zinkar Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Pytanko z innej strony. Ile potrzeba mi materiału na uszycie marynarki i spodni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Jakieś 3-3,2 m materiału (mężczyzna średniej budowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Dzisiaj odwiedziłem p. Janusza z nowym zamówieniem. Dostarczyłem piękny materiał zakupiony przy okazji Bespokowej Wyprawy Łódzkiej - bielską wełnę w jodełkę, przecinaną delikatną kratą. Zmodyfikowałem moje ostatnie zamówienie - tym razem krótsza i węższa nogawka z wyższym mankietem, węższe w udach, brak wyraźnej fałdki, tylko jedna zaszywana z każdej strony z przodu, oraz uwaga - boczne guziki i patki do regulacji - taka fanaberia stylistyczna. Dodam, że zostawiłem z tyłu tylko jedną kieszeń, a na całe spodnie poszło kilkanaście guzików z bawolego rogu - nawet te wewnętrzne do szelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marsjan Napisano 6 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2011 ... oraz uwaga - boczne guziki i patki do regulacji - taka fanaberia stylistyczna. Dodam, że zostawiłem z tyłu tylko jedną kieszeń, a na całe spodnie poszło kilkanaście guzików z bawolego rogu - nawet te wewnętrzne do szelek.Taka boczna regulacja to świetna rzecz. Można założyć spodnie bez marynarki. Wówczas szelki raczej nie wskazane (imo). Czy po ciaśniejszym zapięciu spodnie nie marszczą się w pasie? Czy takie dodatki są u Kruszewskiego w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Pan Janusz był trochę sceptyczny bo mówił, że się lekko marszczą wtedy, ale ustaliliśmy, że to głównie dodatek stylistyczny. Czy w cenie, nie wiem, nie pytałem ile zapłacę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 6 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2011 (...) nie pytałem ile zapłacę Prawidłowe podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 6 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Polecacie przejść się do p. Kruszewskiego w celu zmniejszenia rozmiaru / dopasowania / wytaliowania marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Robiłem tak z jedną marynarką i jestem zadowolony - taliowanie, wyprucie rękawów itp. - koszt 150-200 w zależności od przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 6 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2011 (...) wyprucie rękawów itp. (...) Mam jednak nadzieję, że cena obejmowała też ich wszycie na miejsce heh Ot, taki żarcik mały, przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2011 robiłem z grubsza to samo co eye_lip, znaczy taliowanie i zwężenie rękawów - 150 złotych i jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dakeyras Napisano 6 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Kusicie Panowie, kusicie. W związku z tym mam pytanie. Planuję wreszcie zaopatrzyć się w najbliższym czasie w chinosy. Czy z takim zamówieniem również warto wybrać się do krawca, czy lepiej poszukać "gotowców"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Ja bym zamawiał u p. Janusza - ilekroć kupuję chinosy to: -w pasie luźne, a z kolei nogawki u dołu obcisłe -jak dobre nogawki - to spodnie odstają dziwnie w okolicach ud -mają zawsze niski stan Myślę, że bespoke chinosy to świetna opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 7 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Może to niewłaściwe miejsce ale skoro temat szycia chinosów został wywołany to jak wybrac material na nie? Jaki powienien być? Gdzie go kupić? Przy mojej budowie nie znalazłem w sklepie pasujących na mnie stąd szycie to jedyna rozsądna opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adriano Napisano 7 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Witam! Na wstępie zaznaczam, iż zdecydowałem się na kolejna poprawka u Pana Kruszewskiego. Mianowicie chodzi o spodnie. Z czystym sumieniem muszę stwierdzić jednoznacznie że wykonane poprawki są na najwyższym poziomie. Zleciłem Panu Kruszewskiemu skrócenie spodnie oraz zwężenie, całość wypadła bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arros Napisano 11 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2011 Adriano - jaka cena takiej usługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adriano Napisano 11 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2011 Cena za trzy pary spodni to 120 zł, przy czym przy jednych było więcej pracy a przy drugich mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 No i się nam krawiec "zatkał". Do sierpnia nie przyjmuje zleceń (na szycie, na przeróbki może przyjmuje). Przyniosłem dziś kawałek bawełny na chinosy. Prosiłem, groziłem, obiecywałem słwę i pieniądze. Nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Będę odbierał spodnie w tygodniu, to popytam co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 No i się nam krawiec "zatkał". Do sierpnia nie przyjmuje zleceń (na szycie, na przeróbki może przyjmuje). Przyniosłem dziś kawałek bawełny na chinosy. Prosiłem, groziłem, obiecywałem słwę i pieniądze. Nie pomogło. Ta nieustępliwość krawców ma swój urok. Przewodnik miejski spełnia dobrze swoją rolę, coraz więcej osób szyje się u krawców i w pewnym sensie naszymi wpisami wspieramy polskie rzemiosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Będę odbierał spodnie w tygodniu, to popytam co i jak. 3 pary? Wśrod nich sztruksy? Bo już były gotowe. Krszewski zszedł z nimi w ręku, łypnął na mnie i mrunknął- a... to ten drugi pan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Będę odbierał spodnie w tygodniu, to popytam co i jak. 3 pary? Wśrod nich sztruksy? Bo już były gotowe. Krszewski zszedł z nimi w ręku, łypnął na mnie i mrunknął- a... to ten drugi pan. Ale przyznaj że masz teraz większy apetyt na spodnie u niego. Dobry, stary, polski rodzaj marketingu preferowany przez rzemieślników starej daty Pomyśleć że w grudniu mi w 5 dni uszył spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Będę odbierał spodnie w tygodniu, to popytam co i jak. 3 pary? Wśrod nich sztruksy? Bo już były gotowe. Krszewski zszedł z nimi w ręku, łypnął na mnie i mrunknął- a... to ten drugi pan. Ale przyznaj że masz teraz większy apetyt na spodnie u niego. Dobry, stary, polski rodzaj marketingu preferowany przez rzemieślników starej daty Pomyśleć że w grudniu mi w 5 dni uszył spodnie. Grudzień i styczeń to martwe sezony. Teraz jest czas szycie garniturów wesalnych. Nie jestem pewny czy za ożywienie w pracowni odpowiada forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Będę odbierał spodnie w tygodniu, to popytam co i jak. 3 pary? Wśrod nich sztruksy? Bo już były gotowe. Krszewski zszedł z nimi w ręku, łypnął na mnie i mrunknął- a... to ten drugi pan. Nie, moje są wełniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 W czwartek zapytałem go o aktualne "obłożenie" to stwierdził, że co prawda parę nowych osób przyszło z prośbą uszycia spodni, ale aktualnie pracuje nad zamówieniem od klienta z Anglii co 4 garnitury na raz szyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy Napisano 18 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Po przygodzie z pewnym słynnym krawcem (cztery garnitury, spodnie i marynarki tweedowe ale jednak MTM), zachęcony recenzją Caporegime i spotkaniem z p. Kryszewskim (sprawia bardzo dobre wrażenie, celne wskazówki, duże zainteresowanie oczekiwaniami klienta) zdecydowałem się na złożenie zamówienia (klasyczny garnitur granatowy). Zobaczymy jak wyjdzie. Jeśli będę zadowolony tu już zostanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi