eye_lip Napisano 28 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2013 Też mnie pozamiatał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2013 Piękny, ale 42mm + odstające uszy, trzeba mieć solidny nadgarstek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 28 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2013 Bartek - nie marudź - "przypakujemy" nadgarstki. Dla takiego zegarka warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 29 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2013 Problem w tym, że ostatnio trochę "przypakowałem" w talii, a nadgarstek mi schudł (musiałem w sobotę pociaśnić na zapięciu bransoletę od sumo) , zresztą już uszy klubowej Stowy Antea z KMZiZ trochę mi odstawały poza nadgarstek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 29 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2013 Ale faktycznie ten Nomos piękny. Dawno żaden zegarek mnie tak nie poruszył! Szkoda tylko, że cenę ma z kosmosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 29 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2013 Cena jest od czapy. Za podobne pieniądze można kupić np. złote IWC Portofino z 8-dniową rezerwą chodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2013 No i co z tego, tak samo głupie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2013 Ta cena to przez pasek z cordovanu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakow Napisano 29 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2013 Cena jest od czapy. Za podobne pieniądze można kupić np. złote IWC Portofino z 8-dniową rezerwą chodu. Może od czapy, ale wyprodukowano w końcu tylko 100 szt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 29 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2013 Cena - jak cena - po prostu mnie nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Cena - jak cena - po prostu mnie nie stać Też do tego tak podchodzę, powyżej kilku tysięcy, zwykle cena jest po prostu ceną i niczym więcej Tak a propos dawnej dyskusji o tym dlaczego zegarki są drogie, to jakby zegarek sprzedawał Twórca, dzielilibyśmy ceny półkowe mniej więcej na 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Dlatego ja dzielę zegarki na te, które są w logicznym zasięgu i te abstrakcyjne. Niestety ten Nomos to już ta druga kategoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Dlatego ja dzielę zegarki na te, które są w logicznym zasięgu i te abstrakcyjne. Niestety ten Nomos to już ta druga kategoria Ale pogadać zawsze miło , zresztą zawsze lżej na duszy, jak te z drugiej kategorii się nie podobają albo okazują się np. za duże ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 No pewnie A mnie już mi chodzi po głowie, żeby się "zainspirować" projektem tego Nomosa i zmajstrować sobie coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Znaaaacznie bardziej budżetowa wersja zegarka o bauhausowym designie jest do nabycia od ręki Mówię tutaj o Junghansie z serii Max Bill, taki Nomos dla biedoty Swoją drogą chyba zegarka o podobnym designie w cenie niższej niż Max Billa nie znajdziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Ładna mi wersja budżetowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Znaaaacznie bardziej budżetowa wersja zegarka o bauhausowym designie jest do nabycia od ręki Mówię tutaj o Junghansie z serii Max Bill, taki Nomos dla biedoty Swoją drogą chyba zegarka o podobnym designie w cenie niższej niż Max Billa nie znajdziemy. Max Bill to grubasek, Nomos jest zdaje się sporo smuklejszy. A bardziej budżetowo niż Max Bill: http://www.pointtec.de/junkers/junkers_bauhaus/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Budżetowaego jednego już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbos Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 A bardziej budżetowo niż Max Bill:http://www.pointtec....unkers_bauhaus/ Mam Junkersa z serii Bauhaus (model 6060-2). Moim zdaniem as close as you can get względem Nomos w zakresie cenowym na jaki mogę sobie obecnie pozwolić. Rzekomo nadal Hergestellt in Deutschland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakow Napisano 31 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2013 Może nie Bauhaus, ale też piękny i na pewno budżetowy: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 31 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2013 Super, nie widziałem takiej Rakiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakow Napisano 31 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2013 Ciężko ją upolować, to fakt. Mam bardzo podobną, jedyną różnicą jest dodatkowy napis "17 Jewels" na tarczy. I w trochę gorszym stanie, z nieoryginalną kopertą niestety (w oryginalnej ułamało się ucho) Kiedyś może wrzucę zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Jako że Captain Winsor jest na razie poza moim zasięgiem, muszę zadowolić się tym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Ładny zegarek. Ale pasek ! Kto, z czego go zrobił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Pasek wygląda na tłoczony, mam podobnego hirsha lizardlooka - mocno plastikowy feel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi