Skocz do zawartości

Eleganckie zegarki

macaroni

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

gości na mojej ręce niemal codziennie, uważam że w swoim przedziale cenowym jest ciekawą propozycją i alternatywą do "brata z fabryki" LeLocle celem którego zakupu wybrałem się do salonu, na miejscu jednak zastałem Visodate i już go nie oddałem

gości na mojej ręce niemal codziennie, uważam że w swoim przedziale cenowym jest ciekawą propozycją i alternatywą do "brata z fabryki" LeLocle celem którego zakupu wybrałem się do salonu, na miejscu jednak zastałem Visodate i już go nie oddałem

Świetny zegarek, bardzo podoba mi się kolorystyka i wygląd tarczy, szukałem czegoś podobnego, niestety miałem mniejszy budżet i wybrałem prezentowanego wcześniej Atlantica.

Dołączona grafika

tez zwrocilem uwage na ten zegarek od razu jak wyszedl, cena jest bardzo dobra i zegarek jest dobrze wykonany, kropke nad i stawia wersja ze złota, ale to juz w innych pieniadzach...tak czy siak najtanszy heritage i bardzo dobry zakup, zachowuje stary styl, za to cenimy tissota, a nie za te t-sport wydumki, ciekaw jestem co wyjdzie w serii heritage w najblizszym czasie, jak ktos lubi sportowe uwazam , ze dobry bylby ten heritage 2009 , jeszcze gdzie niegdzie mozna kupic:

http://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/409 ... 4321605100

z heritage 2008 nic juz nie ma, a uwazam , ze to byly ladne zegarki:

http://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/464 ... 4081603200

Roland G Murphy to świetna firma.

Swego czasu Pensylwania była amerykańskim zagłębiem zegarmistzrowskim i wykształciła swoją własną szkołę wykonywania i zdobienia mechanizmów. RGM kontynuuje tę tradycje we wspaniały sposób. Tarcze są zdobione ręcznie na starych gilkoszarkach, jak 200 lat temu, podobnie mechanizmy. Rewelacyjny jest model z NOSowym werkiem Hamiltona.

Firma na pewno warta uwagi, rzadko spotykana (osobiście i nieosobiście nie znam nikogo kto posiada w Polsce).

Myślę, że można porównać ją do Chronoswissa (to jedna z moich ulubionych).

Roland G Murphy to świetna firma.

Swego czasu Pensylwania była amerykańskim zagłębiem zegarmistzrowskim i wykształciła swoją własną szkołę wykonywania i zdobienia mechanizmów. RGM kontynuuje tę tradycje we wspaniały sposób. Tarcze są zdobione ręcznie na starych gilkoszarkach, jak 200 lat temu, podobnie mechanizmy. Rewelacyjny jest model z NOSowym werkiem Hamiltona.

Firma na pewno warta uwagi, rzadko spotykana (osobiście i nieosobiście nie znam nikogo kto posiada w Polsce).

Myślę, że można porównać ją do Chronoswissa (to jedna z moich ulubionych).

Dzieki za odpowiedz. Czy sa jeszcze inne firmy, ktore produkuja zegarki dawnymi metodami? (Nie chodzi mi o zegarki kieszonkowe)

Tak, jedną z nich jest Dornbluth & Son:

http://www.dornblueth.com/flash.php?p=home〈=en

Zegarki są ręcznie składane, mechanizm jest w dużej części in-house, tradycyjne dla niemieckich zegarków płyty mechanizmu 3/4 i piękne wzornictwo.

Miałem okazję podziwiać ostatnio, gdyż mój kolega odebrał przedwczoraj zamówiony wiele miesięcy temu egzemplarz, z wygrawerowanym swoim nazwiskiem na złoconej płycie mechanizmu.

Piękna robota:

http://www.gmtforum.pl/forum/index.php?topic=5853.0