Servetch Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 A mi się podobają. Noszę od mniej więcej 3 miesięcy. Kupiłem wersję regular i zwęziłem nogawki uzyskując bardzo pasujący mi fason z wysokim stanem i nie opięty w udach. Opcja non-iron jest dużo lepsza od zwykłych: nie gubi w praniu kantu, mniej gniecie się w ciągu dnia, choć i tak wymagają regularnego prasowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 choć i tak wymagają regularnego prasowania. A tym mnie trochę zmartwiłeś. Generalnie w spodniach bawełnianych (innych niż dżinsy) wkurza mnie konieczność prasowania ich w zasadzie po każdym użyciu i liczyłem, że przy tych chinosach pozbędę się tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 To zależy od tego jak bardzo Ci zależy na wyglądzie. Po praniu prasowanie jest dla mnie obowiązkowe (spodnie nie są bardzo wygniecione, ale nie są też idealnie gładkie z ostrymi kantami). Powiedzmy, że da się je założyć drugi i trzeci raz bez prasowania, ale pojawiają się już zagięcia pod kolanami, to, czy uznasz, że należy je wyprasować będzie pewnie zależeć od sposobu używania, indywidualnej tolerancji, ale raczej nie ma co liczyć na zapomnienie o żelazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 Mam chinosy od CT w wersji non iron i zwykłej. Jakość wg mnie ok. U mnie przetarć nie ma. Jeśli chodzi o prasowanie to ja prasuje nawet dżinsy Podczas gdy chinosy zwykle wymagają trochę pracy to non iron wystarczy przejechać na szybko i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 Moje dwie pary przecieraja sie w kroku... Jak zadne inne spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 Hmm dzięki za uwagi. Chyba poczekam na jakieś grupowe zamówienie i wezmę jedną parę na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 Jeśli chodzi o prasowanie to ja prasuje nawet dżinsy Poważnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 Też prasuję dżinsy, ale tylko po ich wypraniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 Haha Jasne ze tylko po prasowaniu Jak są pogniecione to prasuję, jak nie to nie. Nie rozumiem dlaczego niby pogniecione dżinsy miałyby być ok, a chinosy nie... michau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell89 Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 Problem jest taki, że ciężko o pogniecione dżinsy i o nie pogniecione chinosy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banks Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 Poważnie? To żart? Czy ja jestem z tych dziwnych i prasowałem dżinsy po każdym wyjściu? Pod kolanami gniotły się jednakowo jak i inne spodnie to czemu nie Żeby nie było że tylko OT to jeszcze coś o chinosach. Obłowiłem się ostatnio na wyprzedażach w Bytomiu. Sprawiłem sobie 3 pary chinosów z ich zimowej kolekcji po 120-130 zł za parę. Są zdecydowanie inne od reszty z jakimi miałem do tej pory do czynienia, czyli Bytom ze starszych kolekcji i Ben Sherman. Przede wszystkim bawełna jest bardziej miękka, mniej mnie się podczas użytkowania i na wieszaku wyprostowuje się pod swoim ciężarem. Nie wiem jak to zrobili, podejrzewam, że potraktowali je jakąś chemią bo przy prasowaniu w okolicach kieszeni na tyłku, gdzie jest grubo materiału, czuć specyficzny zapach. Żeby wypowiedzieć się o trwałości to jeszcze zbyt wcześnie, ale pierwsze wrażenie sprawiają niezłe. Jak za takie pieniądze mogę polecić, a wciąż są dostępne na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo_belmondoo Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 To żart? Czy ja jestem z tych dziwnych i prasowałem dżinsy po każdym wyjściu? Pod kolanami gniotły się jednakowo jak i inne spodnie to czemu nie Żeby nie było że tylko OT to jeszcze coś o chinosach. Obłowiłem się ostatnio na wyprzedażach w Bytomiu. Sprawiłem sobie 3 pary chinosów z ich zimowej kolekcji po 120-130 zł za parę. Są zdecydowanie inne od reszty z jakimi miałem do tej pory do czynienia, czyli Bytom ze starszych kolekcji i Ben Sherman. Przede wszystkim bawełna jest bardziej miękka, mniej mnie się podczas użytkowania i na wieszaku wyprostowuje się pod swoim ciężarem. Nie wiem jak to zrobili, podejrzewam, że potraktowali je jakąś chemią bo przy prasowaniu w okolicach kieszeni na tyłku, gdzie jest grubo materiału, czuć specyficzny zapach. Żeby wypowiedzieć się o trwałości to jeszcze zbyt wcześnie, ale pierwsze wrażenie sprawiają niezłe. Jak za takie pieniądze mogę polecić, a wciąż są dostępne na stronie. Moje śliwkowe chino z Bytomia pękły na tyłku przy pierwszym siadaniu - nie były za małe, po prostu materiał się rozlazł. Mam nadzieję, że twoje będą się lepiej trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wostok Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Jeżeli chodzi o prasowanie to również prasuje dżinsy i chinosy - chinosy nawet ostatnio na kant. Co sądzicie o chinosach z kantem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Prasowanie na ,,kant" nie jest niczym nadzwyczajnym w chinosach, zdecydowana większość dobrych marek fabrycznie je zaprasowuje na tak zwany,, kant" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wostok Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Ale czy do każdej stylizacji np z koszulą, swetrem ale nie marynarką pasują chino z kantem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Ale czy do każdej stylizacji np z koszulą, swetrem ale nie marynarką pasują chino z kante Jedyny rodzaj spodni bawełnianych, które nie prasuje na,, kant" to tak zwane five pockets. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 To żart? Czy ja jestem z tych dziwnych i prasowałem dżinsy po każdym wyjściu? Pod kolanami gniotły się jednakowo jak i inne spodnie to czemu nie Żeby nie było że tylko OT to jeszcze coś o chinosach. Obłowiłem się ostatnio na wyprzedażach w Bytomiu. Sprawiłem sobie 3 pary chinosów z ich zimowej kolekcji po 120-130 zł za parę. Są zdecydowanie inne od reszty z jakimi miałem do tej pory do czynienia, czyli Bytom ze starszych kolekcji i Ben Sherman. Przede wszystkim bawełna jest bardziej miękka, mniej mnie się podczas użytkowania i na wieszaku wyprostowuje się pod swoim ciężarem. Nie wiem jak to zrobili, podejrzewam, że potraktowali je jakąś chemią bo przy prasowaniu w okolicach kieszeni na tyłku, gdzie jest grubo materiału, czuć specyficzny zapach. Żeby wypowiedzieć się o trwałości to jeszcze zbyt wcześnie, ale pierwsze wrażenie sprawiają niezłe. Jak za takie pieniądze mogę polecić, a wciąż są dostępne na stronie. Byłem, pomacałem, pomierzyłem i nie kupiłem. Materiał jest raczej przeciętny (cienki, łatwo się gniecie), a fason workowaty. Szukając bawełnianych chinosów zajrzałem za to do sklepu Americanos (skusił mnie ładny materiał spodni wystawionych na witrynie). Znalazłem co prawda tylko jeden fason (slim), który mi odpowiadał, ale był zdecydowanie lepszy pod względem jakości tkaniny od tego co widziałem w Bytomiu. Granatowa bawełna (w pierwszej chwili myślałem, że to jeans) z niewielkim dodatkiem elastyny (bodaj 2%), średniej grubości, mięsista i elastyczna w dotyku, splot diagonalny. Spodnie (na tyle na ile jestem w stanie to ocenić po tak krótkim czasie od zakupu) praktycznie nie gniotą się (tylko trochę w kolanach). Na kant ich jeszcze nie prasowałem, ale myślę, że nie będzie z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackFrost Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 "Zwykłe" chino w Bytomiu są raczej słabe. Ale już te http://bytom.com.pl/spodnie,spodnie-bd2-03-20a-176-k-2515-12431-p mogę polecić. Bawełna jest gruba ale to powoduje że spodnie się tak nie gniotą i wyglądają dobrze po całym dniu noszenia. Oczywiście za wcześnie aby ocenić trwałość ale nie pamiętam aby we wcześniejszych kolekcjach Bytom oferował tak dobre chino w cenie wyprzedażowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Możliwe, ja mierzyłem te bardziej casualowe - bez kantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 "Zwykłe" chino w Bytomiu są raczej słabe. Ale już te http://bytom.com.pl/spodnie,spodnie-bd2-03-20a-176-k-2515-12431-p mogę polecić. Bawełna jest gruba ale to powoduje że spodnie się tak nie gniotą i wyglądają dobrze po całym dniu noszenia. Oczywiście za wcześnie aby ocenić trwałość ale nie pamiętam aby we wcześniejszych kolekcjach Bytom oferował tak dobre chino w cenie wyprzedażowej. mam te spodnie , po 6 krotnym założeniu ( w tym 2 razy podróż samochodem 150 km) wyglądają na tyle dobrze że dokupiłem drugą parę w innym kolorze idealne spodnie na obecną pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 mam te spodnie , po 6 krotnym założeniu ( w tym 2 razy podróż samochodem 150 km) wyglądają na tyle dobrze że dokupiłem drugą parę w innym kolorze idealne spodnie na obecną pogodę Ja mam już 3 pary. Ta bawełna jest taka mięsista, pluszowa. Bardzo dobre spodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AleksanderS Napisano 17 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2015 mam te spodnie , po 6 krotnym założeniu ( w tym 2 razy podróż samochodem 150 km) wyglądają na tyle dobrze że dokupiłem drugą parę w innym kolorze idealne spodnie na obecną pogodę Ja mam już 3 pary. Ta bawełna jest taka mięsista, pluszowa. Bardzo dobre spodnie zastanawiam się czy takie spodnie ze 100% bawełny (myślę konkretnie o tych z Bytomia wspomnianych wyżej) mogą się nieco 'rozbić'? Kupiłem przez internet standardowe 96 (w pasie zazwyczaj mam 94-95) i spodnie leżą dobrze ale przydałby się z 1-1,5 cm luzu więcej na biodrach i zastanawiam się czy jest sens je wymieniać na rozmiar większe? W pasie wszystko leży bardzo dobrze i dlatego zastanawiam się czy większy rozmiar będzie głównie w pasie czy 'po całości' i ew. zrobie sobie zakładki w pasie? Któryś z Panów ma podobne doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 17 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2015 hmm , trudno powiedzieć jednoznacznie jak będzie w wypadku tych właśnie spodni , bawełna się zawsze rozbije ale ile ,gdzie i jak ???? , moje ( 176-88) były od razu bardzo mocno dopasowane "po całości " obecnie w pasie mam luz ok.1-1,5 cm , w biodrach też jakby luźniejsze ale bez przesady pewnie po paru cyklach prania/prasowania okaże się jak mierzyłem w sklepie większy rozmiar ( tzn 176- 92 ) to miałem od razu wrażenie zbyt luźnego i bez wahania kupiłem te na 88 cm P.S. na wszywce jest znaczek prania ręcznego , ekspedientka w sklepie powiedziała że ona takie spodnie pierze w pralce na ręcznym programie - jak wy pierzecie takie spodnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackFrost Napisano 17 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2015 Piorę pralce na programie do rzeczy delikatnych i się nie przejmuję. Spodnie trochę się rozbijają a po praniu znowu wracają do pierwotnego kształtu - przynajmniej moje w rozmiarze 176-88 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nytalith Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Czy w chino fabrycznie zaprasowanych w kant (konkretnie chodzi o wspomniane wcześniej z Bytomia) można wyprasować bez kantu? Głównie chodzi mi, czy kant nie zostawia jakiś śładów na bawełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi