damiance Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Mam na oku ten model - Club - gratuluję Zakupiony w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Nie do mnie pytanie - ale myślę, że kolega się nie obrazi jak podpowiem, że nie w Polsce Ciekawostką w Nomosach (choć nie we wszystkich) jest pasek wykonany ze skóry Cordovan - akurat kolega Szamil ma szczęście posiadać taki w swym egzemplarzu. Ogólnie bardzo udany model Nomosa z lekko sportowymi akcentami. Jak wrażenia z użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szamil Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 To mój pierwszy zegarek mechaniczny, więc ciężko mi go do czegokolwiek porównać. Uczucie pewnej "wyjątkowości", gdy mam go na ręku, oraz fascynacji kiedy obserwuję mechanizm przez przeszklony dekiel - skłania mnie ku stwierdzeniu, że to dopiero początek przygody z zegarkami Tak jak zauważył kolega eye_lip, zegarek ma cechy sportowe, przez co doskonale zgrywa się z preferowanymi przeze mnie zestawami smart casual. Jednak oczywiście chodzi mi już po głowie myśl o typowym "garniturowcu" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Nie zapomnij pochwalić się pięknym werkiem nomosa widocznym przez dekiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Taki pasek popełniłem, a zegarek ciekawy to wrzucam w tym wątku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Zegarek, zegarkiem, ale zdjęcia ze względu na kompozycję nadają się na konkurs fotograficzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Zegarek, zegarkiem, ale zdjęcia ze względu na kompozycję nadają się na konkurs fotograficzny może zrobimy kalendarz forumowy? Filip ma wprawę w takich ventures, mógłby zostać kierownikiem projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 A zdjęcia faktycznie interesujące. Ile tan pasek ma mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Filip już nieraz pokazał, że świetnie sobie radzi aparatem, natomiast pasek jest przepiękny! Smaczki w postaci łączenia na śruby i tłoczenia przy krawędzi powodują, że wg mnie to najlepszych z dotychczas pokazywanych pasków. Aż zastanawiam się nad kupnem zegarka, który pasowałby do takiego paska (a chyba powinno być odwrotnie:). Brawo, moje pełne uznanie. Filip - wyślij takie zdjęcia do któregoś producenta zegarków - to może dać legendarny początek słynnej za kilka lat manufaktury ręcznie wyrabianych pasków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 22mm. Zegarek to Chronoswiss Timemaster 24h na zmodyfikowanym Unitasie z dołożoną centralną sekundą - widać po dodatkowym małym mostku i kole zębatym widocznym powyżej płaszczyzny mostków. A fotki - słabe są i robione na szybko rano, więc nie przyjmuję pozytywnych komentarzy. Ważne żeby pasek się podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 tarcza też skórzana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 4 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 Świetna kompozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 4 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 Jest na czym oko zawiesić, szczególnie moją uwagę przykuwa tarcza Z którego roku ten staroć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 4 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 To jest właśnie moc zdjęć. Poprosiłem eye_lip o zrobienie dobrego zdjęcia bo zegarek wciąż nie znalazł nowego właściciela. To był jego pomysł ta obuwnicza inspiracja którą jestem przyjemnie zaskoczony Podejrzewam że z takimi fotami znajdzie się chętny na allegro (wystawię za tydzień po powrocie z nart) nawet może za większą kwotę niż proponowałem na forum. To ten sam co tutaj viewtopic.php?f=3&t=341 Lata 50-te, może późne 40-te. W pełni sprawny i serwisowany. Dla mnie tarcza 30 mm jest zbyt mała. 35mm to dla mnie optimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 chyba jeszcze nie było, tak w biegu dzisiaj pstryknąłem telefonem (data nie przestawiona, bo zegarek od tygodnia bujał się w rotomacie i nie zauważyłem, że z końcem lutego korekta potrzebna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 chyba jeszcze nie było, tak w biegu dzisiaj pstryknąłem telefonem (data nie przestawiona, bo zegarek od tygodnia bujał się w rotomacie i nie zauważyłem, że z końcem lutego korekta potrzebna ) Super, bardzo lubię takie proste (minimalistyczne) tarcze, z tego co widziałem Stowa zazwyczaj takie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 O, zegarek mechaniczny. Ja dość długo szukałem mechanika dla siebie. Tak z 1,5roku. Za "dizajnem" Stowy, stanowczo nie przepadam. Super Buty !!! Koszula też fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 chyba jeszcze nie było, tak w biegu dzisiaj pstryknąłem telefonem (data nie przestawiona, bo zegarek od tygodnia bujał się w rotomacie i nie zauważyłem, że z końcem lutego korekta potrzebna ) cześć! to forumowa? pozdr damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 to forumowa? 12/55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 to forumowa? 12/55 fajnie, ja się nie załapałem bo byłem > 55 myślałem też aby w Stowie zakupić, ale terminy realizacji mnie zniechęciły. Ostatecznie kupiłem sikorę od "spółki" Maraasa & Marcina_LL ... i po budżecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 mało klasyki, ale marka zwraca uwagę ... De Witt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szamil Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 A ja, za sugestią eye_lip'a, chwalę się jeszcze mechanizmem Nomosa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 No! Piękny werk z typowymi dla tego regionu budową płyty i zdobieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szamil Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 Przy okazji mam pytanie. Na zdjęciu widać, iż w szczeliny zaczyna dostawać się brud. W jaki sposób dbamy o koperty zegarków? Jak skutecznie czyścić, pielęgnować, etc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi