kamil Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Filip, jakiej grubości jest Twój Zenith? I czy poniższy (ref. FPZ01.1125.650/21) różni się od niego tylko kolorystyką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Tak, to ten sam model, różni się tylko kolorem. Mój ma od szkła do dekla 7mm. Mechanizm Elite 650 wygląda tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Ciężko o bardzo płaskie modele w rozsądnych pieniądzach, ale zgłębiając temat znalazłem jeszcze Paul Picot Firshire Extra Flat. T Nieźle się w tej kategorii (tzn. małej grubości) prezentuje Hamilton Jazzmaster Slim. Odrobinę ponad 8 mm (8.35 wg oficjalnej specyfikacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 8 to już średnia klasa Znajdź ok. 7mm i mniej w rozsądnych kwotach - jeszcze Nomos się kwalifikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perpetual Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Maly, ciasny, ale własny. Swojego czasu kosztował absurdalnie mało, nawet jak na ETe. odnośnie jakże abstrakcyjnej tematyki tzw 'grail watches' to cokolwiek sygnowane najbardziej szwajcarskim Finem byłoby spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 8 to już średnia klasa Znajdź ok. 7mm i mniej w rozsądnych kwotach - jeszcze Nomos się kwalifikuje. Ruskie vitage . Nomos niestety dobija bauhausowskimi uszami, żeby dobrze wyglądało to na nadgarstku, musiałbym nosić coś o średnicy 35 mm, to jednak za mało. Z powodu uszu pozbyłem się - z żalem - klubowej Stowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2014 Mój; ostatnio ulubiony zegarek, w nowym 'ubranku' od Filipa: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2014 Fantastyczny Dynamic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 1 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2014 Louis jest rowniez na moim stanie ,tyko chronograf.Mechanizm ETA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumak Napisano 1 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2014 Dać mu skórzany pasek i powinien pasować; free picture hosting 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichałZet Napisano 1 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2014 Moja Omega Constellation z 1964 roku, cal. 561. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2014 Bumak - bardzo sympatyczny ten Hamiltonek. Można wiedzieć jak wszedłeś w jego posiadanie? (tzn. świeży zakup na rynku wtórnym, czy masz go od dawna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumak Napisano 1 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2014 Zakup wspólnie z żoną na 10 rocznice ślubu - żona wybrała Lady Auto. Zegarek ma już rok - kupiony nowy. Zamawiałem na forum KMZiZ u kolegi stani.swiss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2014 Taka ciekawostka. Asymetryczny Rolex Cellini 18kt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukebor Napisano 5 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 Rzeczywiście ciekawostka. Ale fajny pasek - sam robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukebor Napisano 5 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 Jak już wreszcie się zdecyduję, co by tu zakupić, to może zamówię coś u Ciebie - Twoje paski robią wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 5 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 . (odpowiedź na stary post sprzed kilku stron, nie zauważyłem, że od tamtej pory przybyło kilkanaście nowych, mój błąd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 5 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 Tak.Naprawdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 5 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 Jak już wreszcie się zdecyduję, co by tu zakupić, to może zamówię coś u Ciebie - Twoje paski robią wrażenie. Oj tak! Mam i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 9 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2014 Koledzy, Czy są jakieś godne uwagi zegarki "na poziomie" zasilane energią słoneczną, czy to nadal pozostaje tylko zabawną ciekawostką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2014 Ogólnie rzecz biorąc liczy się tylko Seiko , Citizen i Casio ( seria Oceanus ), Szwajcarzy tego raczej nie robią, nie mają technologii. Imo z takich typowo eleganckich to fajne modele ma niemiecki Junghans: Seiko Astron GPS Solar:Citizen seria Atessa: Budżetowo Seiko ma sporo modeli Solar a Citizen Eco-Drive które są całkiem eleganckie, Serie Atessa, Astron czy Oceanus to już są sporo droższe zegarki, ale to są prawdziwe technologie High Tech w świetnym wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekfryzjer Napisano 10 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2014 przepraszam za słabej jakości zdjęcie ja posiadam CITIZEN Eco drive tylko modelu nie pamiętam, świetnie się spisuję Japońska niezawodna maszyna. Kolor złoty idealnie pasuję do złotych spinek, złotej klamry w pasku do spodni, oraz sygnetu. , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 10 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2014 Z solarnych Seiko polecam model SBFT007. Nieduży, bardzo dobrze układa się na dłoni, płaski i do tego radio control. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2014 Dzięki za odpowiedzi. Waszym zdaniem można taki zegarek (jak pokazane przez eye_lipa Seiko i Citizen) nosić bez kompleksów? Czy, nazwijmy to, "prestiżem" dobre zegarki "solarne" dorównują mechanikom, czy to jednak tylko kwarce z bajerem, jak kalkulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi