123 Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Pasek faktycznie nie zachwyca, w planach jest coś lepszego ale wszystko w swoim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Może nie Bauhaus, ale też piękny i na pewno budżetowy: Skądś znam ten zegarek, ciekawe skąd Jest to bardzo rzadki model, choć raz na rok taki się pojawia na allegro, a cena nie przekracza 5 puszek wosku Saphira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Pasek wygląda na tłoczony, mam podobnego hirsha lizardlooka - mocno plastikowy feel Mi się podoba to, że nie świeci się. Myślałem że to tłoczenie, bo nic naturalnego nie przychodziło mi do głowy. Ostatnio widziałem taki ładny pasek: ale nie znalazłem opisu z czego został wykonany i czy jest tak matowy jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Ten pasek to robota Filipa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 To jest pasek który wykonałem z warana nilowego, mam nawet dzisiaj przy sobie ten zestaw bo klient odbiera. Tak w ogóle super zegarek, bardzo płaska koperta 18ct złoto, automat. Pasek jest matowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 ja posiadam między innymi Tissota VISODATE, prezentuje się tak: a tutaj więcej zdjęć: http://uhrforum.de/tissot-visodate-retro-t56374 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 To jest pasek który wykonałem z warana nilowego, mam nawet dzisiaj przy sobie ten zestaw bo klient odbiera. Tak w ogóle super zegarek, bardzo płaska koperta 18ct złoto, automat. Pasek jest matowy. Waran nilowy? Rewelacyjnie wygląda ta skóra. Aż mnie zaskoczyła... - faktura, wyrazistość, matowość. Na stronie "w drugiej skórze" chętnie zobaczyłbym więcej zdjęć, zarówno paska jak i zegarka. Jedno i drugie warte poświęcenia chwili na opis i zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Matowość sam robiłem, był w połysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2013 Chopard L.U.C CHRONO ONE zwróćcie uwagę na pasek .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 w fabryce czołgów http://www.acontinuouslean.com/2013/11/13/cartier-tank-mc/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 20 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2013 Nie klasyczny, ale zachorowałem na niego i chyba nie wyzdrowieję http://2.bp.blogspot.com/-5KiVrUBinEY/TlHFTjLvdRI/AAAAAAAAAJU/PWwFZtusb6c/s1600/oris_carlos.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2013 A widziałeś go na żywo? Też lubię Orisy, ale ten model (obłość/beczkowatość koperty w połączeniu z połyskiem) sprawia lekko tandetne wrażenie. ...Jest to oczywiście moja subiektywna, osobista opinia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 20 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2013 Tego konkretnego modelu nie, ale przymierzałem się do orisowych diverów( bardzo podobnych) i mierzyłem je. Wówczas wybrałem innego Orisa. Beczkowatość właśnie mi się podoba, absolutnie nie powiedziałbym, że wygląda tandetnie, ale ocena wyglądu to rzec subiektywna. Niestety zegarek limitowany i trudno go w tym kolorze dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2013 Ja widziałem bardzo podobny, starszy model w ich butiku firmowym w BLUE CITY, stąd moja refleksja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2013 Z nowych Orisów bardzo fajny jest Depth Gauge. Ostatnio postanowiłem sprawdzić głębokościomierz tego zegarka i okazało się, że całkiem się sprawdza w warunkach testowych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 21 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2013 Tak, Depth Gauge też biorę pod uwagę, ale edycja Carlosa Coste jednak wymiata dla mnie. Mam pamiątkę po dziadku w postaci zegarka Pobieda. Ot zwykły zegarek jakich pełno, ale ma dla mnie ogromną wartość sentymentalną. Chciałbym znaleźć dla niego jakiś ładny pasek, może być ze skóry egzotycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 21 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2013 Brązowa jaszczurka bez przeszyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 21 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2013 Pomysł z jaszczurką bardzo mi się podoba, ktoś się podejmie?? Muszę go najpierw oddać do zegarmistrza na lekkie odświeżenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2013 Tylko nie odnawiaj tarczy przypadkiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 21 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2013 Absolutnie. Zegarek czasem się zatrzymuje, po czym znowu chodzi i tak w kółko. Chciałbym żeby to było naprawione. Rozumiem, że możesz coś poradzić w kwestii paska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2013 W kwestii paska tak, nie ma problemu. A sam zegarek fajny, mam podobne sentymentalne zabytki po dziadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Ja mam po dziadku zegarek Glashutte spezimatic w stanie NOS. Czy on przedstawia jaką kolwiek wartość? Edyta: Poza tą sentymentalna którą dla mnie jest najważniejsza w tym wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Kilkaset złotych na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Ja mam po dziadku zegarek Glashutte spezimatic w stanie NOS. Czy on przedstawia jaką kolwiek wartość? Edyta: Poza tą sentymentalna którą dla mnie jest najważniejsza w tym wypadku. Zdecydowanie tak, a jeśli posiadałbyś dodatkowo dokumenty zakupu to ta wartość wzrasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 A jesteście w stanie powiedzieć (nie wiem czy to dobrze ujmę w słowa) ta wersja/seria/produkt Glashutte jest takiej wartości a nie innej, przy zdecydowanie wysokich cenach zegarków Glashutte? @Paparazzo nie ma dowodu zakupu- zegarek dziadek otrzymał za 20 lecie pracy w kopalni. Z tyłu jest wygrawerowany kilof i młot i nazwa kopalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi