Koval Napisano 27 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 Ja bym się nad tym zastanowił w kontekście dodatków (krawat, buty, poszetka, pasek, zegarek...) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 bardzo ładne spinki. W dzień do brązowych butów będą OK, na wieczór do czarnych butów lepszy zdecydowanie onyks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Chciałbym kupić spinki, pierwszą okazją do ich użycia będzie mój ślub. O spinkach mówi się mało - w perspektywie męskiej elegancji i tego co wypada i nie wypada ubrać na taką okazję dyskutuje się raczej garderobę, z pominięciem tego elementu. Są jakieś reguły w zakresie wybierania spinek? Nie będę oczywiście kupował spinek pstrokatych albo "śmiesznych", ale czy są jeszcze jakieś inne dobre rady czy tutaj dowolność pełna? No i druga kwestia - chciałbym je kupić gdzieś stacjonarnie, do ok. ~200 PLN. Gdzie można znaleźć coś ciekawego w tej cenie stacjonarnie? (BTW - oglądałem spinki w Kruku, wykonanie było straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Polecam spinki od kolegi Damiana z forum. Ja nie przepadam ze spinkami z metalu (w sumie nie mam żadnych), za to bardzo podobają mi się takie, gdzie większość stanowi kamień lub ciekawa skóra. W zależności od kamienia/skóry mogą być bardzo nieformalne jak i pasować do stroju ślubnego (przejrzyj temat: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2886-exoxe-akcesoria-ze-sk%C3%B3r-od-klasyki-do-egzotyki/page-3) Inne dobre źródło: http://www.tiferet.pl/pl/c/spinki-niebieskie/130 Ja na swoim ślubie miałem z kajmanem: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2886-exoxe-akcesoria-ze-skór-od-klasyki-do-egzotyki/?p=159134 Ale zastanawiałem się też nad lapis lazuli lub onyksem z fakturą - w miarę jednobarwne, ale i ciekawe kamienie, dobre na formalne okazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Dzięki. A poza tym, jakiś specjalnych zasad nie ma i dobierać jak się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Przy dobieraniu zwróciłbym uwagę na kolor reszty metalowych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 Byłyby moje ulubione, ale jednak zbyt duże: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 W internecie znalazłem takie ciekawe wzornictwo, z rozmachem i na bogato; dwustronne złote (18k) spinki z rubinami + 3 ozdobne guziki do kompletu; wyprodukowane około 1900 roku. Średnica spinek około 1 cm, guziki niewiele mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 La orgie de la vie et la mort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 8 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2017 De Grisigono, na tarczy czarne diamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi