m.z. Napisano 24 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2011 Zgadzam się że niepotrzebnie wdaliśmy się w vertu i złoto, ale sam temat? Niesie dalece praktyczne problemy. Współczesny gentleman używa wielu akcesoriów, przemiotów dawniej nieużywanych-nieistniejących, stąd czasem potrzeba kompromisu z wygodą, a tego klasyczne podręczniki nas nie uczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 24 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2011 Immune Mi chodzi o poziom dyskusji, rozumiany jako sposób jej prowadzenia. Można wszystko powiedzieć, nawet zmieszać kogoś z błotem nie zniżając się do przekleństw czy fizjologii. Oczywiście są ludzie mający problem z wysławianiem się, są ludzie chcący zrekompensować własne kompleksy czy po prostu trolle. Ale pomijając ludzi z różnymi problemami, większość nie powinna mieć takich problemów a tematyka forum poniekąd także zobowiązuje do zachowania kultury dyskusji bardziej niż na innych forach. Jeśli uważasz, że wątek jest nieciekawy to piszesz, że twoim zdaniem to bez znaczenia, nieeleganckie lub pretensjonalne i na tym kończysz albo w ogóle nie włączasz się do dyskusji. Ot tyle. Naubliżać komuś można na onecie jak ktoś strachliwy, albo na ulicy jeśli mniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailor Napisano 24 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2011 Z tymi słuchawkami w butonierce, to jak kto lubi nie jest to jeszcze "but w butonierce". Wydaje mi się, że na ulicy można spotkać dużo bardziej rażące rzeczy, weźmy pod uwagę, że to zdjęcie jest wykonane aby pokazać owe białe słuchawki. Sądzę, że idąc ulicą wielu z nas nawet nie zwróciłoby na to uwagi / odwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 Czy ktoś ma dobre zdjęcie tej pętelki z tyłu klapy pod butonierkę? Zdjęcia fajnych butonierek znalezionych w sieci też mile widziane na info (at) szarmant.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 Nie wiem czy się przyda. Nie zdjęcie ale filmik ilustrujący wykonanie tej pętelki. http://www.englishcut.com/2010/09/13/709/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 Nie wiem czy się przyda. Nie zdjęcie ale filmik ilustrujący wykonanie tej pętelki. http://www.englishcut.com/2010/09/13/709/ Przyda się. A teraz poproszę o kilka fajnych zdjęć z butonierką. Legendy klasycznej elegancji jak najbardziej wchodzą w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 7 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2012 Inne ciekawe rozwiązanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 7 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2012 W jakim celu zostało to zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2012 Pewnie właśnie po to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 7 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2012 Dokładnie! Wydaje mi się, że spełnia to taką samą fukcję jak kolorowe obszycie butonierki czy dziurki w rękawie albo kozreka która jest "na placach". Po prostu zdolności krawca i fantazja klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 7 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2012 Tak krojone ramię to pozostałość po XIX-wiecznych systemach kroju. Swego czasu było normą. Teraz to raczej ciekawostka lub sposób na wyróżnienie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 7 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2012 Tak krojone ramię to pozostałość po XIX-wiecznych systemach kroju. Swego czasu było normą. Teraz to raczej ciekawostka lub sposób na wyróżnienie się. I człowiek uczy się całe życie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Ciekawe, to wrzucam. Może kiedyś, kogoś zainspiruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Misza, tylko napisz proszę co takie rozwiązanie, rozwiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Nie będę się silił na wielkie interpretacje. Jedziemy na grzyby, a tam praca przy ściółce z kozikiem. Wkładamy tel. do kieszonki, zapinamy i z głowy. Dochodzi jeszcze efekt wizualny. Po więcej interpretacji odsyłam do pomysłodawcy, którego nie miałem przyjemności poznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Tak, żeby chusteczka nie wypadła Śmiem twierdzić że albo jest to rozwiązanie typu feszyn ewentualnie ostentacyjne pokazanie czegoś na zamówienie, coś jak rozpinane guziki w mankiecie żakietu http://www.marianorubinacci.net/club/?p=512 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 To nie feszyn, tylko normalne rozwiązanie w przypadku sportowych (w pełni tego słowa znaczeniu) tweedowych marynarkach. Popularniejsza ze względu na wygląd jest raczej kieszonka z patką zapinana na guzik i nie służy wtedy do noszenia chusteczki, a raczej jakiś drobnych rzeczy, chociaż przeważnie pozostaje pusta. Inna sprawa, że taki styl nie jest miejski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Nigdy nie użyłem guzika w ten sposób zapinanej kieszonce (w marynarce, spodniach). Dla mnie jest to ultraniepraktyczne. Guzik zostawiam odpięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Taki trochę fashion, niemniej patent ciekawy do klubowej marynarki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Kolejne bardzo praktyczne rozwiązanie Widziałem dziś to zdjęcie i też zastanawiałem się czy tego zdjecia nie wrzucić, ale raczej tu: viewtopic.php?f=10&t=1576 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Nie ma co iść pod prąd, tylko trzeba się dostosowywać do rzeczywistości. Wydzieliłem wiec temat na Praktyczne patenty: viewtopic.php?f=10&t=2256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 ale ozdoba, jak np. ta powyżej, nie spełnia słownikowej definicji słowa rozwiązanie, ot choćby tej: http://sjp.pwn.pl/szukaj/rozwi%C4%85zanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Co myslicie o tej dodatkowej kieszeni płaszcza? Wydaje się być bardzo praktycznym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Tak, w szczególności jak są dwie i można ogrzać obie ręce viewtopic.php?f=1&t=572&p=67402 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Wydaje się być bardzo praktycznym rozwiązaniem. Kieszeni zewnętrznych w płaszczu/marynarce nie wykorzystuję nigdy. Na czym miałaby polegać praktyczność tej kolejnej kieszeni? iPad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi