twiss900 Napisano 27 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2023 @spacerowicz92@Cineos G&B Harry na podeszwie podobnej do Dainite też występują w dwóch wersjach: - jedne mają wyściółkę materiałową, skórzane uchwyty z logo do zakładania i wg mnie nie są szyte GYW (brak oznaczenia GYW na bucie, ilość szwów na pasie nie pokrywa się ze spodem podeszwy) - drugie mają wyściółkę skórzaną, materiałowe uchwyty do zakładania i są opisane jako GYW Mam obecnie te pierwsze u siebie i czekam jeszcze na dostawę tych drugich Ktoś wie w ogóle co to za podeszwa podobna do Dainite? Grenson też ją stosuje w sporo droższych modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spacerowicz92 Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 23 hours ago, twiss900 said: @spacerowicz92@Cineos G&B Harry na podeszwie podobnej do Dainite też występują w dwóch wersjach: - jedne mają wyściółkę materiałową, skórzane uchwyty z logo do zakładania i wg mnie nie są szyte GYW (brak oznaczenia GYW na bucie, ilość szwów na pasie nie pokrywa się ze spodem podeszwy) - drugie mają wyściółkę skórzaną, materiałowe uchwyty do zakładania i są opisane jako GYW Mam obecnie te pierwsze u siebie i czekam jeszcze na dostawę tych drugich Ktoś wie w ogóle co to za podeszwa podobna do Dainite? Grenson też ją stosuje w sporo droższych modelach Dziękuję za informację, może się komuś przydać w przyszłości. Ja osobiście stwierdziłem że nie chce mi się dalej marnować czasu na polowanie na budżetowe marki i zamówię coś od Herringa w oczekiwaniu na kolejne eventy Meermina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 31 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2023 W dniu 15.01.2023 o 11:31, Cineos napisał: @spacerowicz92O których Harry mówisz? Ja ostatnio zamówiłem ten model z udziwnioną podeszwą, bardzo ciasne w podbiciu, wąskie, lekkie, niby na podeszwie widać szew, ale nie wiadomo co się dalej dzieje. https://www.peek-cloppenburg.pl/gordon-bros-/mezczyzni-buty-skorzane-z-azurowaniem-model-harry-czarny-1664024_10/?sea_shopping=PLA&gclid=CjwKCAiA5Y6eBhAbEiwA_2ZWIcXoovXZ45EQdMMT5RLiacF_yipwKaiOXAqNgLra2ZMv1aWQaKrtzxoCZLIQAvD_BwE Jest jeszcze jeden model Harry, o podeszwie podobnej do dainite ze szwem widocznym po całości, jak znajdę je za 300zł na zalando lounge to spróbuję: https://www.peek-cloppenburg.pl/gordon-bros-/mezczyzni-buty-typu-brogue-ze-skory-model-harry-wielbladzi-1664027_10/?sea_shopping=PLA&gclid=CjwKCAiA5Y6eBhAbEiwA_2ZWId71yg3nq6EEQZXjzXO0yUXLDCqR1Q0l1FHbKN3Ampgg2SKC5CdCERoC7rEQAvD_BwE Obie pary szyte Blake iem, odpisali na FB. Brak dopisku na wkładce na znaczą brak GYW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spacerowicz92 Napisano 31 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2023 Dzięki za informację. Możliwe że darowali sobie GYW i optymalizują koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pizzabhoy Napisano 13 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2023 Kupiłem G&B New Fabian z Zalando Lounge i wydaje mi się, że brzydko rozchodzą się przy podbiciu. Co myślicie? Mam też Levety kupione lata temu i mam wrażenie, że inna jakość była kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2023 Dla mnie zbyt duże, nieestetyczne rozwarcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gisch Napisano 14 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2023 Rozwarcie to jedno, ale w ogóle ten model wydaje się być dość "nieszczególny" (począwszy od kopyta, przez detale typu szwy po skórę), proponowałbym poszukać jednak czegoś innego. Ile kosztowały? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 20 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2023 Dla mnie dziwne to kopyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pizzabhoy Napisano 22 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2023 W dniu 14.05.2023 o 19:04, gisch napisał: Rozwarcie to jedno, ale w ogóle ten model wydaje się być dość "nieszczególny" (począwszy od kopyta, przez detale typu szwy po skórę), proponowałbym poszukać jednak czegoś innego. Ile kosztowały? 329 PLN. Cóż, zwróciłem. Jakieś sugestie gdzie szukać klasycznych czarnych oksfordów w budżecie do 500 PLN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gisch Napisano 22 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2023 W takiej cenie w Polsce nadadzą się chyba tylko Lordy z Królewskiego Herbu, ewentualnie w podobnym budżecie coś z Włoch, np. https://www.otisopse.com/collections/francesine/products/francesina-con-puntale-in-pelle-nera-2 albo od Hiszpanów: https://zapateriasestelles.es/hombre/1055-hartel.html https://tallsem.com/collections/oxford/products/cullar-calf-negro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 18 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2023 Dzisiaj na ZL, wziąłem sneakersy w rozmiarze 43 i 44. Zobaczymy które lepsze na stopę 28,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 30 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2023 Już kilka razy na nogach. Początkowo bardzo sztywne. Teraz już trochę mniej, ale to pierwsze sneakersy, które zakładam z łyżką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 30 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2023 I jak, wypadają mniejsze, większe? Brać lepiej rozmiar mniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 30 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2023 Wziąłem z ZL 43 i 44, 44 odsyłam w przyszłym tygodniu - są co najmniej jeden rozmiar za duże. Mam stopę 28,5 cm. Pierwsze wrażenie w tych 43 też było, że potrzebuję pośredni rozmiar. Ale po rozluźnieniu sznuruwek i pochodzeniu wychodzi na to, że jest git. Po prostu nigdy nie miałem sneakersów tak sztywnych/z takiej skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 6 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2023 Czy wiecie coś o przecenach sezonowych, kodach rabatowych na oficjalnej stronie sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi