+Immune+ Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Mogę pokazać Wam zdjęcia jak takie buty wyglądają, pomimo faktu iż w swojej 71-letniej historii były odpowiednio pielęgnowane może 20 lat.Nie piszę "mogę" tylko pokazuj .W końcu udało mi się znaleźć trochę czasu i zrobić zdjęcia. Buty uszyte w Łodzi. Według relacji podeszwa wymieniana dotychczas 3-krotnie. Dodatkowo, mój dziadek na początku lat 90-ch wymienił w butach wewnętrzną wkładkę w zakładzie szewskim na pl. Inwalidów w Warszawie. Wierzchnia skóra cholewkowa ma już 72 lata. photo hosting sites upload photos images photo uploader image upload upload photo storage image upload upload picture sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Robią wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Fantastyczna sprawa!!! Do osobnego watku te buty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Obcas przez wielkie 'O'! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierre Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Podeszwa jest mocowana kołeczkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Podeszwa jest mocowana kołeczkami?Nie kołeczkami tylko szpilkami. Oryginalnie w butach podeszwa była szyta, co istotnie wpłynęło na stan cholewki w okolicach rantu po zerwaniu szwów. Ta podeszwa jest gotową niemiecką podeszwą, która została zamocowana do buta jakieś 20-25 lat temu. Podeszwa kołkowana to zupełnie coś innego - zdjęcie poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 niesamowite! To stąd to zamiłowanie do butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierre Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 A możesz coś powiedzieć o tych sposobach mocowania podeszwy jak to się ma do wytrzymałości? Ciężko jest znaleźć takie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Na forum jest trochę o tym, na pewno w temacie o szewcu Durancu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2013 niesamowite! To stąd te zamiłowanie do butów? To zamiłowanie. "Te" jest zaimkiem wskazującym właściwym dla liczby mnogiej, np. te buty, te kołeczki. Obcas prawdziwie wystrzałowy! Szczególnie podobają mi się obłe kształty w połączeniu ze spiczastym noskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 Aż się wierzyć nie chce, że tyle przetrwały i są w takim stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcviper Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 porządna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi