Üxküll Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 @proc dziękuję za szybką odpowiedź na mój apel. W pamięci mam jednak zdjęcia hollywoodzkich aktorów tyle tylko, że nie mogę ich odnaleźć za pomocą guglania w grafice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noldor Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Czy jest możliwe uszycie z tweedu koszuli? Czy taką koszulę można nosić do garnituru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Czy jest możliwe uszycie z tweedu koszuli? Czy taką koszulę można nosić do garnituru? Jest możliwe (W XXI prawie wszystko jest możliwe) Można nosić ją do garnituru oczywiście, bo kto bogatemu zabroni Ale ja bym takiej nie założył - i to nie tylko do garnituru, ale i w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 23 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Ale dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Kołnierzyk miałby centymetrową grubość na krawędziach, no i tweed na gołe ciało, to niezbyt przyjemne doznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 @proc a Ty byś taką nosił? Doceniam zalety wełnianej bielizny, ale mowa o trochę innej gramaturze i splocie. No, chyba, że w grę wchodzi pokuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Uważam, że jako "overshirt" mogłoby to być ciekawe. UNIONMADE X GITMAN VINTAGE HARRIS TWEED OVERSHIRT (link do sklepu) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Fakt, ciekawe. BTW ten konkretny model jest ciekawy też z innego względu: Made with genuine Harris Tweed hand woven in Scotland. -60% wool, 40% nylon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 23 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Moje zdziwienie odnosilo sie do propozycji noszenia takiej koszuli. Sorry za brak cytatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Fakt, ciekawe. BTW ten konkretny model jest ciekawy też z innego względu: Myślałem że to niedopuszczalne. Definition of Harris Tweed. 7. in this act "harris tweed" means a tweed which— (a) has been handwoven by the islanders at their homes in the outer hebrides, finished in the outer hebrides, and made from pure virgin wool dyed and spun in the outer hebrides; and (b ) possesses such further characteristics as a material is required to possess under regulations from time to time in force under the provisions of schedule 1 to the act of 1938 (or under regulations from time to time in force under any enactment replacing those provisions) for it to qualify for the application to it, and use with respect to it, of a harris tweed trade mark. http://www.harristweed.org/about-us/guardians-of-the-orb.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Piękna, odważna, oryginalna marynarka, niestety zepsuta biletówką, która pasuje tu jak kwiatek do kożucha. nowa moda? - poniżej ten sam gadżet w marynarkach od chiaia napoli (nie tweedowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 W lipcu 2012 r. Maciej Zaremba opublikował w profilu pracowni na fb zdjęcia marynarki, uszytej z białego tweedu w kratę z ekofarmy Ardalanish na wyspie Mull (tkanina klienta). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Ciekawy dwurzędowy płaszczyk z tweedu. W sam raz żeby się (pozytywnie) wyróżnić jesienią na ulicy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Na forum London Lounge kochają tweed. Alden wyszedł naprzeciw zainteresowaniu i wypuścił reedycje starych wzorów i grubości tweedów. Na zdjęciach LLTW15 The Windsor Tweed i LLTW19 Donegal Herringbone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 stare hollywood w tweedzie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 To ja dorzucę jeszcze Donalda w tweedowych portkach i czapce. Wygląd bardzo na luzie i jednocześnie bardzo pasujący do tła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 To ja dorzucę jeszcze Donalda w tweedowych portkach i czapce. Wygląd bardzo na luzie i jednocześnie bardzo pasujący do tła Szyję takie same spodnie! Tylko na jedną zakładkę! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zagart Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 A ja mam kilka marynarek tweedowych w jodełkę, bardzo podoba mi się ten wzór) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 nie wiem czy to diamond twill, ale marynarka Reagana ma ciekawy wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 1 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2013 Dla koneserów tematu, ciekawy przewodnik: wzory wszystkich tweedów, zachowanych w archiwum Johnstons of Elgin z tradycją od 1797 r., z historycznym opisem ich użytkowników, wciąż do kupienia: http://www.johnstonscashmere.com/eu/scottish-estate-tweeds.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 9 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2013 Fala megaupałów nie sprzyjała rozmyślaniom o tweedzie Korzystając z chwilowego ochłodzenia i zbawczego deszczu za oknem wrzucam taką propozycję tweedowego garnituru. Zdjęcia pochodzą z furfurmag.ru http://www.furfurmag.ru/furfur/all/style-fufur/160505-tweed-ride-moscow-2012 Duuuużo fajnych fotek ze stylizacjami z "epoki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 10 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2013 Te spodnie nie wyglądają na pumpy. Czy poprawne będzie takie założenie podkolanówek do "zwykłych długich" spodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 10 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2013 Trudno tu mówić o jakiejś poprawności. To raczej praktyczne podejście do jazdy na rowerze - nic nie majta, nie wkręci się gdzieś i nie pobrudzi Poza tym zdjęcia pochodzą z imprezy retro-rowerowej gdzie takie skarpety dają plus 10 do lansu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 10 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2013 Jan Kiepura w płaszczu tweedowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2013 A po czym wnosimy, że to tweed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi