flpx Napisano 7 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2014 Ktoś może polecić dobrą pralnie chemiczną, najlepiej w Gdańsku? Spóźniona odpowiedź ale polecam Biellux naprzeciw Parku Oliwskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsieurPreiss Napisano 8 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2014 Z tego co wiem to aktualnie kilka marynarek jest w trakcie szycia i fotek będzie dochodzić na stronce Tarasenko. Jeśli zaś chodzi o gramaturę materiału to jak na kaszmir przystało pewnie z 300 lub 320. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isak.borg Napisano 9 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2014 Gratuluję zamówienia. Ja jednak zdecydowałbym się na drugi guzik, jego brak jakoś gryzie w oko. Czy byłaby możliwość wrzucenia zdjęcia pokazującego z bliska butonierkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsieurPreiss Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 Butonierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 24 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Kapelusze i inne nakrycia głowy (ul. Wyspowa 5, Gdańsk) - podobno robione w "pracowni" na piętrze. Produkty słabej jakości, obsługa niezbyt miła i niekompetentna. Wydaje się, że sprowadzane z Czech kapelusze są dość dobrej jakości, ale brak mi doświadczenia, żeby to jednoznacznie ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 24 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Zgaduję że wyszedłeś z zakładu bez kapitańskiej czapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Czy w trójmieście jest jakiś stacjonarny sklep z dobrymi butami, po za "klasycznebuty.pl" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Czy w trójmieście jest jakiś stacjonarny sklep z dobrymi butami, po za "klasycznebuty.pl" ? Z tego co wiem u Berga w CH Klif mają Crockett&Jones. A przynajmniej kiedyś mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsieurPreiss Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Dokładnie w Bergu mają C&J i to jedyne sensowne buty do kupienia w Trójmieście. Klasycznebuty.pl jakoś do mnie nie przemawiają. Nie wiem jak z wami w tej sprawie. Chyba że sklep Nike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Szyję u Konaszewskiego smoking. Pierwsza wizyta w pracowni zostawiła mnie z mieszanymi uczuciami, początkowo nic mi się nie podobało, ale w końcu przymierzyłem bardzo ciekawy smoking na który się razem z bratem zdecydowaliśmy (szyjemy dwa). Pan Konaszewski rzeczywiscie raczej nie może uchodzić za arbitra elegancji, potwierdzam to co pisze Ernestson - chodzi w olbrzymich, kompletnie niedopasowanych rozmiarowo i estetycznie zestawach, ale mimo wszystko złożyliśmy zamówienie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Wrażeniami będę dzielić się na bierząco, a na koniec oczywiście wrzucę zdjęcia. To moje pierwsze zamówienie bespoke i nie ukrywam, że trochę się obawiam efektu, ale jestem dobrej myśli. Też mam takie wrażenie widząc Pana Konaszewskiego w tych marynarkach. To jak wyglądają jego marynarki powstrzymuje mnie przed zamówieniem u niego marynarki/garnituru. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Ostatnio chciałem kupić moje pierwsze monki w klasycznebuty.pl w Gdańsku jednak finalnie kupiłem je o 50 % procent taniej zamawiając z zalando. Pozostając dalej w temacie butów czy ktoś zamawiał buty u jakiegoś szewca w Trójmieście? Jeśli tak proszę o namiary do niego oraz opinię. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Znacie w Trójmieście dobrego rękawicznika? Pytanie czy w ogóle jest taki w naszej okolicy z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniak Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Też mam takie wrażenie widząc Pana Konaszewskiego w tych marynarkach. To jak wyglądają jego marynarki powstrzymuje mnie przed zamówieniem u niego marynarki/garnituru. Pozdrawiam Tomek Do Pana Konaszewskiego trzeba dokładnie powiedzieć co się chce. Przy przymiarce jeszcze raz podkreślić dokładnie jak ma leżeć garnitur, marynarka etc. NIestety osoby, które nie sprecyzują czego oczekują wyjdą z marynarkami dokłanie takimi samymi jakie Pan Konaszewski nosi (rozmiar jeden lub dwa za duży) Ja osobiście robiłem u Pana Konaszewskiego garnitur (wybrałem tkaninę, P, Konszewski zebrał miarę, wybraliśmy styl marynarki i spodni) Przy kolejnym spotkaniu (przymiarka) zwróciłem uwagę, że marynarka jest spokojnie o dwa rozmiary za duże i żeby zmniejszył. Niestety przymiarka trwała dosłownie parę minut i chyba P. Konaszewskie nie zanotował to co powiedziałem. Odbierając garnitur byłem delikatnie napiszę zawiedziony, marynarka nie była o dwa rozmiary za duże tylko o jeden, podszewkę do maryanrki zamiast jedwabnej (nie mówiłem o konkretym kolorze tylko prosiłem, żeby była jedwabna, kolor miał wybrać P.Konaszewski) dostałem plstikową podszewkę, guziki miały być z rogu dostałem plastik, a w spodniach przyszył mi P. Konaszewski taśmę od Kelvina Kleina :> Ogółem umówiliśmy się, że wszystkie te "niedociągnięcia" P.Konaszewski poprawi ale jeszcze do Gdańska nie dojechałem więc nie wiem czy już jest jak prosiłem. Planuję za 2 miesiące pojechać i sprawdzić czy już jest wszystko OK. Co warto podkreślić P. Konaszewski bardzo lubi się spóźniać i zawsze trzeba 2-3 w ciagu dwóch dni przypomnieć o spotkaniu. :> Po za tym P. Konaszewski bardzo lubi opowiadać wymyślne historie Spilberg przy P. Konaszewskim to mały "pikuś" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 9 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2015 W Gdyni na Świętojańskiej działa outlet sklepu klasycznebuty. pl dodatkowo na miejscu jest prowadzony warsztat szewski. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 9 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2015 W Gdyni na Świętojańskiej działa outlet sklepu klasycznebuty. pl dodatkowo na miejscu jest prowadzony warsztat szewski. Dzięki wielkie za informację. Mam dosłownie rzut beretem od szkoły, więc na pewno niedługo odwiedzę. Oglądałeś może, co można na chwilę obecną znaleźć w ofercie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 9 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2015 Dzięki wielkie za informację. Mam dosłownie rzut beretem od szkoły, więc na pewno niedługo odwiedzę. Oglądałeś może, co można na chwilę obecną znaleźć w ofercie? Jak przechodziłem było już zamknięte. To outlet także mają pewnie w większości końcówki kolekcji. Dodatkowo usługi szewskie z pewnością na wysokim poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 9 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2015 Tym lepiej dla mnie- może ostało się coś dla małostopych. Co prawda nie miałem w planach zakupu obuwia, ale jak trafi się coś ciekawego w dobrej cenie... Z tego co widzę, to mają czynne do 18:00. Mógłbym zajść jutro lub pojutrze na mały rekonesans i napisać co nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Czekamy w takim razie na wyniki rekonesansu. Widziałem w większości Loake wystawione, ale pewnie to nie cały asortyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 A więc tak: Pod względem różnorodności modeli nie jest źle (a nawet jest lepiej niż się spodziewałem). Myślę, że pod tym względem każdy znalazłby coś dla siebie. W oczy od razu rzuciły mi się czarne, zamszowe double monks (chyba G&B ) i Loake Hilton Tan. Niestety gorzej jest z rozmiarami. Większość jest w okolicach rozmiaru 42, więc wielko- i małostopi będą mieli problem. Sprzedawca nie był w stanie przewidzieć, co może się pojawić w najbliższym czasie, za to powiedział, że istnieje możliwość aby ściągnąć na miejsce coś z modeli dostępnych w sklepie internetowym. Sam sklep jest dość mały, ale praktycznie większy nie jest potrzebny- w centrum oczywiście znajdują się buty, które są ładnie wyeksponowane na półkach i od razu po wejściu przykuwają uwagę. Podsumowując: zdecydowanie jeden z lepszych adresów na Świętojańskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Porównywałeś może ceny z ofertą internetową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 11 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2015 Porównywałeś może ceny z ofertą internetową? Nie, o ceny w ogóle nie pytałem. Ale mogę je porównać, gdy zajrzę tam za jakiś czas. Jeżeli ktoś przy okazji, chciałby sprawdzić, czy mają na miejscu jakiś konkretny model, mogę się przy okazji zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz3M Napisano 11 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2015 Samemu udało mi się tam dzisiaj zawitać i potwierdzam fakty przedstawione przez przedmówce na temat sklepu, Pani ekspedientka może nie wie tyle co szef na klinicznej, ale 10dniowe szkolenie które odbyła zrobiło swoje Ceny może nie są bardzo przecenione, ale znajdziemy oxfordy od Loake za około 400zł, brogsy G&B też około 400zł. Berwicki leża za około 600zł, rozmiarowo najwięcej dla osób 43-44, z większych i mniejszych też oczywiście kilka ciekawych pozycji. Ogólnie można znaleźć coś dla siebie.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlaty121 Napisano 11 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2015 Może uda mi się tam tez wybrać w weekend zaciekawiłeś mnie tymi brogsami z G&D, jaki model, pamiętasz może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz3M Napisano 11 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2015 Może uda mi się tam tez wybrać w weekend zaciekawiłeś mnie tymi brogsami z G&D, jaki model, pamiętasz może? levet czarne i jasny brąz, nie pamiętam rozmiarów i też były czarne zamszowe monki w jakimś ogromnym rozmiarze. Najlepszym co tam mieli to ładne brązowe loake chyba model Buckingham, ale nie na 100% bo nie pamiętam, i jeszcze przypomniały mi się lotniki od berwicka, też godne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlaty121 Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Mój rozmiar w większości to 45, ciekawe czy jakieś tam znajdę na swoją nogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi