Kyle Napisano 19 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2023 Klikanie na własną odpowiedzialność! https://www.koszule-meskie.sklep.pl/Koszule-meskie-s-xl/9185-Rafael-koszula-L-41-42-182188-dl-klasyczna.html 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2023 No nie, elegancka koszula z akcentami patriotycznymi, dla mnie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epaminondas Napisano 20 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2023 Sądząc po opiniach na Gowork oraz po tym, że strona internetowa nie działa już od kilku miesięcy, już po Royal Collection - czy znacie może jakieś inne sklepy internetowe z takim asortymentem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 20 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2023 13 minut temu, Epaminondas napisał: Sądząc po opiniach na Gowork oraz po tym, że strona internetowa nie działa już od kilku miesięcy, już po Royal Collection - czy znacie może jakieś inne sklepy internetowe z takim asortymentem? https://www.yoox.com/pl/men Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epaminondas Napisano 20 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2023 1 minutę temu, NieMy napisał: https://www.yoox.com/pl/men Dzięki - znam i korzystam Powinienem dodać, że pytałem o Polskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 20 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2023 7 minut temu, Epaminondas napisał: Powinienem dodać, że pytałem o Polskę. po co sobie komplikować życie? Kolejnym wcieleniem Royal Collection jest R32. Sklep internetowy nie działa ale w sklepie stacjonarnym, jeszcze trzy miesiące temu, mieli sporo towaru. https://www.instagram.com/r23store_com/ Nie mniej na yooxie jest to samo i taniej więc nie widzę sensu w przepłacaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epaminondas Napisano 20 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2023 Może i tak (choć czasem warto dywersyfikować) - jedyny minus to koszty wysyłki, ale za to nigdy nie miałem problemów ze zwrotami (choć czasem chwilę trwają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2023 Yoox ma słabe zdjęcia i opisy. Poza tym polecam: Glamood, Sartoriale, Sartoria di Lusso, a drożej: Frans Boone Store (głównie casual), Cipriani, Baltzar, Michael Jondral, lutz.nl, Mr. Porter, Farfetch, Matches Fashion, Vangelis (w Sztokholmie, głównie second hand), oraz Lund&Lund. Wszystkie sprawdzone. Nie polecam Flannels. sorry za off-topic. Na temat: w Polsce jest jeszcze Peek&Cloppenburg, online też. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epaminondas Napisano 20 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2023 Dzięki - to ja jeszcze dorzucę szwedzki Care of Carl. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2023 Tak, to prawda, od niedawna wysyłają poza Skandynawię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 20 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty Po ośmiu miesiącach czas ma małą aktualizację. Mając chwilę czasu, postanowiłem zrobić wirtualną wycieczkę po stronach internetowych: 1. Miler Menswear. Strona prezentuje się naprawdę ładnie. Sesje zdjęciowe z profesjonalnymi modelami + w plenerze. Wszystko chodzi błyskawicznie, co jak się okazuje, nie zawsze jest standardem (!). Trochę przecenionych produktów, ale nie "totalna wyprzedaż". Generalnie - poziom dużej marki modowej typu Vistula. W opisie garniturów nie ma nic wspomnianego o half-canvas, czyli pewnie wszystko to 100 % klejonka - inaczej by się chwalili. 2. Macaroni Tomato. Na początku niuanse techniczne. Strona wczytuje się bardzo wolno i z problemami (próbowałem na dwóch różnych przeglądarkach, z dwóch różnych komputerów). Jak dla e-sklepu w 2024 r. to jest to po prostu szokujące, czekać pół minuty na załadowanie oferty. Przeceniony prawie cały asortyment sklepu. Zdjęcia bardzo biedne - w większości samych produktów, sporadycznie jakiś model. Ogólnie wszystko prezentuje się jak "tuż przed zamknięciem". 3. Zack Roman Strona profesjonalna, zdjęcia produktów na modelach, którymi jednakże: bardzo często są albo sam właściciel, albo jego pracownicy. Marynarki nadal half-canvas, co cieszy, również, dużo informacji technicznych o tkaninach, co również jest nietypowe. Gorzej jest z nowościami - niestety - prawie cała pierwsza strona to dresy, kominy sportowej, skarpetki rowerowe itp. - asortyment raczej nie na to forum. Bardzo dużo przecen, ale nie na najdroższe rzeczy. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty Przejrzałem zdjęcia u Romana i tu taka ciekawostka - sesja z ekipą Dawida Tymińskiego https://zackroman.com/oberzynowy-golf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 18 godzin temu, Velahrn napisał: Macaroni Tomato: Zdjęcia bardzo biedne Też to zauważyłem przy okazji przeglądania wyprzedaży. Po powiększeniu wycięte produkty na czarnym tle, brak zdjęć na modelach, słaba prezentacja samych ubrań, w zasadzie nie widać co się dokładnie kupuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec Kolekcja Jana Adamskiego podnosi standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 9 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec W dniu 20.02.2024 o 15:20, Velahrn napisał: Zdjęcia bardzo biedne - w większości samych produktów, sporadycznie jakiś model. Ogólnie wszystko prezentuje się jak "tuż przed zamknięciem". Miałem identyczne spostrzeżenia przeglądając ofertę Macaroni Tomato. Tym bardziej zaskoczyłem się, gdy dzisiaj przeczytałem, że planują otwierać nowy salon. Kolejny po Warszawie ma zostać zlokalizowany we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 7 Październik Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik A tymczasem Loake z Katowic się zwinął i został im ostatni salon w Warszawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 8 Październik Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 6 godzin temu, Fermiol napisał: A tymczasem Loake z Katowic się zwinął i został im ostatni salon w Warszawie... Szkoda, tym bardziej że początkowo można było kupić buty Loake w kilku największych miastach Polski. Pytanie czy to przez brak zainteresowania marką, obuwiem GYW, czy może lepsza oferta konkurencji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 8 Październik Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik Wydaje mi się, że częściowo z tego powodu, że czasy po covidowe są ciężkie dla tej branży (którą ratuje jeszcze tematyka ślubna), a druga sprawa z roku na rok coraz wyższe te ceny mieli. Lokalizacja w Domu Krawca chyba nie była zła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 8 Październik Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik Niestety ale biznes stacjonarny ma rację bytu tylko w niektórych branżach , na swoim przykładzie mogę powiedzieć że od x lat kupuję tylko online . Nie wiem czy to z wygody czy z braku czasu ale pewnie nie jestem odosobnionym przypadkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 8 Październik Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik Moim zdaniem tam był problem z bardzo skromną rozmiarówką. Byłem w Krakowie ze dwa razy i na mnie nic nie mieli (11G UK). Zresztą na polskiej stronie internetowej wiele butów występuje w pojedynczych ostatnich egzemplarzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 9 Październik Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik Generalnie teraz tak. Śledziłem na bieżąco ich ofertę stacjonarną i internetową. Rok temu było lepiej, dwa lata temu dużo lepiej. Z kolekcji eksport grade było chyba z 6 modeli, potem się stopniowo wykruszali. To wygląda jak stopniowe wygaszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 9 Październik Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik Nawet Wólczanka zrezygnowała ze swojej wyższej linii Lambert, która w zasadzie stanowiła pierwszy próg wejścia w "lepsze" koszule. Niektóre modele były uszyte z tkanin Albini, Thomas Mason. Na promocjach, które w zasadzie były organizowane non stop, przez cały rok, można je było kupić za około 200zł. I sądzę, że te 200zł dla większości klientów Wólczanki było maksymalną ceną jaką byli skłonni zapłacić i to mogło się nie zmienić do dzisiaj. Raczej nie chcieliby zapłacić za koszulę 400-500zł. Stąd kiedy tych Lambertów nie dało się już sprzedawać w okolicach tych 200zł powzięto decyzję o zaprzestaniu produkcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 10 Październik Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 16 godzin temu, Fermiol napisał: Generalnie teraz tak. Śledziłem na bieżąco ich ofertę stacjonarną i internetową. Rok temu było lepiej, dwa lata temu dużo lepiej. Z kolekcji eksport grade było chyba z 6 modeli, potem się stopniowo wykruszali. To wygląda jak stopniowe wygaszanie. Odnośnie kolekcji Export Grade, to podobno sam producent zrezygnował. Natomiast odnośnie asortymentu (mam na myśli sklep online), to również zauważyłem zawężenie oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 10 Październik Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 23 godziny temu, piotrassss napisał: Nawet Wólczanka zrezygnowała ze swojej wyższej linii Lambert, która w zasadzie stanowiła pierwszy próg wejścia w "lepsze" koszule. Niektóre modele były uszyte z tkanin Albini, Thomas Mason. Na promocjach, które w zasadzie były organizowane non stop, przez cały rok, można je było kupić za około 200zł. I sądzę, że te 200zł dla większości klientów Wólczanki było maksymalną ceną jaką byli skłonni zapłacić i to mogło się nie zmienić do dzisiaj. Raczej nie chcieliby zapłacić za koszulę 400-500zł. Stąd kiedy tych Lambertów nie dało się już sprzedawać w okolicach tych 200zł powzięto decyzję o zaprzestaniu produkcji ? Tzn. Lambert zmienił nazwę na Wólczanka Premium. Koszul z naszywkami Albini, Thomas Mason czy Getzner jest chyba więcej niż było i za 200 zł na wyprzedaży można taką koszulę dalej kupić. Kolekcja PREMIUM | Wólczanka (wolczanka.pl) Biała koszula długi rękaw WÓLCZANKA | Wólczanka (wolczanka.pl) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi