Dwurzędowy Napisano 14 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2013 W Bytom s.a. można uszyć koszulę nawet za 250 zł, i jest całkiem dobra, a z gotowych koszul bardzo wysokiej jakości to polecam Hawes & Curtis w Londynie, który obecnie ma wyprzedaż i można nabyć świetną koszulę za 20 funtów. http://www.hawesandcurtis.co.uk/sale/mens-sale/formal-shirts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Ktoś poleci coś jak OSOVSKI(jakość) tylko z szczuplejszym slim fit? Fason slim u nich jest cały czas zbyt obszerny dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Moim zdaniem szkoda prądu na szukanie, pozostaje krawcowa (w Warszawie ok. 35 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Bez krawca się i tak nie obejdzie jestem już uzależniony od przeróbek Po prostu przyzwoicie dopasowaną lepiej się zwęża, np mankiety. Ale chyba masz rację zostaje niedola lub bespoke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni Napisano 2 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2014 Przymierzam się do zakupu pierwszej koszuli z CHT/TML. Noszę kołnierzyk 39, mam 1,80m wzrostu i 97cm w klatce (raczej w klatuni Najlepiej dopasowane koszule jakie udało mi się mierzyć to slim fity z Jake's (P&C) oraz Massimo Dutti (wszystkie w rozmiarze 39). Niestety obie firmy robią śmiesznie krótkie kołnierzyki, w których trudno zmieścić moje ulubione wełniane krawaty. Zakładam, żeby celować w koszule super slim, kołnierzyk 15,5 cala? Czy mimo super slima nadal będzie żagiel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2014 Nie będzie żagla, tm mam bardziej dopasowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 2 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2014 Ja mam podobny problem co erni i kupuję przeważnie koszule w CHT i daję do przeróbki krawcowej. Jeżeli będziesz erni kupował koszule w TML to bym się chętnie podłączył na jedną sztukę (ew. dwie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 2 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2014 Przymierzam się do zakupu pierwszej koszuli z CHT/TML. Noszę kołnierzyk 39, mam 1,80m wzrostu i 97cm w klatce (raczej w klatuni (...) Zakładam, żeby celować w koszule super slim, kołnierzyk 15,5 cala? Czy mimo super slima nadal będzie żagiel? Mam prawie dokładnie takie same rozmiary jak Ty, u Karola Tyrwhitta kupuję koszule 15,5"; aczkolwiek zamiast super szczupłych zamówiłbym wyszczuplone. Sęk nawet nie w ich obszerności (różnica jest naprawdę pomijalna -- mam po kilka takich i kilka takich), ale w kroju kołnierza, który w produktach "slim" jest "zwykły", podczas gdy w tych bardzo wyszczuplonych producent najchętniej stosuje kołnierzyki włoskie, które moim zdaniem wyglądają nieco mniej korzystnie. Różnicy w obwodzie na dole jest tyle co kot napłakał, więc naprawdę, szkoda kierować się ową "super" szczupłością samą w sobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 2 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2014 A jak wygląda różnica szerokości rękawów w CT Slim a Super Slim? Slim jest na mnie jak worek i wątpię że te 4cm, które oferuje super slim zrobi różnicę ale rękawy są także strasznie szerokie. Miałem w tym miesiącu robić zamówienie koszul od CT ale jak widzę jak obszerne one są to się teraz waham. Z taliowaniem sylwetki krawiec pewnie problemu nie będzie miał ale wyszczuplenie rękawów w 5-6 koszulach, może być nie tylko kosztowne a zbyt trudne dla krawców w moim mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni Napisano 2 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2014 Ile masz w klatce i jaki nosisz rozmiar kołnierzyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 2 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2014 W klatce 97 a kołnierz 38, co powoduje że wyszczuplony Lambert 38 jest na mnie za wąski właśnie w klatce piersiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 2 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2014 A jak wygląda różnica szerokości rękawów w CT Slim a Super Slim? Znów wyjdę na abnegata, ale -- z suwmiarką nie przymierzałem, a na ciele nie widzę różnicy. Ale to pewnie dlatego, że chociaż lubię odzież niedyndającą, to moje ambicje w temacie "lateks-like" wyczerpuje odzież termoaktywna; tam przyległości czasem są wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 2 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2014 Po zmierzeniu szerokości rękawów zastanawiam się co kimś kierowało żeby robić takie spadochrony. Nie każdy ma 40cm w bicepsie żeby potrzebował takich rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni Napisano 2 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2014 Znów wyjdę na abnegata, ale -- z suwmiarką nie przymierzałem, a na ciele nie widzę różnicy. Ale to pewnie dlatego, że chociaż lubię odzież niedyndającą, to moje ambicje w temacie "lateks-like" wyczerpuje odzież termoaktywna; tam przyległości czasem są wskazane. Mógłbyś napisać ile masz cm w bicepsie? Czy ktoś jest chętny na zakup koszul w CT? Ja chcę 2 sztuki. Jestem z Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 2 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2014 Mógłbyś napisać ile masz cm w bicepsie? LOL Nie, nie mogę, przede wszystkim dlatego, że nie mam struktury własnomiłosnej Może od razu wyjaśnię, że frazę o "lateksie" proszę traktować z lekkim przymrużeniem oka (licencia poetica); nie chodziło o dosłowną przyległość tkaniny, ile o upodobanie (a raczej jego brak) do nadmiernie wychudzonej odzieży. Tak, przy wzroście 180 cm i wadze ok. 72-73 kg noszę sporo odzieży wyszczuplonej, ale mierzenie każdych 2 centymetrów przypomina mi dyskusje o wpływie golenia nóg na czas przejazdu kolarza MTB na maratońskim dystansie 60 km Aha, przypomniało mi się: jak ktoś lubi bardzo przyległe ciuchy, to polecam koszule Vistuli serii RED. Mam takie dwie (M-ki) i chociaż obie są fajne, czasem jak się napnę (np. sięgnę po pióro leżące za komputerem to mam wrażenie, że może strzelić pod pachą PS aż wziąłem metrówkę i zbadałem różnicę szerokości rękawa w koszuli Karola Tyrwhitta, rozmiar 15.5 slim, 15.5 superslim oraz 16 superslim. Moja metrówka (z OBI czy innej Castoramy) różnicy nie widzi. A jeśli jej nie ma, to po co przepłacać (mam na myśli kołnierz włoski, który moim zdaniem wygląda mniej korzystnie niż zwykły, prosty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 2 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2014 Panowie, potrzebny przynajmniej jeden chętny na przynajmniej jedną koszulę z TM Lewin w celu dociągnięcia do czteropaka. Proszę o kontakt poprzez PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuM Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Czy ktoś z forumowiczów ma może koszulę typu pointed tab (nie znam polskiego odpowiednika)? Zamówiłem takową w CT ale z zawiązanym krawatem tę przypinkę po prostu bardzo mocno widać - nie mam doświadczenia z tego typu koszulą i może tak powinno być lecz ja spodziewałem się zgoła innego efektu. oto koszula: http://www.ctshirts.co.uk/White--pointed--tab--collar--extra--slim--fit--shirt?q=frgob|White-pointed-tab-collar-extra-slim-fit-shirt|fl053wht||||||||||||| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubF Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 Pierwszy raz na forum więc oczywiście wszystkich pozdrawiam. Mam prośbę, możecie napisać jaka jest szerokość rękawa w koszuli od CT. Chcę zakupić koszulę, ale musi być rzeczywiście dopasowana, ponieważ jestem dość niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubF Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 Chciałbym m.in.tę koszulę: http://www.ctshirts.co.uk/men%27s-shirts/view-all/White-herringbone-extra-slim-fit-shirt?q=gbpdefault||re006wht|||||1861,|||||||| Ogólnie koszule extra slim fit. interesuje mnie szerokość rękawa przy paszce oraz w połowie długości. I czy długość rękawa podawana na stronie jest długością od barku, czy od kołnierzyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 (edytowane) interesuje mnie szerokość rękawa przy paszce oraz w połowie długości. I czy długość rękawa podawana na stronie jest długością od barku, czy od kołnierzyka? Moja któraś tam ekstra-chuda, kołnierz 15.5" i rękaw 33": rękaw ok. 24,5 cm na dole i ok. 38 cm w okolicach łokcia. Na pytanie nr 2 odpowiedź znajdziesz tutaj. EDIT: rękaw oczywiście 33" (nie 32", jak podałem początkowo). Edytowane 9 Styczeń 2014 przez Olgierd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubF Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 Dzięki za odpowiedź. Trochę za szerokie te rękawy, więc chyba odpuszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 9 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2014 Dzięki za odpowiedź. Trochę za szerokie te rękawy, więc chyba odpuszcze... Nie, normalne rękawy, na pewno szersze niż w Vistuli RED czy wyszczuplonym Bytomiu o kołnierzu 40 cm (taką teraz mam na sobie), ale wydaje mi się, że ogólnie nieco wygodniejsze (od Vistuli RED na bank wygodniejsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Przymierzałem ostatnio koszule Bytomia i kołnierzyk się dziwnie zachowywał: z przodu mnie gniótł, a z tyłu odstawał od szyi. Czy to jest kwestia sztywności kołnierzyka (był o wiele sztywniejszy, niż w koszulach od Vistuli, które zazwyczaj noszę) i się uleży po praniu lub prasowaniu, czy po po prostu Bytom tak szyje koszule, że na mnie one nie leżą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Przymierzałem ostatnio koszule Bytomia i kołnierzyk się dziwnie zachowywał: z przodu mnie gniótł, a z tyłu odstawał od szyi. Czy to jest kwestia sztywności kołnierzyka (był o wiele sztywniejszy, niż w koszulach od Vistuli, które zazwyczaj noszę) i się uleży po praniu lub prasowaniu, czy po po prostu Bytom tak szyje koszule, że na mnie one nie leżą? Koszule, to jeden z najsłabszych produktów w ofercie Bytom. Tkaniny są dobre (m.in. Albini i Thomas Mason), ale mają problem z konstrukcją wspomnianych przez ciebie kołnierzyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 11 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2014 Czy któryś z kolegów ma koszulę z materiału panama od CT ? Czy ten materiał jest godny uwagi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi