Pan Janusz Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 (dlaczego, dlaczego wklejanie linków do tumblr jest zawsze takie problematyczne?)Polecam dodawać przedrostek http:// http://patrickjohnsontailors.tumblr.com ... ouble-hand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Nie wiem Panowie jaka w tym zasługa tego forum, ale poszetki w tym roku wzięły szturmem polski rynek i są dostępne u większości polskich producentów eleganckiej odzieży. Wymieniając tegorocznych debiutantów można wskazać chociażby na Vistula/Wólczanka, Bytom, Willsoor. PS: W prezencie link do kolejnego sklepu z poszetkami w internecie: http://www.willsoor-shop.pl/akcesoria/poszetki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Nie wiem Panowie jaka w tym zasługa tego forum, ale poszetki w tym roku wzięły szturmem polski rynekMoim zdaniem praktycznie zerowa, za bardzo uczestnicy tego forum wierzą w jego siłę oddziaływania na otoczenie Raczej już wpychanie poszetek na siłę prezenterom telewizyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Nie wiem Panowie jaka w tym zasługa tego forum, ale poszetki w tym roku wzięły szturmem polski rynek i są dostępne u większości polskich producentów eleganckiej odzieży. Wymieniając tegorocznych debiutantów można wskazać chociażby na Vistula/Wólczanka, Bytom, Willsoor. PS: W prezencie link do kolejnego sklepu z poszetkami w internecie: http://www.willsoor-shop.pl/akcesoria/poszetki.html Nie wiem czy warto wydac 50pln na poszetke z poliestru z szytym maszynowo brzegiem, ale jak kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abishai Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 link do kolejnego sklepu z poszetkami w internecie: http://www.willsoor-shop.pl/akcesoria/poszetki.html Jeżeli faktycznie jest to mikrofibra, to można je chyba traktować jako gustowne ściereczki do np. monitora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 A czy ja każe komuś kupować te poszetki z Willsoora? Chyba oczywiste, że przy takiej cenie będzie to kiepski materiał i maszynowo obszyty? Zresztą jest producent, który produkuje poszetki na masową skalę obszyte w rulonik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 Zresztą jest producent, który produkuje poszetki na masową skalę obszyte w rulonik?Tak, wielu. Co nie oznacza, że są one podobnie (masowo) wycenione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trumpett Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 A czy ja każe komuś kupować te poszetki z Willsoora? Chyba oczywiste, że przy takiej cenie będzie to kiepski materiał i maszynowo obszyty? Zresztą jest producent, który produkuje poszetki na masową skalę obszyte w rulonik? Dla mnie to nie jest oczywiste. Są producenci, którzy proponują swoim Klientom za taką, a nawet niższą cenę wysokiej klasy materiały naturalne i ręczne obszycie. Nie mówiąc już o wymiarze- 25 cm to moim zdaniem niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trumpett Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 Dosyć ciekawy sposób obszycia poszetki. Może być dobrą alternatywą dla białych poszetek z kolorowymi brzegami, a zarazem, moim zdaniem jest łatwiejszy do obszycia od "standardowego" obszycia w rulonik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 A czy ja każe komuś kupować te poszetki z Willsoora? Chyba oczywiste, że przy takiej cenie będzie to kiepski materiał i maszynowo obszyty? Zresztą jest producent, który produkuje poszetki na masową skalę obszyte w rulonik? Dla mnie to nie jest oczywiste. Są producenci, którzy proponują swoim Klientom za taką, a nawet niższą cenę wysokiej klasy materiały naturalne i ręczne obszycie. Nie mówiąc już o wymiarze- 25 cm to moim zdaniem niewiele. Miałem na myśli raczej takich bardziej masowych producentów Willsoor ma ponad 60 salonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Czy warto zawracać sobie głowę poszetkami z tego sklepu?: http://nostalgiadesign.pl/pl/muchy-poszetki_poszetki Co sądzicie o obszyciu krawędzi tych poszetek? (np. tej): http://nostalgiadesign.pl/pl/poszetka-2.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Jest tylko kilka modeli z naturalnych materiałów i z obszyciem ręcznym, a tylko takie wchodzą w rachubę. Bez dokładnych zdjęć rulonika, nie mówiąc o dotknięciu materiału własnymi palcami, ciężko cokolwiek powiedzieć. Ceny są jednak porównywalne ze sprawdzoną poszetka.com, więc raczej nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Ceny są jednak porównywalne ze sprawdzoną poszetka.com, więc raczej nie warto. Przepraszam, ale jednak chyba nie powinno się tak mówić. Jasne, że poszetka.com to nasza koleżanka z forum i dostawca sprawdzonego towaru, ale może nie znaczy to, że należy z założenia skreślać innych. Po pierwsze zamienimy się w bandę klonów z tymi samymi poszetkami, po drugie - może tamci okażą się równie sympatyczni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Ceny są jednak porównywalne ze sprawdzoną poszetka.com, więc raczej nie warto. Przepraszam, ale jednak chyba nie powinno się tak mówić. Jasne, że poszetka.com to nasza koleżanka z forum i dostawca sprawdzonego towaru, ale może nie znaczy to, że należy z założenia skreślać innych. Po pierwsze zamienimy się w bandę klonów z tymi samymi poszetkami, po drugie - może tamci okażą się równie sympatyczni? + Można do tego dodać, że jednak jest taniej niż w Poszetce.com, co dla części kupujących z pewnością ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Można do tego dodać, że jednak jest taniej niż w Poszetce.com, co dla części kupujących z pewnością ma znaczenie.Może być wręcz głównym kryterium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Ale Panowie rozłożyliście temat na części pierwsze. Analiza, szybki atak, merytoryczne podsumowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 No dobra, mea culpa. Więc kto na ochotnika testuje poszetki z Nostalgia Design? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Ale Panowie rozłożyliście temat na części pierwsze. Analiza, szybki atak, merytoryczne podsumowanie. Cóż robić. Z innej beczki skoro temat brzmi "poszetka na codzień" to jak z poszetką do płaszcza? Skądinąd chusteczka w tej kieszonce, w zimowym płaszczu, jako okularnikowi, wydaje mi się dość praktyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Więc kto na ochotnika testuje poszetki z Nostalgia Design? Ja chyba nie jestem target group, bo ani jedna mi się nie podoba. Poza tym jakość materiałów wypada na zdjęciach co najmniej słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Z innej beczki skoro temat brzmi "poszetka na codzień" to jak z poszetką do płaszcza? Skądinąd chusteczka w tej kieszonce, w zimowym płaszczu, jako okularnikowi, wydaje mi się dość praktyczna. Pamiętam, że na Sartorialist czytałem kiedyś jak Scott Schuman zobaczył na wystawie sklepowej płaszcz z poszetką. Wszedł do sklepu i zdziwiony zapytał "A co jeśli pod płaszczem mam już marynarkę z poszetką?". Subiekt, starszy pan, zdziwiony jego zdziwieniem, odpowiedział "Rzecz jasna, jedna poszetka w marynarce i jednocześnie jedna w płaszczu". Spodobało mi się określenie, że płaszcz to taka dłuższa marynarka z cięższego materiału, więc stosuje się do niego odpowiednio reguły dotyczące marynarki. Także odnośnie poszetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Ale Panowie rozłożyliście temat na części pierwsze. Analiza, szybki atak, merytoryczne podsumowanie. Prawie jak podsumowanie meczu przez Szpakowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Poszetka do płaszcza jak najbardziej ok, tylko grubość materiału musi odpowiadać grubości płaszcza. Poszetki wykonane są niby z bawełny, tylko te obszycie maszynowe, nie za ciekawie wygląda. A ceny nie są porównywalne z poszetka.com. Są dużo tańsze, tak więc jeśli ktoś nie chce przeznaczyć dużej kwoty na poszetki, może zacząć kompletować swoją zbroję od poszetek z tego sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Tu znowu pojawia się odwieczne pytanie, czy lepiej jest nosić w kieszonce poliester obszyty maszynowo czy nic. 10 par butów, czy 3 itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Czy widać na ulicy różnicę w poszetce z obszyciem ręcznym a maszynowym? Bo tak prawdę mówiąc, to da się tak złożyć poszetkę, aby nie eksponować obszycia. Czy wszystkie poszetki w sklepie poszetka.com, są obszywane ręcznie? Te, które zdążyłem zauważyć to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Czy widać na ulicy różnicę w poszetce z obszyciem ręcznym a maszynowym? Bo tak prawdę mówiąc, to da się tak złożyć poszetkę, aby nie eksponować obszycia. Tak ale w ten sposób pozbawiasz się przyjemności z noszenia poszetki złożonej tak, że widać obszycie. Chyba że chcesz pokazywać obszycie maszynowe które nie ma uroku ręcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi