Skocz do zawartości

[WARSZAWA], Janusz Kruszewski - Pracownia Krawiecka

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj odwiedziłem p. Janusza z nowym zamówieniem. Dostarczyłem piękny materiał zakupiony przy okazji Bespokowej Wyprawy Łódzkiej - bielską wełnę w jodełkę, przecinaną delikatną kratą.

Zmodyfikowałem moje ostatnie zamówienie - tym razem krótsza i węższa nogawka z wyższym mankietem, węższe w udach, brak wyraźnej fałdki, tylko jedna zaszywana z każdej strony z przodu, oraz uwaga - boczne guziki i patki do regulacji - taka fanaberia stylistyczna. Dodam, że zostawiłem z tyłu tylko jedną kieszeń, a na całe spodnie poszło kilkanaście guzików z bawolego rogu - nawet te wewnętrzne do szelek.

... oraz uwaga - boczne guziki i patki do regulacji - taka fanaberia stylistyczna. Dodam, że zostawiłem z tyłu tylko jedną kieszeń, a na całe spodnie poszło kilkanaście guzików z bawolego rogu - nawet te wewnętrzne do szelek.

Taka boczna regulacja to świetna rzecz. Można założyć spodnie bez marynarki. Wówczas szelki raczej nie wskazane (imo).

Czy po ciaśniejszym zapięciu spodnie nie marszczą się w pasie?

Czy takie dodatki są u Kruszewskiego w cenie?

Gość dakeyras

Kusicie Panowie, kusicie. W związku z tym mam pytanie. Planuję wreszcie zaopatrzyć się w najbliższym czasie w chinosy. Czy z takim zamówieniem również warto wybrać się do krawca, czy lepiej poszukać "gotowców"?

Witam!

Na wstępie zaznaczam, iż zdecydowałem się na kolejna poprawka u Pana Kruszewskiego. Mianowicie chodzi o spodnie. Z czystym sumieniem muszę stwierdzić jednoznacznie że wykonane poprawki są na najwyższym poziomie. Zleciłem Panu Kruszewskiemu skrócenie spodnie oraz zwężenie, całość wypadła bardzo dobrze.

No i się nam krawiec "zatkał". Do sierpnia nie przyjmuje zleceń (na szycie, na przeróbki może przyjmuje).

Przyniosłem dziś kawałek bawełny na chinosy. Prosiłem, groziłem, obiecywałem słwę i pieniądze. Nie pomogło.

Ta nieustępliwość krawców ma swój urok. Przewodnik miejski spełnia dobrze swoją rolę, coraz więcej osób szyje się u krawców i w pewnym sensie naszymi wpisami wspieramy polskie rzemiosło.

Będę odbierał spodnie w tygodniu, to popytam co i jak.

3 pary? Wśrod nich sztruksy? Bo już były gotowe. Krszewski zszedł z nimi w ręku, łypnął na mnie i mrunknął- a... to ten drugi pan.

Ale przyznaj że masz teraz większy apetyt na spodnie u niego. Dobry, stary, polski rodzaj marketingu preferowany przez rzemieślników starej daty :) Pomyśleć że w grudniu mi w 5 dni uszył spodnie.

Będę odbierał spodnie w tygodniu, to popytam co i jak.

3 pary? Wśrod nich sztruksy? Bo już były gotowe. Krszewski zszedł z nimi w ręku, łypnął na mnie i mrunknął- a... to ten drugi pan.

Ale przyznaj że masz teraz większy apetyt na spodnie u niego. Dobry, stary, polski rodzaj marketingu preferowany przez rzemieślników starej daty :) Pomyśleć że w grudniu mi w 5 dni uszył spodnie.

Grudzień i styczeń to martwe sezony. Teraz jest czas szycie garniturów wesalnych. Nie jestem pewny czy za ożywienie w pracowni odpowiada forum.

Po przygodzie z pewnym słynnym krawcem (cztery garnitury, spodnie i marynarki tweedowe ale jednak MTM), zachęcony recenzją Caporegime i spotkaniem z p. Kryszewskim (sprawia bardzo dobre wrażenie, celne wskazówki, duże zainteresowanie oczekiwaniami klienta) zdecydowałem się na złożenie zamówienia (klasyczny garnitur granatowy). Zobaczymy jak wyjdzie. Jeśli będę zadowolony tu już zostanę.