Pan Janusz Napisano 17 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2010 Coś bardzo mizerny wybór materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 17 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2010 Zamówiłem. Dam znać po nowym roku czy gra jest warta zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 17 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2010 Zamówiłem. Dam znać po nowym roku czy gra jest warta zachodu. Nie wygląda mi na coś, co potrafi actually make you feel like a better man Ale brawa za odwagę bycia pionierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 17 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2010 Zamówiłem. Dam znać po nowym roku czy gra jest warta zachodu. Nie wygląda mi na coś, co potrafi actually make you feel like a better man Ale brawa za odwagę bycia pionierem. Rzeczywiście, nie wygląda jakoś szczególnie. Może jednak będzie stanowić ciekawą alternatywę dla osób zaopatrujących się w sklepach w rzeczy z wieszaka. Na razie zamówiłem 2-częściowy garnitur z wełny 130' dla brata. Wrzucę zdjęcia to razem ocenimy czy warto wydać 1000 zł na produkt tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 alternatywa jest to ciekawa, zwłaszcza w momencie, kiedy garnitury z wieszaka średniej klasy [vistula?] oscylują w granicach 1200-2000 zł, a koszule średniej kategorii to koszt circa 200 zł. Tutaj za mniejsze pieniądze mamy "szycie na miarę", pytanie tylko z jakich materiałów i z jaką jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 Vistulę można dostać za 400zł na wyprzedaży (wełna 100), za 700-800zł jest już lepsza jakość (wełna 120), lantier (wełna/jedwab) to już wydatek od 1000zł. Bytom z tego co pamiętam we wrześniu zaczynał sięod 750zł (sale, wełna 100), najdroższy był Próchnik - od 1450zł (regular price). Co do koszul to cena podana przez kolegę jest smutnie prawdziwa. Czekam na raport z zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montalbano Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 "Vistulę można dostać za 400zł na wyprzedaży (wełna 100), za 700-800zł jest już lepsza jakość (wełna 120), lantier (wełna/jedwab) to już wydatek od 1000zł. Bytom z tego co pamiętam we wrześniu zaczynał sięod 750zł (sale, wełna 100), najdroższy był Próchnik - od 1450zł (regular price)" Pardonsik za off-topa, ale... A co z Lorens&Wiktorem? Btw "źle obecnym" na tym forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 Koszule wyglądają na ich słabą stronę. Z białych tkanin chyba tylko jedna jest z czystej bawełny :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montalbano Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 Miałem na myśli garnitury - ale załóżę może osobny watek, żeby zbytnio nie offtopować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 Vistulę można dostać za 400zł na wyprzedaży (wełna 100), za 700-800zł jest już lepsza jakość (wełna 120), lantier (wełna/jedwab) to już wydatek od 1000zł. Bytom z tego co pamiętam we wrześniu zaczynał sięod 750zł (sale, wełna 100), najdroższy był Próchnik - od 1450zł (regular price). Co do koszul to cena podana przez kolegę jest smutnie prawdziwa. Czekam na raport z zakupu. Na wyprzedaży można złapać wiele "okazji" cenowych. Jednak nie zdarzyło mi się jeszcze kupić produkt w 100 % kompletny czyli odpowiadający moim oczekiwaniom w stosunku do wykończenia i detali jak wygląda to w przypadku bespoke. Ponieważ tutaj mamy do czynienia z MTM gdzie poza podaniem wymiarów, wybieramy również pożądany wzór tkaniny (wybór nieduży, ale jednak) oraz pożądany sposób wykończenia, to atrakcyjność oferty wydaje się na pierwszy rzut oka nieporównywalnie większa. Pytanie tylko jak dobrzy są Ci krawcy w Singapurze i czy rzeczywiście wszystko jest zszywane ręcznie... Jeżeli garnitur okaże się choć w połowie tak dobry jak sugeruje to definicja MTM to uważam, że warto. Cóż, na razie czekam z kolejnym wpisem do połowy stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 ... Jednak nie zdarzyło mi się jeszcze kupić produkt w 100 % kompletny czyli odpowiadający moim oczekiwaniom w stosunku do wykończenia i detali jak wygląda to w przypadku bespoke.Oczywista oczywistość, jak powiedział pewien "klasyk" Jeżeli garnitur okaże się choć w połowie tak dobry jak sugeruje to definicja MTM to uważam, że warto. Cóż, na razie czekam z kolejnym wpisem do połowy stycznia. Podpisuję się obiema rękoma pod tym stwierdzeniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 Na wyprzedaży można złapać wiele "okazji" cenowych. Jednak nie zdarzyło mi się jeszcze kupić produkt w 100 % kompletny czyli odpowiadający moim oczekiwaniom w stosunku do wykończenia i detali jak wygląda to w przypadku bespoke. Ponieważ tutaj mamy do czynienia z MTM gdzie poza podaniem wymiarów, wybieramy również pożądany wzór tkaniny (wybór nieduży, ale jednak) oraz pożądany sposób wykończenia, to atrakcyjność oferty wydaje się na pierwszy rzut oka nieporównywalnie większa. Pytanie tylko jak dobrzy są Ci krawcy w Singapurze i czy rzeczywiście wszystko jest zszywane ręcznie... Jeżeli garnitur okaże się choć w połowie tak dobry jak sugeruje to definicja MTM to uważam, że warto. Cóż, na razie czekam z kolejnym wpisem do połowy stycznia. Krawcy są z Chin, stąd można przypuszczać, że garnitur będzie szyty ręcznie [maszyny są przecież drogie...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość andreu Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Witam! Również czekam na recenzję. Kto pierwszy? Dobry materiał na wpis blogowy, może bloggerzy? Chyba byłem jednym z pierwszych zamawiających na Męski Wymiar .pl i był do mój pierwszy zakup na miarę (marynarka + koszula). Generalnie wrażenia pozytywne, materiał dobrej jakości. Mierzyłem się miarką nie krawiecką, a taką do remontów. Tym bardziej jestem pozytywnie zaskoczony efektami Zresztą oceńcie sami na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Może udałoby Ci się wrzucić więcej zdjęć marynarki? Zbliżenie na wyłogi klap, wszycie kieszeni, ramiona i zdjęcie pleców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Zastanawiam się nad długością rękawów? Marynarki - nie za długie? Koszuli - nie za krótkie? Jak oceniasz materiał? Na tym zdjęciu wygląda świetnie. Może zbliżenie ukazujące fakturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Marynarka wygląda bardzo dobrze, przyłączam się do prośby o więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość andreu Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Może udałoby Ci się wrzucić więcej zdjęć marynarki? Zbliżenie na wyłogi klap, wszycie kieszeni, ramiona i zdjęcie pleców? Dorzucam parę fotek marynarki z Męski Wymiar .pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Kurczę, nie jest źle. Powiedziałbym nawet obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 wygląda to na wybitny stosunek ceny do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość andreu Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 -> +Immune+ - system mi nie pozwala wysłać wiadomości na priv, więc nie mogę Ci odpowiedzieć bezpośrednio. Zamówienie dostałem DHLem po niecałych dwóch tygodniach. Zawsze możesz im napisać maila i dopytać się, jak sytuacja. To było moje pierwsze zamówienie na miarę. Do tej pory zaopatrywałem się w tradycyjnych sklepach. I teraz już wiem, że do tego nie wrócę. To jest zupełnie inna jakość. W końcu nie wychodzą mi ze spodnie takie zwały koszuli A Ty jaki materiał sobie wybrałeś? Zamówiłeś próbki, czy od razu garnitur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Postanowiłem zaryzykować i złożyłem zamówienie na marynarkę + spodnie. Spodnie w sumie eksperyment z wyższym stanem, zobaczymy za 2 tygodnie czy to nie wyrzucone pieniądze w błoto, albo ile będzie wymagało przeróbek krawieckich W każdym razie sama koncepcja bardzo wygodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Panowie spokojniej z tym zamawianiem bo zaraz wszyscy zamówią nie znając faktycznej jakości produktu. Co to za bespoke bez przymiarki?! Styczniowe przeceny zaraz się w sklepach zaczną i będzie taniej niż na tej stronce a towar zawsze można obejrzeć i przymierzyć. Przypominam że w odzieży miarowej online zwroty są niepraktykowane i trudne. A może ten temat to część sprytnej kampanii marketingowej producenta ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 To potencjalnie coś pośredniego co może rozwiązać problem osoby o nietypowej sylwetce. Ciekaw jestem zamówień osób atletycznie zbudowanych czy z brzuszkiem. Ja tylko przeglądając materiały stwierdzam, że po wrzuceniu filtrów gładki, wełna, 100s okzuje się że wybór jest nikły a część to mieszanki sztucznych włókien z wełną :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Ja poczekam na zamówienia innych forumowiczów, ale wygląda to, jak mówi Krakus, na solidną alternatywę dla sklepowych garniturów dla osób o nietypowych wymiarach. Poza tym możliwość dopasowania szczegółów do własnej wizji daje takiej opcji sporą przewagę. Ciekawi mnie przede wszystkim jakość materiałów i szycia. Jeśli będzie ok - sam być może się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Panowie spokojniej z tym zamawianiem bo zaraz wszyscy zamówią nie znając faktycznej jakości produktu. Co to za bespoke bez przymiarki?! Styczniowe przeceny zaraz się w sklepach zaczną i będzie taniej niż na tej stronce a towar zawsze można obejrzeć i przymierzyć. Przypominam że w odzieży miarowej online zwroty są niepraktykowane i trudne. A może ten temat to część sprytnej kampanii marketingowej producenta ?!zapewniam, że temat nie jest elementem kampanii marketingowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi