mosze Napisano 5 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Po prostu czarne pasują zawsze, brązowe - nie. Moim zdaniem, im jaśniejsze, tym dziwniej wyglądają z ciemnym (granatowym) garniturem. Jeśli chodzi o szary garnitur - do jasnego brązowe buty ok, ale ciemna szarość wg mnie wymaga czarnych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 5 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Mało jest odcieni brązu, które pasują do też całej gamy granatowych garniturów. Realnie to chyba tylko ciepły, jaśniejszy granat pasuje do ciemniejszego, ciepłego brązu na butach. Ogólnie granat to taki elegancki, tajemniczy kolor i po prostu łatwo całość spartolić źle dobranymi butami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 5 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Po prostu jak coś mocno kontrastuje to trzeba mieć wysoki poziom "obycia" w doborze, czarne buty z granatem mocno nie kontrastują, brązowe- owszem, wiec czarne buty są bezpieczniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 5 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2012 łopatologiczna plansza instruktażowa dla podstawowych zestawień garnitur granatowy - buty czarne lub brązowe garnitur szary - buty czarne lub brązowe garnitur brązowy - buty brązowe garnitur czarny - buty czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 5 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2012 łopatologiczna plansza instruktażowa dla podstawowych zestawień garnitur granatowy - buty czarne lub brązowe garnitur szary - buty czarne lub brązowe garnitur brązowy - buty brązowe garnitur czarny - buty czarne Piękne:) PS. Jakie źródło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 5 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2012 nie pamiętam, ale wydaje mi się, że stąd http://www.gilt.com/giltmanual/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miguel.S Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Osobiscie uwazam, ze granat i braz swietnie razem wygladaja. Mieszkam na codzien w Madrycie i takie polaczenie garnituru i butow jest tutaj dosc powszechne. Granatowy ganitur wyglada super z burgundem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 To prawda - granat świetnie komponuje się z czerwonym, więc odcień czerwieni w kolorze butach zawsze zagra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miguel.S Napisano 10 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Do tematu jedno trywialne pytanie - jaki kolor skarpetek do zestawu granatowy garnitur+brazowe buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Brązowe lub forest green, fajne też wygląda beż w zależności od "brązu" butów i "granatu" spodni albo jak się ma dobry humor to purpura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miguel.S Napisano 10 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Brązowe lub forest green, fajne też wygląda beż w zależności od "brązu" butów i "granatu" spodni albo jak się ma dobry humor to purpura. Forest green w polaczeniu z podobnym kolorem np. krawata lub poszetki? czy tez niezaleznie? Pytam, poniewaz brak mi troche wyobrazni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Ja osobiście nigdy nie dobieram skarpet z myślą o górze, a jedynie w odniesieniu do butów i spodni (oraz humoru jaki mam po przebudzeniu) To raczej taki element garderoby, że ma lekko zaskakiwać, jeżeli już jest widoczny, więc może być kolorystycznie oderwany od całej góry. Istnieje nawet teoria, która przewinęła się gdzieś przez forum, wiele miesięcy temu, że góra i dół to są dwa inne obszary kolorystyczne, prawie niezależne od siebie, ale utrzymane w podobnym klimacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 10 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Mogą być jeszcze granatowe zamiast brązowych. Liverano rule: "There is only one colour for socks - navy." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miguel.S Napisano 10 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Bardzo spodobal mi sie pomysl odnosnie koloru forest green. Mam tylko jedna watpliwosc czy taki zestaw jest odpowiedni do pracy w korporacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Jak ktoś chce być zawsze niezauważonym koniem, co się wypali po 7 latach, to zapewne nie A na serio to forest green jest akurat chyba najbezpieczniejszym kolorem, który jednak pozostaje ciekawy. Ja skarpety w tym kolorze, między innymi, często wkładam jak mam spotkania. I tak czasami mnie z szefem mylą, ku mojemu rozbawieniu, wiec skarpety w ciekawym kolorze dużej różnicy nie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 10 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Garnitur (także granatowy), w nazwijmy to "klasycznej" klasyfikacji, to strój nieformalny. Stąd brązowe buty do granatowego garnituru są klasyką, po prostu standardem. Dzisiaj garnitur (granatowy w szczególności) służy powszechnie za strój wizytowy, ale to nie znaczy, że brązowych butów nie można do niego założyć. Nie wiem, jak można kwestionować coś tak oczywistego, jak granatowy garnitur + brązowe buty. Zwłaszcza, że granat + brąz to wyjątkowo piękne połączenie kolorów. Granatowy garnitur to wyjątkowy ubiór. W zależności od dodatków, może być strojem na poważniejsze i luźniejsze okazje. Granatowy garnitur + brązowe buty + różowa koszula + bordowy krawat + różowa poszetka, z pewnością nadaje się na inną okazję, niż granatowy garnitur + czarne buty + biała koszula + szary krawat + biała poszetka. I między innymi na tym polega piękno granatowego garnituru - funkcjonalność oraz praktyczność. // edit - czcionka czerwona zmieniona na czarną - mosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miguel.S Napisano 12 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Ponizej kilka fajnych przykladow polaczen, ktore znalazlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 12 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Te ostatnie mi się bardzo spodobało. Dzięki skarpetkom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 12 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 A Pan ciemnoszarym/czarnym garniturze w prążki powinien troszkę skrócić nogawki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 12 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 ależ piękne buty na ostatnim zdjęciu! Gdzie można takie kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 12 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Pewnie u dobrego szewca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Witam serdecznie wszystkich na forum Kupilem granatowy garnitur, mam teraz dylemat co do butow, koszuli i krawatu. Czy takie zestawienie jak na załączonych zdjęciach pasuje na ślub i wesele znajomego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Imo zdecydowanie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 A czy zamiast brązowych oxfordow mogą być brązowe derby ze zdobieniami na czubku? Mówimy cały czas oczywiście o wyżej opisanej okazji przeze mnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Na ślub w ciągu dnia - pewnie by przeszło, na wesele - imo nie. Jeśli w ogóle rozważasz brązowe, to oxfordy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi