Skocz do zawartości

Mam do wydania ____ na ____. Co radzicie?

Jan

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupić jakaś fajna kurtkę parke . Na razie znalazłem parki Wellensteyn . Macie jakieś inne pomysły / podpowiedzi ? Mój budżet do 2 K .

Na co dzień nosze płaszcze - parka ma byc zastępstwem na mocna zimę ( czyli model który ewentualnie można założyć na marynarkę / koszule )

Chce kupić jakaś fajna kurtkę parke.

Moja historia: trzy miesiące przymierzałem się do tej parki:

http://www.countryattire.com/hackett-men-s-classic-parka-navy.html

Kiedy już się zdecydowałem, wykupili rozmiar M. Zacząłem więc myśleć o tej:

http://www.countryattire.com/hackett-men-s-short-down-parka-navy.html

Kiedy się zdecydowałem - patrz wyżej; wykupili M.

Wtedy poszedłem do TKMaxx i znalazłem parkę Schneiders:

http://www.markt-vergleich24.de/produkt/schneiders-jacke-jerry-20114294847-172622.html?shop=herrenausstatter

w cenie 480 zł. Naprawdę nie odbiega jakością od Hacketta.

A teraz widzę, że rozmiar M tej pierwszej parki wrócił...:-)

Płaszcz z massimo niestety mi się nie otwiera, a drugi przekracza baudżet prawie dwukrotnie ;), nie ma nic więcej?

Brązowe brogsy, mamy albo Partenope, Berwick - z dostępnych butów w sklepach polskich. Z zagranicy mamy np. Crownhill Shoes. Stosowne wątki tych marek znajdują się na forum wraz z opisem wrażeń poszczególnych forumowiczów. 

Kosmetyki - standardowo, prawidła cedrowe, wosk, krem, tłuszcz do butów + tarrango protector (niezawodna sprawa). Tutaj można się zaopatrzyć w multirenowacji, mają też w ofercie gotowe zestawy do pielęgnacji. 

I jeszcze apel do nowych użytkowników - piszcie skąd jesteście ;) ułatwia to podpowiedź gdzie można w Waszej okolicy przymierzyć ciekawe obuwie. 

mam do wydania 600-700zł na pierwsze buty z "wyższej" półki - coś do marynarki i materiałowych/wełnianych spodni, raczej nie do garnituru. Za czym się rozglądać? Brogsy? Na jakie marki zwracać uwagę? I od razu bym prosił najpotrzebniejsze "kosmetyki" do tych butów :)

Brązowe brogsy ;) oprócz tego co wymienił wally, jest sklep klasycznebuty lub obecnie można poszukać na wyprzedaży Herringa.