Krzysiek_W Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2014 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2014 Na żywo ta "Magretka" wygląda jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2014 Na żywo ta "Magretka" wygląda jeszcze lepiej Nie mogę przez nią spać rozważam jeszcze Tane Lord of the forest - chyba czas pozbyć się 60 zegarków w miejsce jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2014 Tego konkretnego to raczej nie kupisz - to chyba jedyny na świecie jest A obecny właściciel raczej nie jest skłonny się go pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Damian, Orient należy do korporacji Seiko Epson, która jako taka nie robi zegarków Seiko. Są trzy wielkie korporacje i zegarki robi Seiko Holdings. Dlatego też nie używa się sformułowania, że Orient należy do Seiko ( w sensie zegarkowym). Sorry za OT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 tych niuansów nie drążyłem - przyznaję się bez bicia - a sprzedawcy zegarków mówią tak jak ja napisałem powyżej. Ważne kto występuje w roli UBO Orienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Niestety sprzedawcy zegarków w większości mają pojęcie o zegarkach, jak sprzedawcy Vistuli o garniturach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Tego konkretnego to raczej nie kupisz - to chyba jedyny na świecie jest A obecny właściciel raczej nie jest skłonny się go pozbyć. już go znalazłem, tylko zbieram 3600€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 To co Lodówki pod młotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Krzysiek_W - taki tańszy może Bo ten, który pokazałeś, to jest Regattare 2011, tylko z grawerami O taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Te zegarki są ładne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Wg mnie ocena zegarków zależy od stylu ubioru właściciela. W połączeniu z klasycznymi zestawami wydają mi się ciekawym "elementem sprezzatury". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Te zegarki są ładne? Rzecz gustu - jak wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Te zegarki są ładne? Te z niebieską tarczą - nie, ale z czarną tarczą i rzeźbioną kopertą mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Mój "bespoke watch" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 11 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2014 Koledzy, na forum Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków prowadzony jest projekt zegarka klubowego na bazie Davosa Pilot Chronograph, w limitacji 33 szt. Bieżący etap to zbieranie zamówień. Polecam wątek: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/98630-oficjalny-zegarek-klubowy-davosa-kmziz-chrono-valjoux-7750-zapisy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2014 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Mam pytanie do osób, które kupiły zegarek na Chrono24.com. Czy kupując od "Trusted Seller since..." nie z ostatniego roku, ale z minimum 3 lat, zegarek z dokumentami (marki Omega) mogę być pewny jego oryginalności czy funkcjonuje to raczej jak Allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Wyślij mi linka na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Panowie, czy ktoś z Was interesuje się zegarkami amerykańskimi, szczególnie chodzi mi o znajomość marki Gruen - potrzebuję ewentualnej pomocy przy zakupie zegarka tej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 28 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 kiedyś też będę miał zegarek z tej manufaktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 28 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 Panowie, poszukuję prostego zegarka kieszonkowego w kolorze srebrnym, którego cena oscylowałaby w granicach 200-300zł. Chodzi mi o coś w tym stylu: http://www.dalvey.com/shop-online/wrist-pocket-watches/full-hunter-pocket-watch/stainless-steel-detail - bez żadnych udziwnień, wzorów na dewizce, grawerów etc. Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Odziedziczyłem stare SEIKO, które nosi ślady upływu czasu. Chciałbym je odnowić-zależy mi na pozłoceniu miejsc, w których farba się zdarła oraz jeżeli to możliwe usunięciu rys z szkiełka. Złocenie wykonuje się u zegarmistrza czy złotnika? Wszelkie inne uwagi mile widziane. Dołączam zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Jak złocenie to nie farba Imo nie ma sensu się bawić w odnawianie tej koperty, to pewnie electroplated. Zrobić szkiełko, założyć fajny pasek i nosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi