Skocz do zawartości

Poszetka (chusteczka w kieszonce) - dyskusje i porady

Gość egon

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem Panowie jaka w tym zasługa tego forum, ale poszetki w tym roku wzięły szturmem polski rynek i są dostępne u większości polskich producentów eleganckiej odzieży. Wymieniając tegorocznych debiutantów można wskazać chociażby na Vistula/Wólczanka, Bytom, Willsoor. ;)

PS: W prezencie link do kolejnego sklepu z poszetkami w internecie: http://www.willsoor-shop.pl/akcesoria/poszetki.html ;)

Nie wiem Panowie jaka w tym zasługa tego forum, ale poszetki w tym roku wzięły szturmem polski rynek

Moim zdaniem praktycznie zerowa, za bardzo uczestnicy tego forum wierzą w jego siłę oddziaływania na otoczenie :) Raczej już wpychanie poszetek na siłę prezenterom telewizyjnym

Nie wiem Panowie jaka w tym zasługa tego forum, ale poszetki w tym roku wzięły szturmem polski rynek i są dostępne u większości polskich producentów eleganckiej odzieży. Wymieniając tegorocznych debiutantów można wskazać chociażby na Vistula/Wólczanka, Bytom, Willsoor. ;)

PS: W prezencie link do kolejnego sklepu z poszetkami w internecie: http://www.willsoor-shop.pl/akcesoria/poszetki.html ;)

Nie wiem czy warto wydac 50pln na poszetke z poliestru z szytym maszynowo brzegiem, ale jak kto lubi ;)

A czy ja każe komuś kupować te poszetki z Willsoora? Chyba oczywiste, że przy takiej cenie będzie to kiepski materiał i maszynowo obszyty? Zresztą jest producent, który produkuje poszetki na masową skalę obszyte w rulonik?

A czy ja każe komuś kupować te poszetki z Willsoora? Chyba oczywiste, że przy takiej cenie będzie to kiepski materiał i maszynowo obszyty? Zresztą jest producent, który produkuje poszetki na masową skalę obszyte w rulonik?

Dla mnie to nie jest oczywiste. Są producenci, którzy proponują swoim Klientom za taką, a nawet niższą cenę wysokiej klasy materiały naturalne i ręczne obszycie. Nie mówiąc już o wymiarze- 25 cm to moim zdaniem niewiele.

Dla mnie to nie jest oczywiste. Są producenci, którzy proponują swoim Klientom za taką, a nawet niższą cenę wysokiej klasy materiały naturalne i ręczne obszycie. Nie mówiąc już o wymiarze- 25 cm to moim zdaniem niewiele.

Miałem na myśli raczej takich bardziej masowych producentów ;) Willsoor ma ponad 60 salonów.

Jest tylko kilka modeli z naturalnych materiałów i z obszyciem ręcznym, a tylko takie wchodzą w rachubę. Bez dokładnych zdjęć rulonika, nie mówiąc o dotknięciu materiału własnymi palcami, ciężko cokolwiek powiedzieć. Ceny są jednak porównywalne ze sprawdzoną poszetka.com, więc raczej nie warto.

Ceny są jednak porównywalne ze sprawdzoną poszetka.com, więc raczej nie warto.

Przepraszam, ale jednak chyba nie powinno się tak mówić. Jasne, że poszetka.com to nasza koleżanka z forum i dostawca sprawdzonego towaru, ale może nie znaczy to, że należy z założenia skreślać innych. Po pierwsze zamienimy się w bandę klonów z tymi samymi poszetkami, po drugie - może tamci okażą się równie sympatyczni?

Ceny są jednak porównywalne ze sprawdzoną poszetka.com, więc raczej nie warto.

Przepraszam, ale jednak chyba nie powinno się tak mówić. Jasne, że poszetka.com to nasza koleżanka z forum i dostawca sprawdzonego towaru, ale może nie znaczy to, że należy z założenia skreślać innych. Po pierwsze zamienimy się w bandę klonów z tymi samymi poszetkami, po drugie - może tamci okażą się równie sympatyczni?

+

Można do tego dodać, że jednak jest taniej niż w Poszetce.com, co dla części kupujących z pewnością ma znaczenie.

Ale Panowie rozłożyliście temat na części pierwsze. :lol: Analiza, szybki atak, merytoryczne podsumowanie. ;)

Cóż robić. ;)

Z innej beczki skoro temat brzmi "poszetka na codzień" to jak z poszetką do płaszcza?

Skądinąd chusteczka w tej kieszonce, w zimowym płaszczu, jako okularnikowi, wydaje mi się dość praktyczna.

Z innej beczki skoro temat brzmi "poszetka na codzień" to jak z poszetką do płaszcza?

Skądinąd chusteczka w tej kieszonce, w zimowym płaszczu, jako okularnikowi, wydaje mi się dość praktyczna.

Pamiętam, że na Sartorialist czytałem kiedyś jak Scott Schuman zobaczył na wystawie sklepowej płaszcz z poszetką. Wszedł do sklepu i zdziwiony zapytał "A co jeśli pod płaszczem mam już marynarkę z poszetką?". Subiekt, starszy pan, zdziwiony jego zdziwieniem, odpowiedział "Rzecz jasna, jedna poszetka w marynarce i jednocześnie jedna w płaszczu".

Spodobało mi się określenie, że płaszcz to taka dłuższa marynarka z cięższego materiału, więc stosuje się do niego odpowiednio reguły dotyczące marynarki. Także odnośnie poszetki.

Poszetka do płaszcza jak najbardziej ok, tylko grubość materiału musi odpowiadać grubości płaszcza.

Poszetki wykonane są niby z bawełny, tylko te obszycie maszynowe, nie za ciekawie wygląda.

A ceny nie są porównywalne z poszetka.com.

Są dużo tańsze, tak więc jeśli ktoś nie chce przeznaczyć dużej kwoty na poszetki, może zacząć kompletować swoją zbroję od poszetek z tego sklepu.

Czy widać na ulicy różnicę w poszetce z obszyciem ręcznym a maszynowym?

Bo tak prawdę mówiąc, to da się tak złożyć poszetkę, aby nie eksponować obszycia.

Czy wszystkie poszetki w sklepie poszetka.com, są obszywane ręcznie?

Te, które zdążyłem zauważyć to tak.

Czy widać na ulicy różnicę w poszetce z obszyciem ręcznym a maszynowym?

Bo tak prawdę mówiąc, to da się tak złożyć poszetkę, aby nie eksponować obszycia.

Tak ale w ten sposób pozbawiasz się przyjemności z noszenia poszetki złożonej tak, że widać obszycie. Chyba że chcesz pokazywać obszycie maszynowe które nie ma uroku ręcznego.