Jump to content

Ciekawe rozwiązania

pszemau
 Share

Recommended Posts

Zgadzam się że niepotrzebnie wdaliśmy się w vertu i złoto, ale sam temat? Niesie dalece praktyczne problemy. Współczesny gentleman używa wielu akcesoriów, przemiotów dawniej nieużywanych-nieistniejących, stąd czasem potrzeba kompromisu z wygodą, a tego klasyczne podręczniki nas nie uczą.

Immune

Mi chodzi o poziom dyskusji, rozumiany jako sposób jej prowadzenia.

Można wszystko powiedzieć, nawet zmieszać kogoś z błotem nie zniżając się do przekleństw czy fizjologii. Oczywiście są ludzie mający problem z wysławianiem się, są ludzie chcący zrekompensować własne kompleksy czy po prostu trolle. Ale pomijając ludzi z różnymi problemami, większość nie powinna mieć takich problemów a tematyka forum poniekąd także zobowiązuje do zachowania kultury dyskusji bardziej niż na innych forach.

Jeśli uważasz, że wątek jest nieciekawy to piszesz, że twoim zdaniem to bez znaczenia, nieeleganckie lub pretensjonalne i na tym kończysz albo w ogóle nie włączasz się do dyskusji. Ot tyle. Naubliżać komuś można na onecie jak ktoś strachliwy, albo na ulicy jeśli mniej.

• Upvote 1

Z tymi słuchawkami w butonierce, to jak kto lubi nie jest to jeszcze "but w butonierce". Wydaje mi się, że na ulicy można spotkać dużo bardziej rażące rzeczy, weźmy pod uwagę, że to zdjęcie jest wykonane aby pokazać owe białe słuchawki. Sądzę, że idąc ulicą wielu z nas nawet nie zwróciłoby na to uwagi / odwagi ;)

• 7 months later...
  • 11 months later...

Nie będę się silił na wielkie interpretacje.

Jedziemy na grzyby, a tam praca przy ściółce z kozikiem. Wkładamy tel. do kieszonki, zapinamy i z głowy. :D Dochodzi jeszcze efekt wizualny.

Po więcej interpretacji odsyłam do pomysłodawcy, którego nie miałem przyjemności poznać. ;)

To nie feszyn, tylko normalne rozwiązanie w przypadku sportowych (w pełni tego słowa znaczeniu) tweedowych marynarkach. Popularniejsza ze względu na wygląd jest raczej kieszonka z patką zapinana na guzik i nie służy wtedy do noszenia chusteczki, a raczej jakiś drobnych rzeczy, chociaż przeważnie pozostaje pusta. Inna sprawa, że taki styl nie jest miejski.