Pan Janusz Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2011 (dlaczego, dlaczego wklejanie linków do tumblr jest zawsze takie problematyczne?)Polecam dodawać przedrostek http:// http://patrickjohnsontailors.tumblr.com ... ouble-hand Cytuj
Gość Nereusz Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Nie wiem Panowie jaka w tym zasługa tego forum, ale poszetki w tym roku wzięły szturmem polski rynek i są dostępne u większości polskich producentów eleganckiej odzieży. Wymieniając tegorocznych debiutantów można wskazać chociażby na Vistula/Wólczanka, Bytom, Willsoor. PS: W prezencie link do kolejnego sklepu z poszetkami w internecie: http://www.willsoor-shop.pl/akcesoria/poszetki.html Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Nie wiem Panowie jaka w tym zasługa tego forum, ale poszetki w tym roku wzięły szturmem polski rynekMoim zdaniem praktycznie zerowa, za bardzo uczestnicy tego forum wierzą w jego siłę oddziaływania na otoczenie Raczej już wpychanie poszetek na siłę prezenterom telewizyjnym Cytuj
Jan Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Nie wiem Panowie jaka w tym zasługa tego forum, ale poszetki w tym roku wzięły szturmem polski rynek i są dostępne u większości polskich producentów eleganckiej odzieży. Wymieniając tegorocznych debiutantów można wskazać chociażby na Vistula/Wólczanka, Bytom, Willsoor. PS: W prezencie link do kolejnego sklepu z poszetkami w internecie: http://www.willsoor-shop.pl/akcesoria/poszetki.html Nie wiem czy warto wydac 50pln na poszetke z poliestru z szytym maszynowo brzegiem, ale jak kto lubi Cytuj
abishai Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 link do kolejnego sklepu z poszetkami w internecie: http://www.willsoor-shop.pl/akcesoria/poszetki.html Jeżeli faktycznie jest to mikrofibra, to można je chyba traktować jako gustowne ściereczki do np. monitora. Cytuj
Gość Nereusz Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 A czy ja każe komuś kupować te poszetki z Willsoora? Chyba oczywiste, że przy takiej cenie będzie to kiepski materiał i maszynowo obszyty? Zresztą jest producent, który produkuje poszetki na masową skalę obszyte w rulonik? Cytuj
+Immune+ Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 Zresztą jest producent, który produkuje poszetki na masową skalę obszyte w rulonik?Tak, wielu. Co nie oznacza, że są one podobnie (masowo) wycenione. Cytuj
trumpett Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 A czy ja każe komuś kupować te poszetki z Willsoora? Chyba oczywiste, że przy takiej cenie będzie to kiepski materiał i maszynowo obszyty? Zresztą jest producent, który produkuje poszetki na masową skalę obszyte w rulonik? Dla mnie to nie jest oczywiste. Są producenci, którzy proponują swoim Klientom za taką, a nawet niższą cenę wysokiej klasy materiały naturalne i ręczne obszycie. Nie mówiąc już o wymiarze- 25 cm to moim zdaniem niewiele. Cytuj
trumpett Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 Dosyć ciekawy sposób obszycia poszetki. Może być dobrą alternatywą dla białych poszetek z kolorowymi brzegami, a zarazem, moim zdaniem jest łatwiejszy do obszycia od "standardowego" obszycia w rulonik. Cytuj
Gość Nereusz Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 A czy ja każe komuś kupować te poszetki z Willsoora? Chyba oczywiste, że przy takiej cenie będzie to kiepski materiał i maszynowo obszyty? Zresztą jest producent, który produkuje poszetki na masową skalę obszyte w rulonik? Dla mnie to nie jest oczywiste. Są producenci, którzy proponują swoim Klientom za taką, a nawet niższą cenę wysokiej klasy materiały naturalne i ręczne obszycie. Nie mówiąc już o wymiarze- 25 cm to moim zdaniem niewiele. Miałem na myśli raczej takich bardziej masowych producentów Willsoor ma ponad 60 salonów. Cytuj
Apatura Iris Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Czy warto zawracać sobie głowę poszetkami z tego sklepu?: http://nostalgiadesign.pl/pl/muchy-poszetki_poszetki Co sądzicie o obszyciu krawędzi tych poszetek? (np. tej): http://nostalgiadesign.pl/pl/poszetka-2.html Pozdrawiam Cytuj
Petrikauer Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Jest tylko kilka modeli z naturalnych materiałów i z obszyciem ręcznym, a tylko takie wchodzą w rachubę. Bez dokładnych zdjęć rulonika, nie mówiąc o dotknięciu materiału własnymi palcami, ciężko cokolwiek powiedzieć. Ceny są jednak porównywalne ze sprawdzoną poszetka.com, więc raczej nie warto. Cytuj
pszemau Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Ceny są jednak porównywalne ze sprawdzoną poszetka.com, więc raczej nie warto. Przepraszam, ale jednak chyba nie powinno się tak mówić. Jasne, że poszetka.com to nasza koleżanka z forum i dostawca sprawdzonego towaru, ale może nie znaczy to, że należy z założenia skreślać innych. Po pierwsze zamienimy się w bandę klonów z tymi samymi poszetkami, po drugie - może tamci okażą się równie sympatyczni? Cytuj
meqoq Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Ceny są jednak porównywalne ze sprawdzoną poszetka.com, więc raczej nie warto. Przepraszam, ale jednak chyba nie powinno się tak mówić. Jasne, że poszetka.com to nasza koleżanka z forum i dostawca sprawdzonego towaru, ale może nie znaczy to, że należy z założenia skreślać innych. Po pierwsze zamienimy się w bandę klonów z tymi samymi poszetkami, po drugie - może tamci okażą się równie sympatyczni? + Można do tego dodać, że jednak jest taniej niż w Poszetce.com, co dla części kupujących z pewnością ma znaczenie. Cytuj
pirat Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Można do tego dodać, że jednak jest taniej niż w Poszetce.com, co dla części kupujących z pewnością ma znaczenie.Może być wręcz głównym kryterium. Cytuj
+Immune+ Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Ale Panowie rozłożyliście temat na części pierwsze. Analiza, szybki atak, merytoryczne podsumowanie. Cytuj
Petrikauer Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 No dobra, mea culpa. Więc kto na ochotnika testuje poszetki z Nostalgia Design? Cytuj
pirat Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Ale Panowie rozłożyliście temat na części pierwsze. Analiza, szybki atak, merytoryczne podsumowanie. Cóż robić. Z innej beczki skoro temat brzmi "poszetka na codzień" to jak z poszetką do płaszcza? Skądinąd chusteczka w tej kieszonce, w zimowym płaszczu, jako okularnikowi, wydaje mi się dość praktyczna. Cytuj
+Immune+ Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Więc kto na ochotnika testuje poszetki z Nostalgia Design? Ja chyba nie jestem target group, bo ani jedna mi się nie podoba. Poza tym jakość materiałów wypada na zdjęciach co najmniej słabo. Cytuj
Petrikauer Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Z innej beczki skoro temat brzmi "poszetka na codzień" to jak z poszetką do płaszcza? Skądinąd chusteczka w tej kieszonce, w zimowym płaszczu, jako okularnikowi, wydaje mi się dość praktyczna. Pamiętam, że na Sartorialist czytałem kiedyś jak Scott Schuman zobaczył na wystawie sklepowej płaszcz z poszetką. Wszedł do sklepu i zdziwiony zapytał "A co jeśli pod płaszczem mam już marynarkę z poszetką?". Subiekt, starszy pan, zdziwiony jego zdziwieniem, odpowiedział "Rzecz jasna, jedna poszetka w marynarce i jednocześnie jedna w płaszczu". Spodobało mi się określenie, że płaszcz to taka dłuższa marynarka z cięższego materiału, więc stosuje się do niego odpowiednio reguły dotyczące marynarki. Także odnośnie poszetki. Cytuj
mr.vintage Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Ale Panowie rozłożyliście temat na części pierwsze. Analiza, szybki atak, merytoryczne podsumowanie. Prawie jak podsumowanie meczu przez Szpakowskiego Cytuj
Apatura Iris Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Poszetka do płaszcza jak najbardziej ok, tylko grubość materiału musi odpowiadać grubości płaszcza. Poszetki wykonane są niby z bawełny, tylko te obszycie maszynowe, nie za ciekawie wygląda. A ceny nie są porównywalne z poszetka.com. Są dużo tańsze, tak więc jeśli ktoś nie chce przeznaczyć dużej kwoty na poszetki, może zacząć kompletować swoją zbroję od poszetek z tego sklepu. Cytuj
+Immune+ Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Tu znowu pojawia się odwieczne pytanie, czy lepiej jest nosić w kieszonce poliester obszyty maszynowo czy nic. 10 par butów, czy 3 itd. Cytuj
Apatura Iris Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Czy widać na ulicy różnicę w poszetce z obszyciem ręcznym a maszynowym? Bo tak prawdę mówiąc, to da się tak złożyć poszetkę, aby nie eksponować obszycia. Czy wszystkie poszetki w sklepie poszetka.com, są obszywane ręcznie? Te, które zdążyłem zauważyć to tak. Cytuj
Ernestson Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Czy widać na ulicy różnicę w poszetce z obszyciem ręcznym a maszynowym? Bo tak prawdę mówiąc, to da się tak złożyć poszetkę, aby nie eksponować obszycia. Tak ale w ten sposób pozbawiasz się przyjemności z noszenia poszetki złożonej tak, że widać obszycie. Chyba że chcesz pokazywać obszycie maszynowe które nie ma uroku ręcznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi