Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Herring Shoes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawa okazja - Herring Stratford 7.5 za 99 GB- http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=3097&x=1

Wziąłem, faktycznie było warto. Rozmiar co prawda na styk, ale się rozchodzą. Jestem pozystywnie zaskoczony szybkością realizacji zamówień Herringa (zamówiłem środa ok.1:00 w nocy, doszły dziś o 10). Jedyny mankament to pudełko w opłakanym stanie (przerwane w 3 miejscach), ale to przeżyję. Dostałem też pastę do butów Herringa, to normalne czy bonus do butów z kategorii "seconds"?

Opublikowano

Dostałem też pastę do butów Herringa, to normalne czy bonus do butów z kategorii "seconds"?

To standard dla ich własnej marki, podobnie jak łyżka i szmatka.

Z ciekawości: jeśli dobrze rozumiem  były to "slightly seconds", czy mógłbyś napisać jakie mają wady?

Opublikowano

W sumie to żadnych. Po prostu były raz przez kogoś mierzone i zwrócone. Nie odnotowałem ani jednej wady, w niektórych miejscach skóra jest delikatnie jaśniejsza, ale to zniknie po 1 pastowaniu.

Opublikowano

Wziąłem, faktycznie było warto. Rozmiar co prawda na styk, ale się rozchodzą. Jestem pozystywnie zaskoczony szybkością realizacji zamówień Herringa (zamówiłem środa ok.1:00 w nocy, doszły dziś o 10). Jedyny mankament to pudełko w opłakanym stanie (przerwane w 3 miejscach), ale to przeżyję. Dostałem też pastę do butów Herringa, to normalne czy bonus do butów z kategorii "seconds"?

Gratuluję zakupu!!! Może kilka zdjęć?

Opublikowano

Knightsbridge wymienione z 7G na 6.5G dojechały dzisiaj rano. W sumie kalendarzowo wyglądało to tak:

• poniedziałek: zamówienie 7G, wysłane 7G
  • wtorek: odbiór 7G
  • środa: kurier zabrał 7G do zwrotu
  • czwartek: zwrot dotarł do Herringa
  • piątek: wysłane 6.5G
  • poniedziałek: odebrane

więc tempo z wymianą iście ekspresowe. Trzy wysyłki na ich koszt w sumie, więc tym bardziej jestem pod wrażeniem.

Same buty natomiast - tym razem, zdaje się, trafiłem :) Na kocu okazały się idealne, dobre na szerokość i dobre na długość. Po paru minutach chodzenia po kocu jak nic mnie nie uwierało i byłem przekonany, że na pewno nie mogę już zamówić mniejszych, odważyłem się na rundkę po całym mieszkaniu, która może zostawić ślady na podeszwie i uniemożliwić zwrot. Po parunastu minutach absolutnie uwielbiam te buty. Niestety, nie mam jak wziąć ich na spacer, bo na zewnątrz śnieg i plucha, ale jak tylko się wypogodzi, to zobaczę jak się w nich chodzi na dłuższej trasie.

Na razie jestem bardzo zadowolony i na pewno upoluję u Herringa coś jeszcze. Mam nadzieję tylko, że nie okaże się, że to kopyto jest ultraszerokie i będę miał problem przy innych - ale wyjdzie w praniu. :)

Fotek na nogach nie wrzucam, bo przy domowych dżinsach buty stanowią niezły dysonans estetyczny ;-)

Dzięki za pomoc!

Opublikowano

Wg strony - od nigdy. Napisałem, że chcę zwrócić buty, bo nie dopasowałem (wcześniej prosiłem o pomoc w doborze rozmiaru na podstawie wymiarów stopy) - zaproponowali skorzystanie z ich konta DHL. Kurier przyjechał godzinę później i zabrał paczkę na ich koszt. Ciekawe, czy przy drugim zwrocie też by tak wyszło ;-) Ale nie mam już potrzeby tego sprawdzić.

Opublikowano

Knightsbridge wymienione z 7G na 6.5G dojechały dzisiaj rano. W sumie kalendarzowo wyglądało to tak:

...

...

Na razie jestem bardzo zadowolony i na pewno upoluję u Herringa coś jeszcze. Mam nadzieję tylko, że nie okaże się, że to kopyto jest ultraszerokie i będę miał problem przy innych - ale wyjdzie w praniu. :)

Nazwa kopyta jest przy każdym modelu w Herringu. Knightsbridge ma kopyto 026, więc wszystkie buty na tym kopycie w tym samym rozmiarze będę tak samo dobrze pasować. Te możesz zamawiać w ciemno. W tym wątku opisałem porównanie tego kopyta 026 z dwoma innymi kopytami używanymi u Herringa.

• 1 miesiąc temu...