maciato Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Czy w MTO jest możliwa zmiana kopyta, czy tylko kombinacja skór/kolorów/podeszw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Kiedyś pytałem o możliwość wykonania modelu 545 (domyślnie kopyto 961) na kopycie 915. Dostałem odpowiedź: "Niestety producent nie wykonuje modelu 545 w węższej tęgości.", i że na kopycie 915 istnieje podobny model 421 (http://patine.pl/yanko-14421y-negro.html). Stąd wnioskuję, że nie da się zmienić kopyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nereus456 Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Miesiąc temu kupiłem trzewiki Yanko gdy je kupiłem były widoczne przebarwienia. Poradziliście że kremem i pastą da się je zakryć i tak było w istocie jednak dziś zrobiłem im czyszczenie i aż żal mi się zrobiło gdy te przebarwienia wyszły na światło dzienne.Rozumiem że skóra ma swoje prawa. Ale czy da się je jakoś zlikwidować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piquille Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 @nereus - za taką kasę buty - ja bym reklamował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 w skórze Cambridge Cuero Chyba nie @nereus456, nie pamiętam sprawy. Czy po zakupie zgłaszałeś problem w sklepie? Jeżeli nowe buty w jakikolwiek sposób niepokoją, bardzo proszę kontaktować się ze sklepem zanim zaczną być eksploatowane. Wtedy łatwiej znaleźć optymalne rozwiązanie z pomocą producenta. Plamy, odbarwienia, uszkodzenia mechaniczne ... zgłaszane po miesiącu użytkowania to bardzo trudny temat Miejsce nie jest specjalnie eksponowane i patrząc na fotografie, które dodatkowo uwydatniają takie sprawy domyślam się, że odbarwienia widać dopiero, kiedy spojrzy się na nie pod określonym kątem lub odpowiednio się skórę doświetli. Jeżeli opcja: Renomat (odtłuszczenie) / Pommadier / Wosk nie spełnia oczekiwań, można spróbować podobnej kombinacji, ale z mocniejszym (ale łatwym w użyciu) środkiem koloryzującym JUVACUIR - czyli RENOMAT / JUVACUIR / POMMADIER / WOSK. Jeżeli są obawy przed obuwniczym ShoeShine we własnym zakresie, proszę sprawę zgłosić do sklepu. Wtedy wspólnie zastanowimy się jak dopomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 Zgadza się, pomyłka poprawiona, powinno być Cambridge Niger. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nereus456 Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 Chyba nie @nereus456, nie pamiętam sprawy. Czy po zakupie zgłaszałeś problem w sklepie? Jeżeli nowe buty w jakikolwiek sposób niepokoją, bardzo proszę kontaktować się ze sklepem zanim zaczną być eksploatowane. Wtedy łatwiej znaleźć optymalne rozwiązanie z pomocą producenta. Plamy, odbarwienia, uszkodzenia mechaniczne ... zgłaszane po miesiącu użytkowania to bardzo trudny temat Miejsce nie jest specjalnie eksponowane i patrząc na fotografie, które dodatkowo uwydatniają takie sprawy domyślam się, że odbarwienia widać dopiero, kiedy spojrzy się na nie pod określonym kątem lub odpowiednio się skórę doświetli. Jeżeli opcja: Renomat (odtłuszczenie) / Pommadier / Wosk nie spełnia oczekiwań, można spróbować podobnej kombinacji, ale z mocniejszym (ale łatwym w użyciu) środkiem koloryzującym JUVACUIR - czyli RENOMAT / JUVACUIR / POMMADIER / WOSK. Jeżeli są obawy przed obuwniczym ShoeShine we własnym zakresie, proszę sprawę zgłosić do sklepu. Wtedy wspólnie zastanowimy się jak dopomóc. Napisałem na forum jako że sklep się tu udziela post #949 48 strona tematu. Powiedzieli mi że to normalne. To przyjąłem to za prawdę i zrobiłem wedle zaleceń to jest kosmetyki załatwiają sprawę przebarwienia stają się nie widoczne. Problem jest widoczny gdy skóra jest goła. Teraz @piquille pisze że jest to wada podlegająca w tej klasy butach reklamacji i dostaję sporego dysonansu poznawczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 Napisałem na forum jako że sklep się tu udziela Co nie znaczy, że widzi wszystko i to załatwia sprawę. Staramy się, jak możemy, ale nie jesteśmy w stanie monitorować forum non-stop. Kontakt ze sklepem w podobnych sytuacjach to absolutna podstawa. post #949 48 strona tematu. Powiedzieli mi że to normalne. A nie dziwię się, bo akurat na tej fotce niewiele widać. Poza tym "Oni" nie pracują dla sklepu, to są subiektywne opinie Forumowiczów. Teraz @piquille pisze że jest to wada podlegająca w tej klasy butach reklamacji i dostaję sporego dysonansu poznawczego. Często mam to samo, jak czytam skrajnie różne opinie na forach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 Czy Yanko ma w ofercie inne buty na kopycie 919 poza loafers 14666? @maciato, przepraszam. Byłem pewien, że odpisałem Na tę chwilę nie, ale odnotowałem sobie kwestię i przy najbliższym spotkaniu roboczym (sierpień/wrzesień) poruszę temat. Może jednak pojawią się jakieś opcje, albo coś wspólnie wykreujemy. Optymalne kopyto dla Twoich stóp? Czy są jakieś wieści w tym temacie? Ewentualnie czy mogę zamówić któryś z modeli na tym kopycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 @maciato ... była rozmowa! Chyba mi to umknęło! Niestety nie ma tu zbyt wielu opcji. Poza tą, którą wymieniłeś, jedynie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 MTM też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 Niestety nie ma takiej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nereus456 Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 Jeśli kapitalizm sprawił że są takie firmy jak Patine to wszystkich socjalistów powinno się rozstrzelać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Czy ktoś ma Yanko 435 w rozmiarze 8,5 i wie jaki rozmiar prawidła cedrowego od szewc24 jest dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 Właśnie przymierzyłem moje pierwsze Yanko i obawiam się, że ostatnie:/. Siedzę na razie, aby nie zaginać cholewki, ale jest wąsko. Ten model http://patine.pl/yanko-184-niger.html. Szkoda, bo to świetne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 Właśnie przymierzyłem moje pierwsze Yanko i obawiam się, że ostatnie:/. Siedzę na razie, aby nie zaginać cholewki, ale jest wąsko. Ten model http://patine.pl/yanko-184-niger.html. Szkoda, bo to świetne buty. Jak jest wąsko bez zginania cholewek, to lepiej już nie będzie. To widocznie nie jest kopyto na Twoją stopę. W którym miejscu czujesz ucisk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 Od miejsca gdzie zginają się palce w stronę czubka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 No własnie. Zwróć uwagę, że Yanko ma kilka kopyt i po prostu musisz znależć odpowiednie dla siebie a nie od razu rezygnować z butów tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piquille Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 @albinos -masz w wysokie podbicie? innych Marek Jakie rozmiary nosisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 Podbicie mam wysokie. Jeśli chodzi o buty, o jakich tu się pisze to niedawno kupiłem Shoepassion, ten model: http://www.shoepassion.pl/ekstrawaganckie-buty/no-382.html. Rozmiar 43(9). Długość buta i szerokość zelówki taka sama, tyko w Yanko czubek smuklejszy. Monki Shoepassion, też przymierzałem i gdyby nie robiąca się fałdka na podbiciu, kupiłbym je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 9 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2015 Podpowie ktoś jak ma się tęgość Yanko 545 (G) do Loake kopyto Capital (F)? Jeśli Loake Capital ma odpowiednią dla mnie tęgość, to Yanko 545 G nie będą za luźne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkizDeSade Napisano 9 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2015 Kupiłem Yanko 080Y i mam pytanie co do cholewki, otóż w miejscu gdzie kończy się usztywnienie pięty, a zaczyna miękka cholewka wyściółka wewnętrzna nie przylega do skóry zewnętrznej ( tak jak by nie były razem "sklejone", na zdjęciu widać ,że skóra wewnątrz jest lekko pomarszczona a na zewnątrz w tym samym miejscu gładka, między nimi jest "wolna przestrzeń". Czy to normalne w Yanko z wyższą cholewką ? Mam trzewiki np Loake zamszowe i w nich cholewka jest jak by jednym kawałkiem skóry, tylko być może skóra zamszowa tak ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 To może się zdarzać. Yanko nie stosuje tam klejów, a podszewka jest bardziej elastyczna. Nie jest to defekt. No chyba, że powoduje dyskomfort, wtedy proszę o kontakt ze sklepem. W takim przypadku możemy wysłać buty do producenta w celu zredukowania nadmiaru. O ile dobrze pamiętam robi się to za pomocą ciepłego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 11 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2015 Właśnie przymierzyłem moje pierwsze Yanko i obawiam się, że ostatnie:/. W niedzielę na Hush Warsaw miałem okazję przymierzyć trzy pary, lecz nie byłem zdecydowany. Byłem pewien natomiast, że kopyto 962 jest lepsze dla mnie niż 777. Niestety monki 663, a dokładnie lewy but, brzydko marszczył się na podbiciu. Oxfordy wydawały się być OK. Przyszwa się nie schodziła, ale u mnie to reguła. Nie wiedziałem tylko , czy chcę czarne Wczoraj kurier przywiózł moje drugie "pierwsze" Yanko i wygląda na to, że zostaną (http://patine.pl/yanko-style-558-goodyear-welted-374.html) Jeśli dobrze się dopasują, to mogę myśleć o monkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Na blogu Mr Vintage jest wpis o pomysłach na prezenty i informacja, że po wpisaniu kodu MRVINTAGE uzyskujemy 15% rabatu na cały asortyment sklepu Patine.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi