Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście, że oświecę. Są takie słowa które mają wiele znaczeń, przykładem takiego słowa jest zamek - możemy mieć na myśli urządzenie które zabezpiecza dostęp do jakiegoś pomieszczenia czy miejsca, możemy mówić o budowli warownej itd.

Tak samo słowa '2 pens' mogą oznaczać 2 długopisy!

Opublikowano

Hm, nie sądziłem, że dyskusja pójdzie w tę stronę:-)

2 pens to zdecydowanie są dwa długopisy / pióra. Dwa pensy to byłoby 2 pence (jedna moneta) lub 2 pennies (dwie jednopensówki). Jeżeli nalegasz, torby są bespoke, Henry może Ci zrobić dwa sloty na dwuzłotówki, jak chcesz;-)

Spójrz też np. na satchels na jego stronie.

O skórach, których używa, pisałem już na forum.

Henry już robi dla mnie torbę, też czarną, jak dojdzie dam znać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, temat wydawałoby się trywialny, dobre jakościowo czarne lotniki za około 250 euro.

Jloic Orange ma wyprzedane w rozmiarze 43, Meermin linie Maestro również i do tego opóźnienia w dostawie nowych, a ich wszystkie kopyta z tej linii są na najwęższym możliwym kopycie. MTO to teraz u nich koszt 100 euro, więc też odpada byleby głupie kopyto za tyle mieć inne. Jakieś inne propozycje?

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Mam do wydania 500zł na bawełniany/wełniany gruby kardigan na guziki albo kołki z kołnierzem szalowym.

Preferowane kolory to: bordowy, burgundowy, granatowy bądź niebieski, ale nie jestem zamknięty na propozycje.

Opublikowano

Wielkie dzięki Rdk i Parmigiano, udało mi się zamówić kardigan. Mam jeszcze jedno pytanie, czy jest w ogóle możliwość kupienia dyplomatki albo bosmanki z wełny, za cenę do 500zł? Szukam od pewnego czasu, ale bez skutku póki co.

Opublikowano

Wielkie dzięki Rdk i Parmigiano, udało mi się zamówić kardigan. Mam jeszcze jedno pytanie, czy jest w ogóle możliwość kupienia dyplomatki albo bosmanki z wełny, za cenę do 500zł? Szukam od pewnego czasu, ale bez skutku póki co.

Ostatnio w tk maxxie widziałem szarą dyplomatkę Bugatti za 400zł, oczywiście 100% wełna.

Ja natomiast szukam burgundowych lotników w cenie poniżej 1000zł. Na cordovan pewnie nie mam co w podobnej cenie liczyć :D

Dodam, że chciałbym uniknąć zakupów na eBayu.

Opublikowano

Czytając to forum doszedłem do wniosku, że muszę zainwestować w porządne buty. Będzie to mój zarówno pierwszy zakup butów przez internet oraz butów tego typu. Zawęziłem swoje poszukiwania do kilku polecanych tutaj producentów i wybrałem takie oto modele:

http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... hoeid=3066

http://www.bexley.com/Bexley/shoe-Edwar ... rrer=18464

Cena podobna, wygląd także. Które uważacie za lepsze? Dodam, że stopę mam bardzo szczupłą.

Druga sprawa to rozmiar buta. Długość mojej stopy to 27 cm, więc teoretycznie rozmiar 43. W rozmiarówce UK myślałem że to 9, a w Berkley pisze że 8,5, więc sam już nie wiem.

Opublikowano

Zwróć uwagę, że konstrukcja buta jest inna - u Bexley jest to Blake, u Herringa GYW (różnica opisana na forum). Poza tym Herring ma skórę "black polished", takie buty wyglądają plastikowo (szczególnie w tej, niezbyt wysokiej jak na porządne buty cenie).

Co do rozmiaru, nie mam Bexleyów, ale przy szczupłej stopie 27cm polecałbym Ci u Herringa 8 (a nie wiem, czy nie 7,5). 9UK będą na pewno za duże. Ja mam stopę 27,3cm, u Herringa buty 8,5, odrobinkę za duże.