Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuję za wskazówki, natomiast co do kupna przez internet, bardzo boję się tego rodzaju transakcji, z uwagi na niemiłe doświadczenia w tym temacie. Nigdy nie umiałem dobrze wymierzyć, a jeśli nawet co zawsze było "coś" nie tak, dlatego wolę a nawet muszę przymierzyć ubranie na sobie. A co zaproponujesz polskiego?

Opublikowano

Hmm... w tkmaxx od czasu do czasu są ciekawe rzeczy. W poznańskim widziałem ostatnio koszule marki Arrow za ok. 99 zł. Całkiem porządny, miękki materiał (bawełniana jodełka). Z powszechniejszych marek wartych uwagi wymieniłbym jeszcze Vistulę, Lamberta (Wólczanka) i Bytom. Ale tu trzeba iść i pomacać koszule, bo różnicę między poszczególnymi materiałami są duże. Jest też jeszcze polski sklep internetowy (meanswear.pl) oferujący przyzwoitej jakości włoskie koszule. I to by było na tyle jeżeli chodzi o warte uwagi marki, które miałem okazje nosić. Jeszcze raz polecam lekturę tamtego wątku o koszulach - były tam wymieniane różne inne firmy, z którymi nie miałem osobiście (ze względu na ich brak w Zielonej Gorze) do czynienia.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hmm... w tkmaxx od czasu do czasu są ciekawe rzeczy. W poznańskim widziałem ostatnio koszule marki Arrow za ok. 99 zł. Całkiem porządny, miękki materiał (bawełniana jodełka). Z powszechniejszych marek wartych uwagi wymieniłbym jeszcze Vistulę, Lamberta (Wólczanka) i Bytom. Ale tu trzeba iść i pomacać koszule, bo różnicę między poszczególnymi materiałami są duże. Jest też jeszcze polski sklep internetowy (meanswear.pl) oferujący przyzwoitej jakości włoskie koszule. I to by było na tyle jeżeli chodzi o warte uwagi marki, które miałem okazje nosić. Jeszcze raz polecam lekturę tamtego wątku o koszulach - były tam wymieniane różne inne firmy, z którymi nie miałem osobiście (ze względu na ich brak w Zielonej Gorze) do czynienia.

W tk maxx za 200 zł widziałem koszule Hacketta. Naprawdę piękne

Opublikowano

600 zł na zimowy płaszcz, +/- do połowy uda. Co Panowie radzicie?

A jakiego płaszcza szukasz. Jeżeli może być camelowy to mogę podesłać Ci kilka adresów na PW.

Preferowałbym właśnie granaty/szarości. W P&C jest oczywiście problem z rozmiarem (46/48), a i większość płaszczów - jak dla mnie - zbyt długa. w RC podobnie. Także moje pytanie pozostaje nadal aktualne :-)

Opublikowano

600 zł na zimowy płaszcz, +/- do połowy uda. Co Panowie radzicie?

3 lata temu kupiłem (na wyprzedaży) za 399 zł szary płaszcz Mexx. 100% wełna, jednorzędowy, klapy otwarte, funkcjonalna butonierka, 3 guziki, kryta plisa, prosta brustasza - 0 udziwnień.

Służy do dziś, co więcej, jest to najbardziej eksploatowane przeze mnie okrycie wierzchnie (z racji swojej uniwersalności).

Nie wiem, jak obecnie wygląda oferta Mexx w sklepach stacjonarnych, ale z racji pozytywnych doświadczeń (mam również czarny płaszcz z tej serii - rzadziej noszę), polecam sprawdzić tę markę.

Opublikowano

Chyba najlepszy topic, chodź jeśli nie trafiłem to uprzejma prośba o przeniesienie.

Ad rem: pod koniec lutego będę na weekend w Mediolanie. Mogę wydać jakieś 100-200 euro na ciuchy. Szału nie ma, ale może polecicie coś konkretnego, co warto tam kupić? Myślałem przede wszystkim o butach lub marynarce, ale drobniejsze elementy garderoby też wchodzą w grę. :)

Opublikowano

To ja zadam podobne pytanie: Będę tydzień w Budapeszcie - znacie jakieś miejsca godne polecenia? Z forum wyczytałem o sklepiku Kaczian z krawatami do którego na pewno wstąpie, i może do słynnego Vass'a ale tylko popodziwiać :D

Koniecznie idź do łaźni królewskich o tej porze roku mega...;)