maciato Napisano 1 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2013 Rewelacja! Gdzie znajdę przepis wykonania tych camo? Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 Pisałem już przy przywitaniu że obserwowałem już Forum i uczyłem się.Temat butów był pod stałą obserwacją i tak się zrodził pomysł by zmienić kolor butów.Wybór padł na Moreschi,kupione tanio na wyprzedaży a że kolor miały nijaki to warto było zaryzykowac jego zmianę.Nie robiłem zdjęć przed malowaniem,nie przypuszczałem że będę o nich pisał na Forum.Trzeba było zrobić zakupy-zmywacz decapant,farbę,pędzelki i taśmę do zabezpieczenia zelówek.Kolor farby wybrałem burgundowy.Po zmyciu farby i zabezpieczeniu zelówek papierową taśmą pozostało tylko malować.Do tej pracy zaangażowałem moją żonę,ma więcej cierpliwości.Po położeniu trzech warstw farby przez moją żonę i po jej wyschnięciu przyszła kolej na mnie.Posmarowałem buty kremem Saphir burgundy i zostawiłem na parę godzin żeby się napiły.Potem przyszła kolej na szczotkę i nadanie im połysku.Buty wyglądają lepiej niż na zdjęciach,są cudowne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 Wyszło super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 Rewelacja + Gratulacje !!! Możesz pokazać, choćby w jakimś linku sklepowym jaki był oryginalny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 Piękny efekt (szczególnie te maźnięcia pędzlem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Daniel,dziękuję Ci za gratulacje.Buty były kupowane dokladnie rok temu i z powodu tego nijakiego koloru założone tylko dwa razy.Nie mam zdjęcia ani linku sklepowego,kolor to taki wypłowiały beż,noski jaśniejsze prawie bezkolorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 6 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2013 Szacun na naszej dzielni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 13 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2013 Pierwszy projekt (w trakcie realizacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 16 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2013 Wasza robota z Wielkiej Impregnacji ... (ktoś wie gdzie jest wątek poświęcony tej imprezie?) Jeszcze mała wykończeniówka i wkleję więcej (jak właściwy wątek się odnajdzie) pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 16 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2013 Wasza robota z Wielkiej Impregnacji ... (ktoś wie gdzie jest wątek poświęcony tej imprezie?) !wi_patine.jpg Jeszcze mała wykończeniówka i wkleję więcej (jak właściwy wątek się odnajdzie) pozdrawiam Kłaniam się nisko!!! pięknie TOBIE wyszło...!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2013 Wow! Czekam na resztę zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 21 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2013 Pierwszy projekt patynacji cordovanow Hanovera z 1968r spelnil na 100% moje oczekiwania.Teraz kolej na PTB French Shriner z poczatku lat 80.-bezapelacyjnie najbrzydsze buty w moich zasobach i jedne z najbrzydszych butow z cordovanu jakie kiedykolwiek widzialem(z tego powodu jeszcze nigdy nie byly na nogach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 22 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2013 W sumie nie wiem gdzie wklejać fotki - tu? Czy czekać, aż znajdzie się wątek poświęcony Wielkiej Impregnacji? Na razie jedna: Poprawiłbym jeszcze kilka rzeczy, ale nowe wyzwanie czeka na stole, zatem poprawki zostawię na kiedy indziej Tak czy siak - pięknie to sobie wymyśliliście na WI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2013 http://forum.butwbutonierce.pl/forum-10/announcement-2-wielka-impregnacja-impreza-integracyjna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 22 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2013 No tak, ale to zamknięty 1-postowy wątek. Wydawało mi się, że był taki otwarty z filmem, fotkami, linkami do blogów, na których były relacje, dyskusją i kilkoma fotkami z kolejnych etapów malowania ... czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 22 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2013 A tak to mniej więcej było krok po kroku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 22 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2013 Skąd taki efekt między 3 a 4 zdjęciem? Buty były jeszcze raz malowane w całości żółtą bazą? I jeszcze pytanie o efekt nosków, malowanie ciemniejszym czy krem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 22 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2013 Skąd taki efekt między 3 a 4 zdjęciem? Buty były jeszcze raz malowane w całości żółtą bazą? A nie wiem - nie było mnie przy tym. Niech Forumowicze będący na WI się wypowiedzą I jeszcze pytanie o efekt nosków, malowanie ciemniejszym czy krem? Jedno i drugie + Pate de Luxe w ciemnym brązie. Zazwyczaj stosuję ciemniejszą pastę woskową niż kolor skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 22 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2013 Kilka innych ujęć: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 22 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2013 Pięknie wyszły. Podkreślone detale. W podobnej kolorystyce mam Loding Queen. Yanko wyszły bardziej urozmaicone przez kontrastowe detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2013 Szok, to za mało, żeby określić efekt końcowy. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2013 Rewelacyjnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 22 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2013 Robią wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Jak mówią anglojęzyczni - stunning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Jak mawiał Benny, z gangu Olsena "Klawe jak cholera" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi