sergiusz Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Czerwony i różowy razem niedopuszczalne? Fiolet i żółty również nie? Skąd się te "zasady" wzięły? To pierwsze połączenie, jest chyba najczęściej stosowanym przez Nigela Farage'a . Tu nie chodzi o politykę, nie chcę w to wnikać. To połączenie jest po prostu ładne, a ten człowiek bardzo mi się z nim kojarzy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Chryste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 11 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 Nie wiem, czy to był komentarz odnośnie do połączenia kolorystycznego, czy do polityka, ale jeśli to ten drugi wypadek: już nie ważne. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 11 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 Połączenia kolorystycznego. Osoby na zdjęciu nie miałem przyjemności poznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 W takim razie przepraszam za wywód. Nic nie chciałem sugerować. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2013 Kolejna fotka do wyrobienia sobie opinii . http://giocondarafanelli.tumblr.com/page/3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2013 dyskusja na uk.answer.com na temat pochodzenia powiedzonka przytoczonego przez Adama G. - dość ciekawe, bo wypowiadają się ludzie z Irlandii i Szkocji http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20070505013834AAAPeMv reasumując powiedzenie oryginalne dotyczyło raczej Red & Green "red and green should never be seen, except upon an Irish Queen" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Kolejna fotka do wyrobienia sobie opinii . http://giocondarafanelli.tumblr.com/page/3 Interesujące. Ale czy eleganckie, a zwłaszcza czy klasyczne? Powątpiewam. Owszem, podobają mi sie rękawiczki. Zawsze chciałem mieć coś zrobionego ze smoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 17 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2013 Miejmy odwagę powiedzieć, że to jest po prostu rażąco brzydkie. Odzieżowy turpizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 17 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2013 (...) Owszem, podobają mi sie rękawiczki. Zawsze chciałem mieć coś zrobionego ze smoka. Ty też? Pozdr, wojvv EDIT: poprawione cytowanie. Misza - przepraszam za pomyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2013 Nie wiem, jak Ci to wyszło, ale nie, ja nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 17 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2013 Kolejna fotka do wyrobienia sobie opinii . Hmm... Ładna krata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 And what really makes green work is its natural affinity with blue, the most commonly employed colour in the city wardrobe Cited from: Because it ought to be a Greener World — Gentleman's Gazette http://www.gentlemansgazette.com/becaus ... z2IJbxY3ae I, z ukłonami dla moderatora, tłumaczenie http://translate.google.pl/?q=And+what+ ... 20wardrobe PS. Ciekawe czy niechęć do łączenia niebieskiego z zielenią zanika w przypadku krawatów np. regimentali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 "Regimentale", jaj je Pan nazywa, to po polsku krawaty pułkowe (lub szerzej krawaty organizacyjne). Ich kolory to tynktury heraldyczne, przy których doborze obowiązują inne reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Kolejny ciekawy materiał poglądowy. Tutaj jestem na tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 jaka cudowna podszewka *,* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Bardzo wiośniany styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Myślę, że "wiosenny" to lepsze określenie, jeśli chodzi nam o to samo. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 And what really makes green work is its natural affinity with blue, the most commonly employed colour in the city wardrobe Cited from: Because it ought to be a Greener World — Gentleman's Gazette http://www.gentlemansgazette.com/becaus ... z2IJbxY3ae No nie, to nie mamy o czym dalej dyskutować, przecież to jest napisane po ANGIELSKU! Czy ktoś jeszcze tu na tym forum ośmiela się mieć inne zdanie na temat zielony plus niebieski? Ja w każdym razie jestem przez p. Ahmeda Sajeeda, autora tej wypowiedzi, jako ałtorytetu w dziedzinie elegancji (on pisać po ANGIELSKU!), całkowicie przekonany i na dowód tego załączam kolejną, wyjątkowo elegancką stylizację p. Ahmeda (zielony garnitur z brązowymi dziurkami). Następny mój garnitur będzie w kolorze zielonym z różowymi dziurkami, obiecuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Biedny ten zielony... na Syberię z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Na pierwszej stronie są świetne przykłady połączenia granatu z zielenią i nikt jeszcze nie udowodnił, że tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Panie Granville nie chcę się czepiać ale wydaje mi się, że prawidłowy jest "autorytet", a nie "ałtorytet" Nie jestem zwolennikiem połączenia tych 2 kolorów ale tu jest przyjemne dla oka: (Drake's London) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Panie Granville nie chcę się czepiać ale wydaje mi się, że prawidłowy jest "autorytet", a nie "ałtorytet"Miałem Pana za bystrzaka. Jak by to Panu wytłumaczyć... Są "ałtorytety" i autorytety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Myślę, że przerzucanie się przykładami (przy czym P. Granville z nieznanych przyczyn wkleił zestawienie zielonego z brązowym) nie wnosi niczego do dyskusji. Jedyne do czego można dojść to wniosek, że granatowy z zielenią da się fajnie skomponować, ale da się też takie zestawienie skiepścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Zestawienie zielonego z brązowym też wcale dobre. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi