Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, me.spoke napisał:

To jest La Spalla, mam ten model i poza wąskimi nogawkami (19 cm w rozmiarze 98) jest super. To full canvas. Materiał pomimo wysokiej skrętności mało się gniecie.

Tak wygląda przyćmiony blaskiem Wałęsy 😆

Jeśli to circular wool flannel to jest to grubaśna, mało elastyczna i dość gryząca wełna. Raczej na późną jesień/zimę. Zamówiłem ten sam model, zobaczymy co przyjdzie. 

Dzięki za rzeczową odpowiedź :)

Zamówiłem 102 i zobaczymy. Dość szeroki w barkach jestem i obawiam się swoistego X przy zapiętym guziku (zdjęcie poniżej z Havany traveler w rozmiarze 102). Stąd pytałem o możliwy krój, bo wiem, że SuSu nawet w tej samej linii potrafił mieszać z krojami. Ale z tego co kojarzę tam jest zapas, żeby jakieś lekkie przeróbki zrobić (pytam o Lazio, bo w Havanie był). 

oświetlenie1.jpeg

15 godzin temu, me.spoke napisał:

Jeśli to circular wool flannel to jest to grubaśna, mało elastyczna i dość gryząca wełna. Raczej na późną jesień/zimę. Zamówiłem ten sam model, zobaczymy co przyjdzie. 

Z grubą flanelą od VBC już miałem do czynienia w spodniach od Hiltl, SuSu i Cavour (zakładam, że to była ta sama tkanina) i odczucia mam podobne (wszystkie oddałem). Mam też spodnie z cieńszej i "delikatnej" flaneli od CT i jestem nimi zachwycony. Takich poszukuję. Daj znać co przyjdzie.

W dniu 8.07.2024 o 22:04, me.spoke napisał:

To jest La Spalla, mam ten model i poza wąskimi nogawkami (19 cm w rozmiarze 98) jest super. To full canvas. Materiał pomimo wysokiej skrętności mało się gniecie.

Zgadza się:). Jeszcze raz dzięki.

20240710_175444.jpg

• Oceniam pozytywnie 1

Komu udało się uzyskać dobrą obniżkę za uszkodzoną rzecz, jakiej argumentacji używaliście? Wiem, że z automatu oferują 10%, względem zwrot kosztu naprawy do jakiejś granicy, pod warunkiem okazania rachunku.

Przyszedł garnitur, marynarka uszkodzona na tylnym, bocznym szwie - uszkodzenie z jednej strony dość poważne (uszkodzenie delikatnego materiału, seria dziurek - konieczna łata od wewnątrz i naprawa szwa), z drugiej jednak do naprawy - inaczej zresztą byłby natychmiastowy zwrot.

Nie widzę przeszkód, natomiast kolorystycznie może być wyzwaniem dopasowanie jej do innych części garderoby (a przynajmniej większym wyzwaniem niż gdyby była w odcieniach niebieskiego, granatu, szarości). Dodatkowo to 100% len, więc myślę, że z chinosami czy lnianymi spodniami tak, z jeansami - zarówno w zakresie komfortu cieplnego nóg, jak i ogólnego współgrania całości - pewnie tylko z naprawdę cienkimi jeansami ;)

Wreszcie znalazłem tu swój Święty Graal, czyli ekhm... płaszcz, który kiedyś rzucił mi się w oczy,  a potem zniknął ze sklepu. Zapamiętałem go z powodu opisu:

Zrzut ekranu (1).png

... czyli trencz w kolorze jasny beż, który wg producenta NIE NADAJE SIĘ DO PRANIA. Jakiekolwiek, po prostu.

31 minut temu, Velahrn napisał:

(...) trencz w kolorze jasny beż, który wg producenta NIE NADAJE SIĘ DO PRANIA. Jakiekolwiek, po prostu.

Też mnie to rozśmieszyło, ale zaryzykowałem (w kwietniu) i jak dotąd nie żałuję:

PXL_20240712_162958312~2.jpg

11 minut temu, tsz napisał:

Też mnie to rozśmieszyło, ale zaryzykowałem (w kwietniu) i jak dotąd nie żałuję:

PXL_20240712_162958312~2.jpg

Twoja metka pozwala chociaż na pranie chemiczne. Swoją drogą, o co chodzi z tą Białorusią, mają tam zarejestrowaną siedzibę firmy?

6 godzin temu, mosze napisał:

Szaleństwo z tymi wyprzedażami.

Nie wiem czy miałeś na myśli pozytywne zjawisko czy nie ale niestety w naszych rodzimych markach ciężko byłoby się ubrać uczniowi , studentowi czy przeciętnemu Kowalskiemu nawet jeśli ich wyprzedaże trwałyby cały rok .

Ciekawe rzeczywiście, tłumacz podpowiada, że to importer, czyli pewnie jakaś spółka pośrednicząca. Na metce jest data 2018/12 i rzeczywiście trochę się od tamtej pory zmieniło; zapewne teraz już nie współpracują.

A tkanina to Olmetex (bawełna 61%, nylon 39%), więc nie przewiduję problemów w czyszczeniu (nie ma tendencji do brudzenia się, przypomina szlachetniejszą ceratę). 

2 godziny temu, Velahrn napisał:

Swoją drogą, o co chodzi z tą Białorusią, mają tam zarejestrowaną siedzibę firmy?

Mieli sklep w Mińsku ale zlikwidowali jakiś czas temu. No foliach z mojego ostatniego zamówienia były naklejki Białoruś. Podejrzewam, że likwidacja tego sklepu.

23 godziny temu, tryhp3 napisał:

Mieli sklep w Mińsku ale zlikwidowali jakiś czas temu. No foliach z mojego ostatniego zamówienia były naklejki Białoruś. Podejrzewam, że likwidacja tego sklepu.

Raczej była to franczyza. Suitsupply na pewno nie zamknie "swojego" sklepu z prostej przyczyny, marka stara sie kupować przestrzeń w której znajduje się ich sklep i wolą tracić na lokalizacji zyskując przy tym prezencje marki. Duza część sklepow nie przynosi profitów ale są takie, ktore zarabiają niesamowite siano. Przy okazji uchylę rąbka tajemnicy, parę lat temu czytałem tu komentarz (moze nawet i 10 lat temu) ze suitsupply zarabia glownie na sklepie online, to nie prawda. Niemal 80% dochodu to sklepy stacjonarne

• Like 1

Raczej była to franczyza. Suitsupply na pewno nie zamknie "swojego" sklepu z prostej przyczyny, marka stara sie kupować przestrzeń w której znajduje się ich sklep i wolą tracić na lokalizacji zyskując przy tym prezencje marki.

Nie no, wiadomo że SuSu nie będzie rezygnować z tak prestiżowej lokalizacji jak Mińsk i wycofywać się z tak dobrze rokującego rynku jak Białoruś. Szkoda tylko że marnują szansę na prezencję marki jak byłoby ubieranie Aleksandra Łukaszenki.

;D
  • Oceniam pozytywnie 2

4 godziny temu, ciasteczkowy napisał:

Nie no, wiadomo że SuSu nie będzie rezygnować z tak prestiżowej lokalizacji jak Mińsk i wycofywać się z tak dobrze rokującego rynku jak Białoruś. Szkoda tylko że marnują szansę na prezencję marki jak byłoby ubieranie Aleksandra Łukaszenki.

;D

Chyba nie do końca zrozumiałeś co kolega michasacuer miał na myśli xD a ja poczuwam się wziąć go w obronę, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że to co napisał wymaga jednak przemyślenia ;) A chodziło o to, że to nie był de facto ich sklep, więc SuSu go nie zamknęło, tylko wypowiedziało franczyzę. Reszta była raczej dygresją na temat jak działa biznesu SuSu i że zazwyczaj kupują przestrzeń pod sklep. Kolega michasacuer może będzie łaskaw potwierdzić bądź zaprzeczyć mojej tezie ;) 

28 minut temu, achimpe napisał:

Chyba nie do końca zrozumiałeś co kolega michasacuer miał na myśli xD a ja poczuwam się wziąć go w obronę, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że to co napisał wymaga jednak przemyślenia ;) a chodziło o to, że to nie był to de facto ich sklep, więc SuSu go nie zamknęło, tylko wypowiedziało franczyzę. reszta była raczej dygresją na temat jak działania biznesu SuSu i że zazwyczaj kupują przestrzeń pod sklep. kolega michasacuer może będzie łaskaw potwierdzić bądź zaprzeczyć mojej tezie ;) 

Dokładnie tak a co do prestiżowości miejsca, biznes dalej prowadzą w Rosji... a Otrium moge sie pochwalić sam zleakowałem bo strasznie przeszkadzało mi to, że niektórzy (moze nie tu, ale na fb) flipowali tymi ciuchami i ciesze sie, ze ten wszedł do mainstreamu

To jeszcze grane nie było (przynajmniej u mnie) - odebrałem dziś przesyłkę z Otrium z garniturem Lazio w rozmiarze 94 i... Rękawy najwyraźniej musiały być skrócone od góry, bo są sporo krótsze niż w SuSu w rozmiarach 48😂 chyba po dobrej passie w Otrium bez "zonków" ostatnio przyszła u mnie pora na kilka gorszych niespodzianek 😂