damiance Napisano 11 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2013 Nomos Lux 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 11 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2013 Captain Winsor. Piękna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 13 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2013 Nomos jak zwykle znakomity Można go nosić również na 'lewą stronę' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2013 Dostałem w prezencie, stary (ok. 20 letni) zegarek platerowany złotem. Koperta jest dość mocno porysowana i chciałbym coś z tym zrobić. W sklepie Swatcha doradzili mi renowację u współpracującego z nimi jubilera. Z tego co zrozumiałem konieczne będzie ponowne platerowanie żeby pokryć ryski i przetarcia. Panowie ze sklepu nie za bardzo byli w stanie podać mi koszt takiej usługi ograniczając się do stwierdzenia, że będzie to cena od 250 zł wzwyż. Czy renowacja tego typu uszkodzeń faktycznie tyle kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 14 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2013 Dostałem w prezencie, stary (ok. 20 letni) zegarek platerowany złotem. Koperta jest dość mocno porysowana i chciałbym coś z tym zrobić. W sklepie Swatcha doradzili mi renowację u współpracującego z nimi jubilera. Z tego co zrozumiałem konieczne będzie ponowne platerowanie żeby pokryć ryski i przetarcia. Panowie ze sklepu nie za bardzo byli w stanie podać mi koszt takiej usługi ograniczając się do stwierdzenia, że będzie to cena od 250 zł wzwyż. Czy renowacja tego typu uszkodzeń faktycznie tyle kosztuje? Zapytaj jeszcze tutaj: http://www.renowacjecyferblatow.pl/ To fachowcy. Będziesz miał lepszy obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2013 Idź do złotnika, jeśli będzie miał taką usługę to za około 100zł pokryje Ci kopertę na nowo. Warto jednak ustalić z nim pewien szczegół - niektórzy "zrywają" stare złoto tak, że koperta traci pierwotne ostre krawędzie i staje się obła, to czasem brzydko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilB Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 troche porysowany i szkło do wymiany, ale coś z niego jeszcze będzie ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 Odnowiona i z nowym paskiem od Jakuba Filipa Szymaniaka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 Piękny pasek. Od eye-lipe domniemam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 Jaeger-LeCoultre , a pasek wiadomo kto robił 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 Potwierdzam pasek od Pobiedy. Świetne zdjecie, fajnie wyszła odnowiona z nutką oldschoolu. Dzięki Styleman za fotę Zenith Elite Port Royal, robię kumplowi paski i zrobiłem kilka dodatkowych zdjęć zegarka: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Masakra, SG zniszczyło markę, kiedyś Union to było naprawdę coś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Design jak Certina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Pisałem o Unionie prawie 6 lat temu, niestety... http://www.gmtforum.pl/forum/index.php?topic=209.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hagedorn Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Platerowany złotem Cornavin z lat 70-tych - może nie jest to szczyt elegancji, ale jako zegarek mechaniczny z pewnością ma duszę... No i jest to spadek po moim ojcu. Ostatnio zaniosłem go do zegarmistrza celem wyczyszczenia i wyregulowania, a przy okazji wymieniłem pasek - obecnie tak sie prezentuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Ten Cornavin bardziej jest z lat 80-tych, a koperta pochodzi z ZIM'a - niemniej jako pamiątka ma na pewno dużą wartość sentymentalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hagedorn Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Ten Cornavin bardziej jest z lat 80-tych, a koperta pochodzi z ZIM'a Być może, nie znam się aż tak dobrze na zegarkach, ale wartość sentymentalna faktycznie jest dla mnie najważniejsza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 25 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2013 W obu przypadkach nadgarstek mój,niestety zegarki nie , choć drugi przynajmniej mam "w rodzinie" i mogę sobie trochę ponosić ,stąd dzisiejsza (właściwie wczorajsza) fotka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarkos30 Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Genialne te junghansy , sam wybrałbym wersję bez datownika na czarnym pasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K Napisano 29 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2013 Panowie może któryś z was może mi pomóc ?Rozglądam się ostatnio za zegarkiem o cienkiej kopercie w kolorze złotym z czarną tarczą.Widzę, że na allegro pojawia się sporo ofert z zegarkami marki Omega.Vintage seamaster-y to coś co z wyglądu odpowiada praktycznie w 100% moim oczekiwaniom.Stąd moje pytanie. Czy te modele z lat 60-70 to pozycje warte uwagi ?Zaznaczam, że zegarek będę nosił dosyć często. Mniej więcej cztery dni w tygodniu. W jaki sposób poznać czy mamy do czynienia z oryginałem ? Jakie są wady tego modelu ?Jakie są widełki cenowe które odpowiadają wartości tych zegarków ? Tutaj przykład takiego zegarka.http://allegro.pl/14k-0-585-omega-zlota-komplet-box-papiery-mesh-bcm-i3840304937.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2013 allegro to słaby kierunek na zakupy, tym bardziej jeżeli nie masz wiedzy. Co do weryfikacji cen polecam: chrono24.com 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2013 Na chrono24 ceny są dość mocno zawyżone, w stosunku do np. ebay - tylko tak jak napisał Damian, w serwisach aukcyjnych przy zakupie trzeba się znać, bo inaczej może boleć. Myślę że łatwiej będzie Ci szukać pomocy na forum.zegarkiclub.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2014 o ile się nie mylę, nie było na forum informacji, że są już dostępne w Polsce zegarki - swego czasu bardzo poszukiwane przez kilku kolegów - marki Orient Star (należącej do Seiko). Większość modeli ma rezerwę chodu, mechanizm automatyczny Orienta. Odsyłam na oficjalną stronę, a poniżej kilka modeli http://www.orient-watch.com/orientstar/ Linia Retrograde Linia GMT - gdybym miał budżet zegarkowy to bym się zastanawiał krótko. Piękna tarcza. Jest też ciekawy zegarek z linii Standard-Date, karbonowa tarcza. Na zdjęciu nie widać efektu, zdecydowanie trzeba obejrzeć osobiście. I na koniec klasyka z rezerwą chodu mam Orienta w takim wzornictwie ale sprzed kilkunastu lat. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi