Skocz do zawartości

Eleganckie zegarki

macaroni

Rekomendowane odpowiedzi

@jabberwocky

Nie podoba Ci się? Wydawało mi się, że "na drugą stronę lustra" pasuje jak znalazł ;-) Poważniej - Panerai ma swój styl. Sam nie noszę i nie planuję (chyba, że kiedyś kupię Radiomira), ale smaczek wg mnie jest.

@eye_lip

Chyba mamy podobne gusta co do sportowych zegarków. Oprócz RO i Nautilusa GG nie projektował jeszcze podobnych zegarków dla IWC? Nawet wujek google wyrzuca takie wyniki.

Patek jakoś średnio mi swoją drogą pasuje do sportowego stylu, ale klasyczny garniturowy Calatrava z gładką kopertą śni mi się po nocach :-)

@jabberwocky

Nie podoba Ci się? Wydawało mi się, że "na drugą stronę lustra" pasuje jak znalazł ;-) Poważniej - Panerai ma swój styl. Sam nie noszę i nie planuję (chyba, że kiedyś kupię Radiomira), ale smaczek wg mnie jest.

Ależ oczywiście że ma smaczek. I wiele Panerai (zwłaszcza starszych), jak powyżej napisałem, ma piękno pokrewne pięknu thinkpada, piły Husqvarna, noża puukko i tak dalej. Ale akurat ten mnie osobiście się nie podoba (zresztą, zegarki tej wielkości pasowałyby mi bardziej na nogę niz rękę...).

A na drugą stronę lustra to Alain Silberstein :>

@jabberwocky

Fakt, AS pozostałby awangardowy i po drugiej stronie lustra, i w krainie czarów :-)

@eye_lip

Tak myślałem, choć z całej trójki i tak najbardziej podoba mi się AP RO (ale nie RO OS). Mimo wszystko, oprócz Calatravy, po nocach śni mi się klasyczny, prosty Joules Audemars...

Pozdr.

Czy ktos z was mogłby polecić gdzie najlepiej kupic skorzany pasek do zegarka?

Chodzi o cienkiego i niewielkiego garniturowca, wiec niestety paski Eye_lip'a odpadaja. Lokalizacja - Warszawa.

Zegarmistrz Głowacki, Złota 62 - IMO największy wybór w mieście.

Dzieki, na pewno do niego zajrze:)

Hirsch jest OK na przecenie minus 50%, która chyba nieustająco trwa w Aparcie. Brak informacji w salonie o przecenie nic nie znaczy, rabat był (jest?) wprowadzony do systemu i przy kasie automatycznie uwzględniany. Bez tej przeceny IMO przepłacone. Dodatkowo z tego o pamiętam mieli jakiś sportowy model, który był wadliwy (błyskawicznie się niszczył)

ja jestem zadowolony z pasków Rios, szukaj tutaj:

http://www.paski-bransoletki.pl/

tydzien temu kupilem commandera mido w wersji na 50 lecie firmy, tez niczego sobie zegarek, pełen oldskul....

Ciekawy design, niedzisiejszy ... napisz proszę coś więcej. Możesz wrzucić zdjęcia Twojego egz.?

widzę, ze firma i w różowym złocie zrobiła.

Dołączona grafika

pozdrawiam

D

tydzien temu kupilem commandera mido w wersji na 50 lecie firmy, tez niczego sobie zegarek, pełen oldskul....

Ciekawy design, niedzisiejszy ... napisz proszę coś więcej. Możesz wrzucić zdjęcia Twojego egz.?

widzę, ze firma i w różowym złocie zrobiła.

Dołączona grafika

pozdrawiam

D

w najblizszym czasie zrobie zdjecia, w rozowym zlocie bylo tylko 100 sztuk, z 10-20 rzucili na niemcy wiec pewnie byly zapisy , watpie , ze sie cos pokaze na rynku z tego, ale kto wie, z tego co mam jest 500 sztuk wiec zaden limit, ale nie wahalem sie , warto taki zegarek miec w kolekcji, fajny na lato do luznego stroju codziennego i opalonej skory, wszystkie 'patenty' z ktorych jest znana firma, skryta koronka , uszczelnienie korkiem, koperta z jednego kawalka metalu i design z 1959 roku, stylistyka jest ciekawa, tarcza pelna smaczkow, trudno takiemu zegarkowi zrobic dobre zdjecia oddajace urodę, w sumie nie widzialem w necie dobrych zdjec tej wersji...

może powinienem to wrzucić do tematu z Rage Age ...

Dzisiaj od Filipa dowiedziałem się, ze RA sprzedaje za grubszą kasę podróbkę zegarka Panerai. NA forum zegarkowym jest dyskusja na ten temat. Trzeba mieć niezły tupet aby za takie pieniądze oferować coś takiego..

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/60291 ... by-czapul/

Dołączona grafika

może powinienem to wrzucić do tematu z Rage Age ...

Dzisiaj od Filipa dowiedziałem się, ze RA sprzedaje za grubszą kasę podróbkę zegarka Panerai. NA forum zegarkowym jest dyskusja na ten temat. Trzeba mieć niezły tupet aby za takie pieniądze oferować coś takiego..

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/60291 ... by-czapul/

Dołączona grafika

rzeczywiscie marniutkie, chinol z narzutem kilkaset procent...chinczycy duzo tego robia w roznej jakosci wykonania i z rozna kontrola jakosci, do wyboru , do koloru , sens wypuszczania takiej repliki watpliwy skoro pelno tego typu badziewia na ebaju...