pol606 Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 W pierwszym, dawnym zamówieniu zdecydowałem się właśnie na takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 W pierwszym, dawnym zamówieniu zdecydowałem się właśnie na takie rozwiązanie.Jeśli twój wpis odnosi się do postu o KNIZE, to wydaje mi się, że chodzi o kozerkę, która nie biegnie w linii prostej, co lepiej widać na poniższym obrazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombelko Napisano 14 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2015 Panowie, pozwoliłem sobie odświeżyć wątek ponieważ właśnie co uszyłem sobie garnitur i wśród wszystkich szczegółów, które ustalałem z krawcem pominałęm temat kozerki. Nie zdawałem sobie sprawy, że temat kozerki i jej wysokości jest równie istotny. Temat wyszedł na jaw jak na ostatniej przymiarce jak już powstała kompletna klapa to zwróciłem na to uwagę. Przeglądałem różne fora i trafiłem na ten wątek. W załączeniu przesyłam zdjęcie marynarki - proszę Szanownych Kolegów o opinie. PS. czy z technicznego punktu widzenia jest możliwość podniesienia kozerki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 14 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2015 Z technicznego punktu widzenia dałoby się to zrobić tylko gdyby było dość materiału na zrobienie nowych obszyć przodów i kołnierza. Tylko, moim zdaniem, nie ma to żadnego sensu. Kozerka nie jest tak wysoko jak na zdjęciach z Pitti ale daleko jej do oldskulowych kozerek z lat 80/90. Wydaje się że to ładna marynarka i niepotrzebnie zafiksowujesz się na jednym elemencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 14 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2015 Wg mnie wyszło bardzo dobrze. Poproś tylko jeszcze krawca o butonierke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 14 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2015 Być może to ostatnia przymiarka i po prostu nie ma jeszcze żadnych dziurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 14 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2015 Podobnie jak Koledzy, uważam, że wyszło bardzo przyzwoicie i nie ma co 'kombinować'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2015 Podpisuję się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombelko Napisano 14 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2015 Uff, ulżyło mi:) Jeszcze pytanie z podstaw: czy butonierkę się robi na jednej klapie czy na obu? Widziałem gdzieś zdjęcia garniturów Lapo Elkanna i w większości ma butornierki w obu klapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 14 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2015 W jednorzędówce na jednej (lewej). W dwurzędówkach można na obu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rideronthestorm Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Co myslicie o tak wysoko polozonej kozerce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 IMO to najwyższe dopuszczalne położenie. 0,5 cm wyżej już byłoby fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Uważam, że jest ona dopuszczalna i w granicach dobrego smaku, aczkolwiek ja umieszczam swoje z 1-2 cm niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi