Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Skalpel Napisano 5 Marzec 2014 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Tak jak obiecałem wklejam zdjęcia wykonanej przeze mnie aktówki: Do tego wykonałem okładkę na notes/kalendarz z wypaloną aplikacją ulubionego trunku właściciela Tak wygląda cały set + mój ulubiony zegarek: A tak wyglądają proporcje teczki względem mnie (178 cm wzrostu) 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 W zasadzie wszystko mi się podoba (z wyjątkiem zamka) - ogólnie kawał dobrej roboty Dużo czasu poświęciłeś na teczkę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 6 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 Tak jak kiedyś wspominałem pracuję tylko w nocy gdzies od 21:00 do 01:00 codziennie, bo rano muszę wstać na szóstą do pracy to tylko 4h dziennie, w tym wypadku łącznie ze zrobieniem wykroju zajęło mi to niecałe dwa tygodnie. Masz rację , że zamek jest średni mam już namiary na ładne zamki Amiet na ebay-u. Ps. Dziekuję za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 6 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 Mam identyczną opinie jak White Haven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 6 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 Darek, kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 2 Kwiecień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2014 Kolejna torebka właśnie ujrzała światło dzienne po wyjściu z garażu/ warsztatu. Specyfikacja: jucht 1,8mm zafarbowany przeze mnie na kolor koniakowy. W środku wyklejona świńską futrówką w kolorze czekoladowym. Wewnątrz naszyte dwie kieszenie + plus pasek do przypięcia kluczy. Całośc zszyta ręcznie nicią w kolorze czekoladowym. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Skalpel Napisano 17 Kwiecień 2014 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Torebka z grubej naturalnej skóry typu jucht, zafarbowanej na życzenie klientki na kolor bordowy. W środku wszyta satynowa podszewka i dodatkowa kieszeń. Zapinana na magnesik i dodatkowo dwa boczne paski "na knopik". Standardowo, w całości hand made.Kilka(naście) długich wieczorów spędzonych z szydłem, igłą i nitką Taki czworokąt 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Wyszło znakomicie Lubię tą precyzję szycia Na jednym ze zdjęć widać jak wypycha się spód . Może warto zaproponować klientce Ani jakieś usztywnienie lub 'stopki'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 17 Kwiecień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 I jeszcze eteui na iPhone 5s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 17 Kwiecień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Wyszło znakomicie Lubię tą precyzję szycia Na jednym ze zdjęć widać jak wypycha się spód . Może warto zaproponować klientce Ani jakieś usztywnienie lub 'stopki'? Dzięki Mówisz o trzecim zdjęciu? Wydaje mi się, że na żywo to tak nie wygląda, kwestia chyba zdjęcia, z tym, że ze stopkami zgadzam się z Tobą w 100%. Po skończonej pracy tak mnie właśnie naszła konkluzja o tym jak później torebka będzie traktowana (na pewno nie z takim namaszczeniem jak u mnie ) i stopki to byłby bardzo dobry pomysł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Miażdżysz ostatnimi projektami, tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 23 Kwiecień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2014 No teraz, to Hermes może zaczynać liczyć straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Super, ja mam tylko o skórach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 20 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2014 Taka tak torebunia Została tutaj użyta roślinnie garbowana skóra grubości 1,7mm o aksamitnym połysku. W torebce nie ma żadnego usztywnienia i podszewki. Wewnątrz naszyta jest kieszeń, dodatkowo zamocowana ukrytymi pod paskami nitami. Całość zamykana na suwak. Tak jak to u mnie bywa, oczywiście 100% Hand Arbeit 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2014 Dobra robota, brawo! Ładna skóra, estetyczny knopik zamiast zatrzasku... Własny projekt? Tak czy inaczej, czekam na nowe zdjęcia - co będzie następne, może coś męskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 21 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2014 Dziękuję bardzo, projekt nie do końca mój http://www.barneys.com/on/demandware.store/Sites-BNY-Site/default/Product-Show?pid=00505027934081 Zmieniłem dość mocno wykrój, jest składany zupełnie inną techniką ale chyba zachowała torebka swój kształ. O ile do końca przyszłego tygodnia zdąże, następna powinna być męksa aktówka ze skórą z nogi strusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 21 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2014 A zleceniodawczyni nie chciała tej naszywanej kieszeni w odrobinę innym odcieniu? I nalegała na suwak? Hm, nie rozumiem kobiet Ten knopik to bardzo dobra inicjatywa moim zdaniem (chociaż nie wiem, jak z użytkowaniem, może skóra się "wyrobi" szybko i przestanie zapinać?). Całość bez podszewki (trudno mi ocenić na zdjęciach, czy tam nie ma zamszu)? Na moje oko bardzo wiernie też oddałeś proporcje oryginału. Zacna robota. Czekam na strusia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 21 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2014 Suwak był meritum projektu Dziewczyna ta nie chciała właśnie z niczym zaszaleć, wszystko miało być stonowane. Moim zdaniem, właśnie knopik dodał trochę charakteru tej w sumie nudnej czarnej torebce. Nie ma tam, żadnej podszewki, usztywnienia, czy wyklejenia dwoiną lub zamszem. Jedno co jest usztywnione dodatkową warstwą skóry to dno- żeby nie robił się worek. Ja czekam na zleceniodawczynię która poprosi o Birkin'a Hermesa w moim wykonaniu... w strusiej skórze, w kolorze brązu, z białą nicią. Strasznie chce mi się zrobić tę torebkę, tylko gdzie ja takie okucia znajdę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 21 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2014 Skomplikowanie wygląda ten Birkin, wymaga chyba niemałej precyzji w wykroju. Aż zapytam się znajomych, czy któraś by nie chciała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ściernik Napisano 21 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2014 Suwak był meritum projektu Dziewczyna ta nie chciała właśnie z niczym zaszaleć, wszystko miało być stonowane. Moim zdaniem, właśnie knopik dodał trochę charakteru tej w sumie nudnej czarnej torebce. Nie ma tam, żadnej podszewki, usztywnienia, czy wyklejenia dwoiną lub zamszem. Jedno co jest usztywnione dodatkową warstwą skóry to dno- żeby nie robił się worek. Ja czekam na zleceniodawczynię która poprosi o Birkin'a Hermesa w moim wykonaniu... w strusiej skórze, w kolorze brązu, z białą nicią. Strasznie chce mi się zrobić tę torebkę, tylko gdzie ja takie okucia znajdę :/ Chodzi o ten model? http://bonjourart.blogspot.com/2011/02/hermes-birkin-bag.html Okucia pewnie ciężko dostać ale co ze skórą? Wprawdzie znam jedną hodowlę ale raczej nie pozbędą się ulubieńców w ten sposób Edyt: Też zapytam potencjalną klientkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 21 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2014 Tak, dokładnie ten model. Skóra strusia to akurat najmniejszy problem http://www.tierpraeparator.de/leder/straussenleder.html Znalazłem również jednego dostawcę polskiego strusich skór, nie pamiętam teraz dobrze ale chyba jeden błam w pierwszym gatunku to koszt około 800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 21 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2014 No no, ze strusia nawet! Głupi byłem, że będąc w Polsce na Wielkanoc kupiłem na prezenty dwie damskie torebki w Ochniku, trzeba była zamawiać u Ciebie! Widziałem też, że w innym wątku wspominałeś o zamówieniu na taki męski (?) tote: http://basader.com/shop/home/69-leather-tote-light-brown-leather.html . Czy on powstał? Bardzo ładny jest, fajnie byłoby zobaczyć zdjęcia Twojej wersji, jeśli taka istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 21 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2014 Isnieje, istnieje, jednak sam właściciel przyznał, że wyszła dużo bardziej unisex niż się spodziewał, wspominał nawet, że żona będzie częstszym użytkownikiem. Z tego projektu nie jestem do końca zadowolony, były to początki i jest wiele rzeczy które bym poprawił i zrobił inaczej. Mam tylko takie zdjęcia, z jeszcze niedoszlifowanymi i pomalowanymi górnymi krawędziami. przez środek torby od góry przechodził ostatecznie dość szeroki pasek zapinany na knopik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 21 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2014 hm, niepodobny. O "męskości" oryginału świadczą IMO paski z dużymi klamrami, na oryginalnym zdjęciu wydaje się też bardziej podłużny. Ale miło widzieć, ze umiesz złożyć samokrytykę. To wciąż ładna torba, nie ma tylko tego charakteru, który ma oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 21 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2014 wymiary tutaj były ściśle określone przez klienta, które znacząco różniły się w proporcjach od oryginału. To nie bylo zlecenie typu "chcę dokładnie taką torbę i rób jak uważasz". Klient był naprawdę świadomy i wiedział dokładnie czego chce. Ps. dziekuję bardzo za komplement. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi