constantin Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2014 A ja tylko przestrzegę przed b-shopem - podejście do klienta niczym u bufetowej na PRL-owskiej stołówce. Tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2014 Ja nie miałem żadnych problemów, a zamawiałem już kilkanaście razy. Co prawda zbyt wiele z nimi nie rozmawiałem, ale na pytania dotyczące przesyłki i statusu odpowiadali prędko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 8 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2014 Równoeż jestem zadowolony po kilku zamówieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 8 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2014 Musiałem reklamować - wadliwa przesyłka. Jako, ze sklep mieści się w stolicy to myślałem, ze to zwykła formalność - podjadę, oddam i z głowy. Ale niestety nie - pracują do 16, więc cieżko tak o wyrwać się na bielany, biuro w bloku - stoisz i czekasz pod domofonem, No i mimo, ze dzwonisz i uprzedzasz o wizycie, to właściciel znika w 20 min, zostawia pracownika, który twierdzi, że jedyne co może zaoferować to 40 min czekania pod blokiem i dopiero, bo wielokrotnym wydzwanianiu domofonem i na kom., wpuszczono mnie i dokonano wymiany. A na dokładkę, moje kilkukrotnie zakupy oraz rozmowy z innymi, którzy skorzystali z ich usług, ukazały, ze nie do końca mają wiedzę o produktach i źle doradzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Moja broda w środowym Dzień Dobry TVN.: https://imageshack.com/i/f0GBPjGWj Przystrzyżona u Rostowskiego i wyczesana i po nawilżeniu olejkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 24 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2014 Mały zestaw brodacza:) https://imageshack.com/i/f0tFXeJ6j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fauvent Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Witam, czy przy takim zaroście (ok 2.5 tygodnia) warto zapuszczać brodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Cała szyja jest do ogolenia i tak. Poczekałbym 2 tygodnie jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fauvent Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Zdaję sobie sprawę, że szyja jest do ogolenia. Mam jeszcze jedno pytanie do osób z doświadczeniem - w jednym miejscu mam bardzo dziwnie ułożone włosy (zakręcają się w "gniazdko"). Czy da się coś z tym zrobić? Ewentualnie co zakupić aby odpowiedni zmiękczyć zarost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Jeśli bardzo chcesz zapuścić brodę, to uzbrój się w cierpliwość (tak jak sugeruje Wincenty) - na tym etapie niewiele da jego zmiękczanie, bo krótkie włosy będą twarde z natury. Poczekaj jeszcze i oceń po czasie - jak zgolisz teraz, to nigdy się nie dowiesz, czy masz odpowiedni potencjał (ja tak trzy razy podchodziłem do zapuszczenia). Bazując na własnym doświadczeniu stwierdzam, że kierunek układania się włosa potrafi się zmienić w niektórych miejscach wraz z jego wzrostem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fauvent Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Już raz posiadałem 3 miesięczną brodę, jednak to było w okresie kiedy się tym w ogóle nie interesowałem tematem i jak rosła tak rosła. Wiem jednak z tego okresu, że kierunek układania włosa się nie zmieni sam z siebie. Więc uzbrajam się w cierpliwość i za 2 tygodnie zdecyduję co dalej. Dzięki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Źle się wyraziłem - dłuższy włos może ułożyć się w innym kierunku, niż zapowiadało się gdy był krótki A tak na marginesie, skoro masz doświadczenie z 3 miesięcznym zarostem, to po co to zdjęcie na forum? Sam wiesz wszystko, co powinieneś wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Dziwna poza bo zdjęcie z improwizacji teatralnych. Niecałe 6 miesięcy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Gratulacje Robi wrażenie, a w IS dostałbyś obywatelstwo od ręki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suave the blade barber Napisano 21 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2014 A tak wygląda mój zarost.W tej chwili 4 i pół miesiąca. Najtrudniej jest z wąsem,który z racji warunków dżentelmeńskiego zakładu nie może być skracany. Broda zresztą też musi pozostać nietknięta. Zapuszczanie zarostu w ramach zakładu na takich zasadach ma też wielkią zaletę: jeśli zakład jest odpowiednio długi to dowiemy się jak pełny jest nasz zarost w rzeczywistości.Polecam tym, którzy wątpią w swój potencjał ..growera. Nigdy przedtem tak zaawansowanego zarostu nie wychodowałem, aż do teraz! Pozostało 10 i pół miesiąca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 23 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2014 Wreszcie jest możliwość. Niedługa, jakieś 2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Czy ktoś mógłby polecić jakiś dobry szampon do brody? Albo któryś z ogólnodostępnych w drogeriach produktów, sprawdzający się też do brody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Jeśli nie zdecydujesz się na szampony dedykowane, to wybierz jak najdelikatniejszy dla skóry (mogą być dla małych dzieci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 http://beardshop.pl/#/szampon-do-brody-brooklyn-soap-co-250ml Używam i bardzo polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Widzisz różnicę pomiędzy szamponem dedykowanym, a delikatnym do włosów?? Zastanawiam się ile w tym jest marketingu, a ile faktycznych walorów użytkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Ja używam dziecięcych szamponów z Rossmana, jak Hargin. Lekkie, bez sls'ów i innych śmieci. Miałem kiedyś coś specjalnego do brody. Zero jakichkolwiek różnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suave the blade barber Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Bardzo dużo marketingu. Podstawowa sprawa to pH skóry twarzy oraz właściwości włosa. Szampon do włosów w zupełności wystarcza.zdecydowanie odradzam mydło. Mydło nie zamyka łusek włosowych-pH ( szorstkie ,wchłaniające brzydkie zapachy włosy) Traktujcie brody oliwką oraz kremami do zarostu,które zmiękczają włosy. Dla utrwalenia efektów możecie się wspomóc woskami do formowania brody i wąsów.Zaopatrzcie się w poręczną szczotkę( lepsza od grzebienia) , grzebień czasem tez będzie musiał wystarczyć. Przeczesywanie pozornie usunie kilka włosów,ale rozmasowując brodę szczotką do tego celu poprawiamy ukrwienie skóry twarzy z korzyścią tak dla skóry ,jak i włosów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Widzisz różnicę pomiędzy szamponem dedykowanym, a delikatnym do włosów?? Zastanawiam się ile w tym jest marketingu, a ile faktycznych walorów użytkowych. Zawierzając swojemu fryzjerowi powiem to co on... Jedyna różnica jaka może być to taka w naszej głowie -> jeżeli będziemy odczuwali większy komfort psychiczny/czuli, że bardziej dbamy o brodę, korzystając z takiego szamponu, to może faktycznie przełoży się to na jakość brody. Przecież nie od dziś wiadomo, że stan ducha ma spory wpływ na stan włosów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suave the blade barber Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Zawierzając swojemu fryzjerowi powiem to co on... Jedyna różnica jaka może być to taka w naszej głowie -> jeżeli będziemy odczuwali większy komfort psychiczny/czuli, że bardziej dbamy o brodę, korzystając z takiego szamponu, to może faktycznie przełoży się to na jakość brody. Przecież nie od dziś wiadomo, że stan ducha ma spory wpływ na stan włosów Zgadzam się z przedmówcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 No to ja od teraz mam podwójny komfort psychiczny - do tej pory był pojedynczy - bo używając delikatnych szamponów - nie szkodziłem. Dziś doszedł drugi czynnik - jestem bogatszy o te kilkadziesiąt złotych Dzięki za odpowiedź Jedno pytanie: czy działanie oliwki/kremu nie pokrywa się z właściwościami wosku (z tym, że wosk dodatkowo ułatwia formowanie) ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi