Velahrn Opublikowano 10 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2025 2 godziny temu, lubo69 napisał: A ja myślę, że Twoje uczucia są odwrotnie proporcjonalne do ceny? Kupowanie rzeczy tylko dlatego, że jest "MEGA PROMOCJA 85 %" to jedna z najgorszych rzeczy, jakie można sobie zrobić. Całe szczęście, ten etap mam już za sobą, a więc kupuje tylko rzeczy mi potrzebne (a przynajmniej tak sobie wmawiam ?). 1 1 Cytuj
michasacuer Opublikowano 10 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2025 4 godziny temu, Velahrn napisał: No wlaśnie. Susu traktuje nas jak bantustan, więc nie żywie do tej marki jakichś ciepłych uczuć. Prawda ale przez trzy lata otworzył sie chyba tylko jeden nowy sklep w Europie a Polska wykręca najlepsze liczby w Suitsupply wśród krajów bez sklepu fizycznego Cytuj
tryhp3 Opublikowano 10 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2025 5 godzin temu, lubo69 napisał: Takiej mentalności nie widzę na forach zagranicznych, choć widzę tam i bazarki, i kody rabatowe. Może to więc po prostu "Polak potrafi", może jakieś złożone zaszłości socjoekonomiczne, a może indywidualny czynnik ludzki - wszak jest tu nas już bardzo mało. Siła nabywcza przeciętnego Niemca, Brytyjczyka czy Holendra jest jednak zupełnie nieporównywalna. 1 Cytuj
dragonek Opublikowano 11 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2025 W dniu 9.11.2025 o 19:33, Velahrn napisał: Jak możesz mieć garnitur za 300 zł od Susu z Otrium, to nie dziw się, że forumowi wyjadacze nie chcą za 2500 zł. Ale ostatnie komentarze o tym jak CS Susu traktuje Klientów zniechęcają do wydania kilku tysięcy. Bo jak coś będzie nie tak, to zostaje Ci tylko chargeback jeśli zapłaciłeś kartą. Cytuj
Coven Opublikowano 11 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2025 Potwierdzam zastrzeżenia odnośnie CS, mam wrażenie, że wcale im nie zależy na pomocy, nawet jeśli dotyczy to złożenia zamówienia, a nie zwrotu. Przy okazji, skoro jeszcze ktoś tu zagląda mam do Was Panowie pytanie odnośnie nowych krojów marynarek - Roma i Milano. Jak w porównaniu do zwykłej Havany wypada według Was wygoda i zakres ruchów? Jakiś czas temu czytałem recenzję na jakimś blogu, w którym autor zwrócił uwagę na niżej ciętą pachę niż w Havanie, co mnie trochę zaniepokoiło, a konsensus był taki, że w tej cenie są lepsze opcje. Czy mógłby się tu wypowiedzieć ktoś, kto miał styczność z Roma / Milano i porównałby to do klasycznej Havany? Z góry dziękuję. ? Cytuj
Velahrn Opublikowano 11 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2025 W dniu 10.11.2025 o 15:32, lubo69 napisał: Oczywiście, że nie ma nic złego w "wyjątkowym" nabyciu czegoś taniej. Sam mam wielbłądzi płaszcz SuSu właśnie z Otrium (nie za 300 zł, ale 5 razy tyle); nie wydaje mi się jednak, abym był hipokrytą (pomijam fakt, że kupiłem na Otrium, bo w SuSu już nie było). Chodzi bowiem o efekt skali, mentalność i rolę edukacyjną forum. Pamiętam Nunes Correa i pamiętam forum, na którym cena nie czyniła cudów, tylko uczyliśmy się wszyscy terminologii i zasad. W którymś momencie niepostrzeżenie zadziało się tak, że wszechobecne ożywienie powodowały już nie konkurs czy spotkanie forumowe (bo tych nie ma), ale wyłącznie jakaś duża zniżka czy odkrycie marki produkującej kserokopie droższych rzeczy. Jednocześnie, może nie expressis verbis, ale na pewno między wierszami, można odczuć politowanie, a w najlepszym razie brak zrozumienia, dla tych, którzy po prostu weszli do sklepu i kupili to, co im się podobało, bez kombinowania z kodami i bez kaca, że właśnie nabijają kabzę potomkom p. Pietro Loro Piany, jakby im jeszcze czegoś brakowało. Takiej mentalności nie widzę na forach zagranicznych, choć widzę tam i bazarki, i kody rabatowe. Może to więc po prostu "Polak potrafi", może jakieś złożone zaszłości socjoekonomiczne, a może indywidualny czynnik ludzki - wszak jest tu nas już bardzo mało. Za mocno chyba weszła GWyborcza pedagogika wstydu. Naprawdę, my jako Polacy nie jesteśmy tacy najgorsi. Na styleforum na przykład tyle było pytań "Gdzie taniej / bezpośrednio od producenta" w wątku Drake'sa, że... założono do tego osobny temat! "The Official Drakes knock-off thread - look-alikes and the producers behind Drakes". A i tak główny temat Drake'sa to w dużej mierzenie narzekania na cenę. 2 Cytuj
tryhp3 Opublikowano 11 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2025 W dniu 9.11.2025 o 19:04, lubo69 napisał: odważnie bawiliśmy się np. w malowanie butów. Była po prostu taka moda ale przeminęła. Było trochę ludzi którzy zawodowo działali w tej niszy. Mieli konta na Instagramie i pokazywali swoje wykonania ale wyginęli. Po prostu obecnie bez problemu da się kupić buty w bardziej ekstrawaganckim wybarwieniu z półki. Cytuj
lubo69 Opublikowano 11 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2025 Wyborczą już dziś czytałem. Teraz włączyłem TVN. Pan w telewizorze powiedział „koszt polowania na nosorożca jest znaczący. Stać na to rocznie dwóch Niemców, jednego Hiszpana, trzech Amerykanów… i piętnastu Polaków”. Chyba EOD, w każdym razie z mojej strony, bo zestawiasz „William Lockie makes the knits for Drake's” z „kurtka Five Flavor Chicken wygląda prawie tak samo, jak kurtka Aero, a kosztuje dziesięć razy taniej”, więc ja się poddaję. Cytuj
Velahrn Opublikowano 11 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2025 Godzinę temu, lubo69 napisał: Chyba EOD, w każdym razie z mojej strony, bo zestawiasz „William Lockie makes the knits for Drake's” z „kurtka Five Flavor Chicken wygląda prawie tak samo, jak kurtka Aero, a kosztuje dziesięć razy taniej”, więc ja się poddaję. Kiedy tak robię? A swoja drogą np. Bronson ceny kurtek skórzanych ma w zasadzie takie, jak Aero (https://www.olderbest.com/collections/new-arrivals/products/usaaf-type-b-6-shearling-flight-jacket - tutaj za 660 GBP w przeliczeniu). Cytuj
lubo69 Opublikowano 11 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2025 30 minut temu, Velahrn napisał: Kiedy tak robię? Przyjmijmy, że to ja po prostu wyrywam z kontekstu, jak poniżej: W dniu 5.10.2024 o 15:20, Velahrn napisał: moje zakupy nie wynikają z realnej potrzeby vis-à-vis W dniu 10.11.2025 o 16:01, Velahrn napisał: kupuje tylko rzeczy mi potrzebne ? Cytuj
Velahrn Opublikowano 11 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2025 10 minut temu, lubo69 napisał: Przyjmijmy, że to ja po prostu wyrywam z kontekstu, jak poniżej: vis-à-vis ? Przyzwoitość nakazywałaby zacytować całą wypowiedź: Cytat kupuje tylko rzeczy mi potrzebne (a przynajmniej tak sobie wmawiam ?). 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano 12 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2025 A jednak - płaszcz kupiony przez resellera i trafił na Vinted. Ciekawe, czy taki biznesiki się im opłacają - to jednak mrożenie pieniędzy w ciuchach, które były tak niepopularne, że trafiły do outletu. W ogóle mam wrażenie, że resellerzy to plaga na podobieństwo flipperów, nie tworzą żadnej wartości dodanej. 2 Cytuj
michasacuer Opublikowano 12 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2025 3 godziny temu, Velahrn napisał: A jednak - płaszcz kupiony przez resellera i trafił na Vinted. Ciekawe, czy taki biznesiki się im opłacają - to jednak mrożenie pieniędzy w ciuchach, które były tak niepopularne, że trafiły do outletu. W ogóle mam wrażenie, że resellerzy to plaga na podobieństwo flipperów, nie tworzą żadnej wartości dodanej. Powiem nieskromnie że ubiłem ten interes flipowania na polskiej dandawce reklamując otrium po raz pierwszy bo niektórzy to już przesadzali dając przebitke 2x na itemy normalnie dostepne na otrium za 700zl sprzedając po 1500zł (byla taka oferta na db solaro). Jest jeden szwed ktory ma kilkaset itemow z susu z metkami, nie mam pojęcia skąd 2 Cytuj
Velahrn Opublikowano 12 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2025 1 godzinę temu, michasacuer napisał: Powiem nieskromnie że ubiłem ten interes flipowania na polskiej dandawce reklamując otrium po raz pierwszy bo niektórzy to już przesadzali dając przebitke 2x na itemy normalnie dostepne na otrium za 700zl sprzedając po 1500zł (byla taka oferta na db solaro). Jest jeden szwed ktory ma kilkaset itemow z susu z metkami, nie mam pojęcia skąd Psucie interesuje resellerom to nie tylko obowiazek, to też przyjemność. Choć i tak nasza banka nie jest tak dotknięta tą plagą jak np. fani sneakersów, gdzie ten rak prawie zabił już cała branżę. 2 1 Cytuj
dragonek Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 15 godzin temu, Velahrn napisał: A jednak - płaszcz kupiony przez resellera i trafił na Vinted. Ciekawe, czy taki biznesiki się im opłacają - to jednak mrożenie pieniędzy w ciuchach, które były tak niepopularne, że trafiły do outletu. W ogóle mam wrażenie, że resellerzy to plaga na podobieństwo flipperów, nie tworzą żadnej wartości dodanej. Ten krawat z lewej na dole niedawno kupiłem na Otrium za 45 zł, na vinted ponad 2x tyle. A nad kurtką 2 od prawej zastanawiam się już jakiś czas, w Otrium kusi cena 336 a na vinted 1200zł.... https://www.vinted.pl/items/7497938962-nowa-z-metkami-ocieplana-kurtkaparka-suitsupply-r-50-100-welniana-flanela?referrer=catalog Cytuj
bratdominik Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 Mam podobną kurtkę, tyle że inny model, natomiast nadal wełna a w środku puch i pierze. Grzeje porządnie, nie ma szans żebym w niej zmarzł. 1 Cytuj
dragonek Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 @bratdominik Jak bardzo gruba jest ta kurtka? Czy na kilka stopni na plusie nie będzie za ciepła? Cytuj
m1chalczyk Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 22 godziny temu, michasacuer napisał: Powiem nieskromnie że ubiłem ten interes flipowania na polskiej dandawce reklamując otrium po raz pierwszy bo niektórzy to już przesadzali dając przebitke 2x na itemy normalnie dostepne na otrium za 700zl sprzedając po 1500zł (byla taka oferta na db solaro). Jest jeden szwed ktory ma kilkaset itemow z susu z metkami, nie mam pojęcia skąd Chwała Ci! A ten Szwed z Vinted to rzeczywiście niezły gagatek. Plus jego jest taki, że rzadko, ale wciąż, wrzuca coś w niezłych cenach od Spier&Mackay - poziom wyżej niż SuSu i niektóre polskie marki. W domu czeka na mnie jedna marynarka od S&M, którą od niego kupiłem Cytuj
Robert Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 W dniu 12.11.2025 o 16:16, Velahrn napisał: A jednak - płaszcz kupiony przez resellera i trafił na Vinted. Ciekawe, czy taki biznesiki się im opłacają - to jednak mrożenie pieniędzy w ciuchach, które były tak niepopularne, że trafiły do outletu. W ogóle mam wrażenie, że resellerzy to plaga na podobieństwo flipperów, nie tworzą żadnej wartości dodanej. Resellerzy z vinted są przydatni. Zawsze dokładnie można się wypytać o wymiary i wtedy pewnie kupić na Otrium. 2 5 Cytuj
babicz999 Opublikowano 15 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2025 W dniu 12.11.2025 o 16:16, Velahrn napisał: A jednak - płaszcz kupiony przez resellera i trafił na Vinted. Ciekawe, czy taki biznesiki się im opłacają - to jednak mrożenie pieniędzy w ciuchach, które były tak niepopularne, że trafiły do outletu. W ogóle mam wrażenie, że resellerzy to plaga na podobieństwo flipperów, nie tworzą żadnej wartości dodanej. Tu chyba jeszcze lepszy gagatek. Swoją drogą to ja się praktycznie wszystkich krawatów susu pozbyłem, bo one są albo zbyt wąskie albo miały jakieś dziwne proporcje. W szególności te z wzorami wszelkiego typu, gładkie oraz jednolite kolorow były ok. https://www.vinted.pl/member/245873381 Kiedyś pisałem z tym szwedzem z vinted, bo mi "załatwiał" konkretną marynarkę to zdaje się, że albo pracuje na magazynie wysyłkowym i ma dojśćie plus rabaty albo spada tam z tira do jego kieszeni. Cytuj
Velahrn Opublikowano 15 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2025 23 minuty temu, babicz999 napisał: Tu chyba jeszcze lepszy gagatek. Swoją drogą to ja się praktycznie wszystkich krawatów susu pozbyłem, bo one są albo zbyt wąskie albo miały jakieś dziwne proporcje. W szególności te z wzorami wszelkiego typu, gładkie oraz jednolite kolorow były ok. https://www.vinted.pl/member/245873381 Kiedyś pisałem z tym szwedzem z vinted, bo mi "załatwiał" konkretną marynarkę to zdaje się, że albo pracuje na magazynie wysyłkowym i ma dojśćie plus rabaty albo spada tam z tira do jego kieszeni. To akurat żaden gagatek, tylko konto Marcina z Collo Italiano. Jak przyjrzysz się zdjęciom, to widać wnętrze jego sklepu na Księżym Młynie w Łodzi. I on naprawdę ma to wszystko na półkach. 1 Cytuj
dragonek Opublikowano 26 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 Uprzejmie donoszę, że Black Friday w Otrium dla SuSu można uznać za otwarty. Ceny SuSu znowu poszły w dół a od tego co widnieje jest jeszcze -25%. Polecam użyć kodu WELCOME który daje zniżkę 25%i darmową dostawę. A kod BF2025 tylko 25% zniżkę bez darmowej dostawy. Więc za 163 zł pozwoliłem sobie kupić kolejną granatową marynarkę w kratkę, mimo, że nie jest to rzecz, której potrzebuje, ale chyba każdy tutaj mnie zrozumie? PS: Jak powiedziałem Żonie, że znowu zamawiam coś z Otrium to od razu dorzuciła do koszyka kilka sukienek, mówi, że są w bardzo dobrych cenach, dużo lepszych niż na zalando. 4 1 Cytuj
Robert Opublikowano 27 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2025 18 godzin temu, dragonek napisał: Uprzejmie donoszę, że Black Friday w Otrium dla SuSu można uznać za otwarty. Ceny SuSu znowu poszły w dół a od tego co widnieje jest jeszcze -25%. Polecam użyć kodu WELCOME który daje zniżkę 25%i darmową dostawę. A kod BF2025 tylko 25% zniżkę bez darmowej dostawy. Więc za 163 zł pozwoliłem sobie kupić kolejną granatową marynarkę w kratkę, mimo, że nie jest to rzecz, której potrzebuje, ale chyba każdy tutaj mnie zrozumie? PS: Jak powiedziałem Żonie, że znowu zamawiam coś z Otrium to od razu dorzuciła do koszyka kilka sukienek, mówi, że są w bardzo dobrych cenach, dużo lepszych niż na zalando. Dzięki, kupiłem sobie koszulę za 77 zł. Mogłem chyba wziąć więcej na zapas Cytuj
Wianek Opublikowano 27 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2025 Czy mógłby ktoś wkleić tabelę rozmiarów dla marynarek suitsupply fasonu Sienna? Cytuj
MarianoItaliano Opublikowano 27 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2025 23 minuty temu, Wianek napisał: Czy mógłby ktoś wkleić tabelę rozmiarów dla marynarek suitsupply fasonu Sienna? Prego: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi