roland Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Kolego Frankenstein, upraszamy o powagę. Najważniejsze w stroju są dodatki, dlatego w Twoim poprzednim poście zabrakło akcesoriów, o których już wzmiankowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Tez gdzies w internecie widzialem sklep z takimi garniturami ...no moze mniej cyrkowymi. Byl on ukierunkowany na czarna (politycznie poprawnie: afro-amerykanska) klientele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Najbardziej oryginalny garnitur jaki widziałem, został uszyty w renomowanej paryskiej pracowni Arturo Cifonellego w 1960 r.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Najbardziej oryginalny garnitur jaki widziałem, został uszyty w renomowanej paryskiej pracowni Arturo Cifonellego w 1960 r.:Z reka na sercu stwierdzam, ze nie chcialbym go ubrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Najbardziej oryginalny garnitur jaki widziałem, został uszyty w renomowanej paryskiej pracowni Arturo Cifonellego w 1960 r.:Z reka na sercu stwierdzam, ze nie chcialbym go ubrac Gwoli uzupełnienia są to paislejowskie wzory (PAISLEY) z charakterystycznym rysunkiem wygiętej łzy, wypełnionej roślinnym motywem, potocznie nazywane wzorami tureckimi. Kopiowanie motywów indyjskich kaszmirowych szali, głównie na bawełnie, to od początku XIX wieku, specjalność szkockiego miasta Paisley. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Najbardziej oryginalny garnitur jaki widziałem, został uszyty w renomowanej paryskiej pracowni Arturo Cifonellego w 1960 r.:Z reka na sercu stwierdzam, ze nie chcialbym go ubrac Gwoli uzupełnienia są to paislejowskie wzory (PAISLEY) z charakterystycznym rysunkiem wygiętej łzy, wypełnionej roślinnym motywem, potocznie nazywane wzorami tureckimi. Kopiowanie motywów indyjskich kaszmirowych szali, głównie na bawełnie, to od początku XIX wieku, specjalność szkockiego miasta Paisley. Jako jedwabny szalik super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Kolego Frankenstein, upraszamy o powagę. Najważniejsze w stroju są dodatki, dlatego w Twoim poprzednim poście zabrakło akcesoriów, o których już wzmiankowałem. Czuję się przywołany do porządku. Jestem już śmiertelnie poważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Kolego Frankenstein, upraszamy o powagę. Najważniejsze w stroju są dodatki, dlatego w Twoim poprzednim poście zabrakło akcesoriów, o których już wzmiankowałem. Czuję się przywołany do porządku. Jestem już śmiertelnie poważny. Czy oni sa dodatkiem do trumny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Czy oni sa dodatkiem do trumny?Bezpłatnym, w pakiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Pilnują, żeby nikt z niej nie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Hmmm ... Wielcy Straznicy Pieczeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Pozwolę sobie odkopać temat jako że mnie zainteresował. Nie ma po co dublować więc odkopuję z premedytacją. Co myślicie o tego typu spodniach? Ogólnie dość ciężko je dostać w dobrej cenie więc pomyślałem o przeróbce na własną rękę jakichś zwykłych chino. Ale tu się pojawia problem, jak to zrobić? Przyszyć naszewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Samodzielnie nie da rady tego wykonać, bo to są hafty a nie naszywki. Chyba, że znajdziesz pracownię z dobrą maszyną hafciarską lub jak sugeruje xkoziol zrobisz to farbą do tkanin (np. za pomocą pieczątki). Za mną tego typu spodnie chodzą od pewnego czasu. Ostatnio nawet trafiłem na ciekawy egzemplarz Hilfigera w TK Maxx - beżowe chinosy z nadrukowanymi małymi, granatowymi kotwicami w stylu marynistycznym. Zastanawiałem się o jeden dzień za długo i ktoś je podkupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 kupić hafciarkę i ruszyć z masową produkcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 'go to hell pants'. spodnie wakacyjno-młodzieżowe. gratuluję szalonej odwagi moim zdaniem jeśli materiał jest odpowiednio ciężki (jak sztruks) to hafty/naszywki będą lepsze. http://www.castawayclothing.com/men/bea ... ?limit=all w przypadku lekkiej bawełny pewnie lepszy byłby nadruk. http://houseofleaves.typepad.com/.a/6a0 ... 9d6970c-pi jak to samemu zrobić - nie mam pojęcia. zapolować na wyprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Kiedyś podobały mi się te spodnie.. ale miałem wtedy 24 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Fajne linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Kiedyś podobały mi się te spodnie.. ale miałem wtedy 24 lata Czyli kiedy to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Kiedyś podobały mi się te spodnie.. ale miałem wtedy 24 lata Ja mam 24 lata i mi się podobają Mam kilka par chino, na których mogę popróbować. W weekend może podzielę się efektami. Przed/po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Możesz także poszukać firm, które wykonują nadruki np. napisów na T-shirtach wypukła farbą "welurową". Wbrew pozorom taki nadruk jest całkiem trwały. Mam od kilku lat koszulkę reklamującą firmę rowerową Santa Cruz z logiem i nazwą firmy wykonaną własnie taką "welurową" farbą. Koszulka wygląda ciągle jak nowa. Farby "welurowe" można kupić w niektórych sklepach dla artystów plastyków. OK. Tyle wystarczy. To forum o klasycznej męskiej elegancji a nie wysokach modowych jak na ilustracjach rozpoczynających wątek Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Kiedyś podobały mi się te spodnie.. ale miałem wtedy 24 lata Czyli kiedy to było? Noooo.. jakiś czas temu w tym roku nie będę miał pierwszych urodzin z 3 z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 polecam od czasu do czasu przejrzec ebay pod katem "critter pants" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 29 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2012 Samodzielnie nie da rady tego wykonać, bo to są hafty a nie naszywki. Chyba, że znajdziesz pracownię z dobrą maszyną hafciarską lub jak sugeruje xkoziol zrobisz to farbą do tkanin (np. za pomocą pieczątki). Za mną tego typu spodnie chodzą od pewnego czasu. Ostatnio nawet trafiłem na ciekawy egzemplarz Hilfigera w TK Maxx - beżowe chinosy z nadrukowanymi małymi, granatowymi kotwicami w stylu marynistycznym. Zastanawiałem się o jeden dzień za długo i ktoś je podkupił Maksymalnie preppy! Szukam szukam, nie mogę znaleźć. Nawet na PRL ostatnio brak, bo miałem nadzieję na dorwanie w wyprzedaży. Jeśli ktoś znajdzie 32x32 i nie będzie chciał, to proszę do mnie pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 Te mi się podobają: Najnowsza kolekcja GANT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 1 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2012 @Mr-Vintage; nie wiem czy buszowałeś po łódzkim TK Maxxie ani czy mamy taki sam rozmiar, ale kupiłem właśnie te spodnie, o których wspomniałeś. Są teraz u krawca, który je trochę skróci i zwęzi dołem na 17,5cm ( oryginalnie miały 18,5cm dołem). Pokażę je na forum, kiedy je odbiorę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi