m.z. Napisano 24 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2012 czemu uważasz że np. lino ma za mały płaszcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 Eleganckie płaszcze męskie. Poradnik "Jeśli jeździsz głównie samochodem to zamiast dyplomatki przyda się wciąż elegancki, ale krótszy płaszcz samochodowy. Jeśli jednak poruszasz się środkami transportu publicznego, to najrozsądniejsza będzie długa dwurzędówka z grubej wełny w kroju zbliżonym do dyplomatki." http://www.szarmant.pl/eleganckie-plaszcze-meskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 16 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2013 metallica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 16 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2013 to burberry za przeproszeniem takie gówno robi?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 16 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2013 po 12 latach Bailey'owi kończą się pomysły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INTELLIGENT Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Szanowni, Płaszcz/kożuch który prezentuje w dzisiejszym poście, nie jest nowy. Znalazłem w szafie mojego dziadka- . Jednak pomimo tego materiał prezentuje się wyśmienicie można napisać, że jest nie do zdarcia. Jak wiadomo teraźniejsze mrozy w Polsce dalece odbiegają od tych sprzed 20 lat. Jednak płaszcz/kożuch mi się bardzo spodobał. Nie wiem czy można go ubrać do garnituru? Co sądzicie o tym aby oddać do go krawca, przerobić na dwurzędówkę? Natomiast co z krojem wyłogów? Czy pozbyć się futerka i przerobić u krawca? Linia rękawa ma jeden guzik, planuje zlecić krawcowi poprawkę do czterech zachodzących na siebie. Przepraszam za błędy które tutaj popełniłem, ale zależy mi na jak najszybszym rozwiązaniu problemu - płaszcz/kożuch marnuje się w szafie Dziękuję, za wszystkie odpowiedzi/porady związane z tematem! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 W kwestii stylistyki - jeśli Twój dziadek nosił ten płaszcz, to i Ty możesz go nosić. Nic tu nie trzeba poprawiać, chyba że dopasować, ale żeby to stwierdzić, musiałbyś się w nim pokazać. Płaszcz do garnituru jak najbardziej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Proc ma rację. Nie ma sensu stylistycznie przerabiać płaszcza bo najpewniej go zniszczysz. Zadbaj o dopasowanie wielkości (gdyby okazało się że jest zbyt obszerny) i ciesz się z ciepłego wdzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Przepraszam za błędy które tutaj popełniłem, ale zależy mi na jak najszybszym rozwiązaniu problemu - płaszcz/kożuch marnuje się w szafie Takie okrycie wierzchnie nazywa się "pelisa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Jestem na tak! Cały urok jest w tym kołnierzu, więc nawet nie myśl, żeby go ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 zaraz po egzaminach jade do dziadków szukać takich skarbów *,* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 zaraz po egzaminach jade do dziadków szukać takich skarbów *,*Nie zapomnij im życzeń złożyć dziś i jutro ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 już zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INTELLIGENT Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Płaszcz ewidentnie wymaga wyszczuplenia, dlatego uznałem aby przerobić na dwurzędówkę. Tylko czy wtedy straci proporcje? Postaram się zrobić kilka zdjęć w płaszczu. Natomiast na pewno trzeba go odświeżyć i tutaj rodzi się kwestia czy istnieje pralnia która poradzi sobie z tak grubą tkaniną i to w dodatku ocieploną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Płaszcz ewidentnie wymaga wyszczuplenia, dlatego uznałem aby przerobić na dwurzędówkę. Tylko czy wtedy straci proporcje? Przerabialiśmy to już na forum. Zdania są podzielone ale część kolegów (w tym ja) stoi na stanowisku, że z za dużej jednorzędówki nie da się zrobić pasującej dwurzędówki (niezależenie od tego czy chodzi o marynarkę czy płaszcz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Płaszcz ewidentnie wymaga wyszczuplenia, dlatego uznałem aby przerobić na dwurzędówkę. Tylko czy wtedy straci proporcje? Przerabialiśmy to już na forum. Zdania są podzielone ale część kolegów (w tym ja) stoi na stanowisku, że z za dużej jednorzędówki nie da się zrobić pasującej dwurzędówki (niezależenie od tego czy chodzi o marynarkę czy płaszcz). Podobnego zdania są wszyscy krawcy (o ile pamiętam trzech, po trzecim dałem spokój), których o to pytałem Co do odświeżenia, to idź do zakładu zajmującego się odzieżą zimową, w tym futrami - powinni sobie poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Żeby przerobić marynarkę jednorzędową na dwurzędówkę, musiała by być o 10 rozmiarów za duża i chyba z królewskiego materiału, by to się opłacało (całość do krojenia i szycia od nowa). Zwracam uwagę na to, że nie można od tak po prostu przesunąć materiału do przodu, bo mamy szwy boczne, tylne klapy, pachy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INTELLIGENT Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Nie mam możliwości zrobić zdjęcie płaszcza prezentującego się z tyłu. Kieszenie moim zdaniem uciekają w tył- być może to za sprawą rozmiaru. Jednak co sądzicie o proporcjach pelisa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Nie trzeba będzie wiele zmieniać. Dobra długość, ramiona, nawet jeżeli trochę szerokie, to są OK, rękawy też. Trzeba by ją (tę pelisę ) trochę zwęzić i będzie ładnie. Nie będzie to nigdy super-slim płaszczyk ale też chyba nie ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Potrzebne poprawki. Płaszcz jest zbyt obszerny, ale nie wygląda to źle. Przydałaby się fotografia z tyłu. Zdjęcia robimy mając światło przed, a nie za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INTELLIGENT Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Trzeba by ją (tę pelisę ) trochę zwęzić i będzie ładnie. Nie będzie to nigdy super-slim płaszczyk ale też chyba nie ma być. Przyznam rację w tej kwestii. Slim z tej pelisy zrobić nie chcę, bo generalnie to moje trzecie odzienie wizytowe; jeden płaszcz w wersji slim posiadam. Gdy na dworze temperatura odczuwalna będzie nie do zniesienia to wtedy wiadomo pelisa z szafy i w drogę. Nie ma nic bardziej eleganckiego od klasycznych męskich płaszczy (oczywiście w kwestii odzienia na garnitur). Niestety tak mało ludzi przywiązuje do tego wagę - szkoda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Raczej o "pelisę". Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 W zasadzie wynika to z kontekstu, ale generalnie się zgadzam - nigdy nie można być niczego pewnym. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Głodnemu "pelis" na myśli (a właściwie pelisa) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Głodnemu "pelis" na myśli (a właściwie pelisa) W większości gajerów i marynarek rtw mam guziki na krzyż, w płaszczach nie - stara mi dzisiaj powiedziała, że w tym płaszczy nie widzi we mnie mężczyzny! Śpię dzisiaj na kanapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi