fan_dobrego_buta Napisano 23 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2014 Bardzo ladne buty! Lepiej oddaja kolor Twoje zdjecia "Barker" niz na stronie ShoeHealer. W pelni sie zgadzam, ze Sheo Healer, jest godnym uwagi sklepem - Richard ma bardzo duza wiedze na temat obuwia. Mialem przyjemnosc kupic u nich 2 pary butow. Cheaney - bardzo lubie ich buty i wszystkim, kt wybieraja sie do UK polecam odwiedzic ich sklep firmowy, gdyz mozna nabyc buty w bardzo dobrej cenie. Dla przykladu za Cheaney Imperial w Oxblood zaplacilem 125 GBP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 24 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2014 Naprawde super buty! Swietny zakup, gratulacje. Bardzo mnie zainteresowaly Cheaney ostatnio. Musze koniecznie odwiedzic sklep i poprzymierzac modele z roznych serii. Duzo dobrego sie slyszy na forum o nich, a nawet ich nigdy nie probowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamstt Napisano 1 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2014 Któryś z Panów miał do czynienia z tymi butami ? http://www.cheaney.co.uk/itemdetails.php?itemId=11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 6 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2014 Ja dzisiaj zamówiłem czarne Cheaney Berkeley (dostępne tutaj). Planuję uczynić z nich moje flagowe buty na wszelkie formalne okazje. Kiedy odbiorę nie omieszkam podzielić się swoimi wrażeniami i wrzucić parę zdjęć. Swoją drogą ciekawe, że cena w porównaniu do tej na oficjalnej stronie jest bardzo atrakcyjna. Mam tylko nadzieję, że obędzie się bez wpadek opisanych powyżej i nie będę musiał ich zwracać. Zastanawiałem się nad Yanko i Shoepassion, ale wszystkie trzy modele podobają mi się w tym samym stopniu i z tego co się orientuję prezentują zbliżony poziom jeżeli chodzi o jakość. A w przypadku Cheaney'ów dużym plusem jest bezproblemowy i bezkosztowy system zwrotów gwarantowany przez Zalando. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 6 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2014 Z wieczornej wizyty w sklepie Cheaney na Lime St. Sklep nie za duzy, a mimo to jeden z ich wiekszych salonow. Panowie z obslugi w tym Ian - manager - bardzo mili. Na jednym z zdjec widac jak obstawili mnie butami do przymierzania. Bylo tam chyba z 5 roznych modeli. Az przykro bylo wychodzic bez pudelka z butami Skupilem sie na linii Imperial, ktora to mnie zainteresowala. Buty sa wykonane pieknie! Co mnie zaskoczylo to kilka 'ciekawszych' niz zwykle standardowe buty - np 'wholecut' brazowy z przybarwionymi zdobieniami. Na szczegolna uwage zasluguje natomiast loafer - wykonany z bardzo gladkiego zamszu w kolorze, jak to zostalo opisane 'pony cashmere suede' . Jest zrobiony w wersji szerokosci E mimo, ze kopyto jest tym samym co reszta Imperial. Uwage zwraca tez oczywiscie podeszwa - oak bark sole. Na jednym z zdjec na Instagramie sklepu z Lime St widac jak Panowie niedawno wypolerowali podeszwe.. PS Wybaczcie skarpetki PS2: uwaga dla fanow i nie-fanow Meermin. Gdzie nie pojde w moich oxfordach zamszowych to sa one brane albo za C&J albo Carmine. €160 dobrze wydane 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 16 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2014 Buty przyszły w czwartek, ale dopiero dzisiaj je odebrałem. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne - skóra i wykonanie wydają się być bardzo wysokiej jakości i nie dostrzegłem żadnych większych wad, których prawdę mówiąc trochę się spodziewałem. Rozmiar też okazał się trafiony, więc wydaje mi się, że to bardzo udany zakup A poniżej obiecane zdjęcia. Przepraszam za jakość, ale nie dysponuję lepszym aparatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 17 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2014 Lotniki... mój ulubiony fason. Jaka cena jeśli można wiedzieć? Czy zakładałeś je zanim zrobiłeś zdjęcie? Mają ślady użytkowania - pofałdowana skóra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 17 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2014 Pewnie tak. Trudno przypuszczac, by ktos najpierw zrobil butom sesje zdjeciowa i wrzucil ja na forum, potem zas przystapil do ich mierzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2014 Fason mnie też się bardzo podoba. Udało mi się je kupić z 20% obniżką (przynajmniej według deklaracji Zalando) - kosztowały 939 zł. I faktycznie, pierwszym krokiem po odebraniu paczki było zasznurowanie i przymierzenie butów. Potem posiedziałem/pochodziłem w nich 2 godziny po biurze, a zdjęcia zrobiłem przed ponownym ich spakowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Ja dzis, po rocznej przerwie, mialem mozliwosc odwiedzic sklep fabryczny Cheaney. Duzo ciekawych butow w roznych rozmiarach i b dobrych cenach. W czasie wyprzedazy dodatkowe -10% od cen sklepu firmowego. Cenowo - bardzo duzo butow od 130 do 200 GBP i wyzej. Ja dzis zakupilem monki, kt Cheaney wyprodukowal dla Herring Shoes - z rabaten 135 GBP Zdjecia na innym wpisie - https://forum.butwbutonierce.pl/topic/510-jakie-buty-mam-dziś-na-sobie/page-88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Cheaney w chwili obecnej ma wyprzedaz na wybrane modele na strone - http://cheaney.co.uk/products.php?category=4&size=&fit=&colour=&style=&sole=&lastno= Kilka modeli jest godnych uwagi. Najbardziej podobaja mi sie zamszowe James II w kolorach brazu. Ogladalem je w Oxfordzie w salonie Clemeys & Church, gdzie kosztuja 449 GBP. Buty sa slicznie wykonane, najwyzszej jakosci suede. Z zamiarem ich zakupu pojechalem do sklepu firmowego Cheane w Desborough, gdyz w wyprzedazy Cheaney sa za 175 GBP - dostawa do Polski w cenie. Niestety okazalo sie, ze tam ich nie mieli na stanie. Ostatecznie kupilem monki. Fanom zamszu polecam ten model - NIE BEDZIECIE ROZCZAROWANI! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 9 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2014 W zwiazku z tym, ze nikt sie nie skusil sie na promocje Cheaney, postanowilem powiekszyc kojekcje butow o wyzej opisany model. Buty sa bardzo dobrze wykonane z pieknego zamszu. Orginalnie wyprodukowane dla Clements&Church - ich cena to az 450 GBP (takiej kwoty bym nie zaplacil) ale 175 GBP to swietna okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus Napisano 18 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2014 Wjechała nowa seria na wyprzedaż, ciekawsze niż w pierwszym rzucie imo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 21 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2014 Niestety dla mnie James II byl jedynym ciekawym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 6 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2014 Cheaney Dark Leaf - jaki kolor kremu i pasty z dostępnych w np. multirenowacja.pl? http://www.cheaney.co.uk/country-leisure/164/web-exclusive-cheaney-avon-in-hand-burnished-dark-leaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2014 Ja stosuję Krem do obuwia / butów pommadier 75ml - Saphir Medaille D'or (bezbarwny), dzięki czemubuty bardzo ładnie się starzeją. Gdy pojawiają się białe mikroślady na zgięciach skóry stosuję bardzo delikatie SAPHIR Pommadier 50ml - KREM DO OBUWIA BUTÓW (koniak) lub Pasta do butów / wosk SAPHIR Medaille D'or 100ml (średni brąz)Czasami potraktuję bardzo delikatnie czarną pastą czubek i piętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2014 W podobny sposób zamierzałem - dziękuje za wskazówki. Swego czasu Richard "Shoe Healer" również zalecił stosowanie bezbarwnego kremu do butów tego typu "as long as possible". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2014 Nie ma sprawy. Nie wiedziałem, że tak sugerował Richard, choć moją parę Cheaney Tweed kupiłem właśnie od niego.P.S. Jeżeli już kupiłeś lub zdecydujesz się na zakup Cheaney Avon w kolorze Dark Leaf, to wrzuć kilka zdjęć. Osobiście uważam, że Avon oraz Loake Ashby to jedne z ładniejszych country shoes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2014 Dziękuje za odpowiedź. Używam obu - trzewików Tweed C i derby Avon j/w. Nie ma celu "wrzucać" - wyglądają tak jak na fotografach w Internecie lub lepiej... W ewentualnym celu edukacyjnym, będącym jednym z zadań Forum - buty powinny być jednak często względnie "masywne". W prostych żołnierskich słowach" "facet musi mieć podstawę"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2014 Ja natomiast posiadam Avon C Almod Grain oraz Tweed Dark Leaf. W 100% się zgadzam, że oba rodzaje skóry wymagają dobrego szczotkowania jednak efekt wizualny jest przepiękny. W przypadku stosowania past/kremów bezbarwnych Dark Leaf jest łatwiejszy w utrzymaniu. W przypadku skóry "grain” (niestety nie wiem, jaki jest odpowiednik w j polskim) buty należy dobrze wymasować i szybko szczotkować, gdyż w innym wypadku pozostają białe ślady w szczelinkach. Oczywiście można je usunąć pastą koloryzującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2014 Cheaney (na stronie firmy) ma do sprzedania różne pasty woskowe, w tym Almond i Dark Leaf. Dla konesera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell89 Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Produkcja butów "od wewnątrz" https://www.youtube.com/watch?v=Cj1XjdrMMTE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Dziś dostałem email ze sklepu fabrycznego Cheaney, że mają dość dużą dostawę secods modeli Herringa (szczególnie duże rozmiary) oraz potwierdzenie, że oczekiwane przeze mnie buty również są dostępne: - Fencote - Attlee Seconds kosztują w fabrycznym sklepie 140 GBP + przesyłka 25 GBP. Można również zorganizować własną przesyłkę za 16 GBP Płatność kartą kredytową przez telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 A masz może pełną listę dostępnych modeli? Interesuje mnie zwłaszcza rozmiar 10UK. I swoją drogą, to jakiego rodzaju uszkodzenia/okoliczności kwalifikują model jako 'seconds'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Ja pytałem tylko o swój rozmiar i konkretne modele. Musisz zadzwonić do sklepu fabryczneg0 00 44 1536 763760 i zapytać? Z seconds jest bardzo różnie, dlatego ja zawsze pytam. W przypadku obu modeli kt zamówiłem, są delikatne ryski w wewnętrznej stronie buta. Byłem kilka razy w sklepie fabrycznym i 99% butów w sekcji seconds miało naprawde minimalne wady skóry, kt zazwyczaj prędzej czy pózniej pojawią się przy chodzeniu. Niestety w Polsce to jak za 50% ceny to znaczy, że otrzymamy 2 buty lewe lub prawe i do tego każdy w innym rozmiarze EDIT - Fecote był w 10UK dziś na 100%. Wiem gdyż na ten model poluję od dłuższgo czasu, i Tom czytał listę dostępnych rozmiarów głośno do telefonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi