Piatorr Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 Dzień dobry, Uprzejmie proszę o informacje czy w Polsce istnieje firma podobna do Aero lub Simmons? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 Siema. Nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piatorr Napisano 15 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2021 Siema. Nie istnieje. Ok,czy ktoś moze polecić firme która uszyje kurtke ze skóry bydlęcej? Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piatorr Napisano 16 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2021 Siema. Nie istnieje. Hej,znasz kogos kto szyje ze skór bydlęcych?PozdrawiamWysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2021 Nie musisz cytować mnie dwa razy. Nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piatorr Napisano 16 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2021 A znasz COKOLWIEK w tym temacie.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2021 W temacie skóry (choć akurat niekoniecznie kurtek) trudno znaleźć w Polsce choćby kilkanaście osób, które wiedzą więcej niż eye_lip, nic nie ujmując pozostałym forumowym specjalistom i leatherworkerom.Jeśli eye_lip nie zna i Google nie zna, pozostaje zagranica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 16 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2021 Pracownia kuśnierska Marius w Gdańsku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piatorr Napisano 16 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2021 Panowie,dziekuje za odpowiedź.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 Dobra pracownia z dobrym zapleczem krawieckiem powinna Ci bez problemu zaprojektowac i uszyc kurtke skorzana, jedyny problem to surowiec, nie musza sie znac na skorach akurat, ale jesli dostarczysz odpowiedni surowiec to reszta nie jest juz taka trudna. Nie mowie ze to jest proste, ale my przykladowo takie kurtki projektowalismy i nawet kilka sztuk zrealizowalismy, za rok beda zapewne w ofercie RTW dla stalych klientow z opcja MTM na poczatek, z tym ze jak mowie... surowiec.. surowiec i jescze raz skora, Samolot/samochod na MIlano Unica i testowac do upadlego, od 6ciu lat tam jezdze i dalej niewiele wiem o skorach.. ;)) Segment bardzo ciekawy i kompletnie w mojej opini nie zagospodarowany w Polsce, oczywiscie mam na mysli produkt premium+. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 27 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2021 Skoro w zasadzie rozwiązał się temat szycia kurtki w Polsce / polskiego producenta to podsunę pytanie czy znacie firmę sprzedającą w Polsce importowane dobrej jakości kurtki skórzane biorąc pod uwagę jakość skór, fasony i odszycie ? Najlepiej gdyby jeszcze można było je przymierzyć w sklepie stacjonarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2021 Pewnie nie o to chodzi, ale Faster Dog ma kurtki Simmons Bilt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2021 Zalando sprzedaje kurtki Belstaff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 28 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2021 Takie info, ktore mi sie obilo o uszy: Zaremba planuje niedlugo wprowadzic kurtki skorzane do oferty we wspolpracy z M&K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Elegant Napisano 28 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2021 W dniu 16.05.2021 o 13:28, lubo69 napisał: Jeśli eye_lip nie zna i Google nie zna, pozostaje zagranica. Dobre :) Ja rozumiem, że pan eye lip to gość który robi fajne paski do zegarków, ale by od razu nazywać go specjalistą od kurtek skórzanych to chyba lekkie nadużycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Elegant Napisano 28 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2021 12 godzin temu, Andells napisał: Takie info, ktore mi sie obilo o uszy: Zaremba planuje niedlugo wprowadzic kurtki skorzane do oferty we wspolpracy z M&K. Jeśli Zaremba, to pewnie minimum 8 kafli trzeba mieć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 29 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2021 17 godzin temu, Pan Elegant napisał: Jeśli Zaremba, to pewnie minimum 8 kafli trzeba mieć Spoko cena za dobra kurtke, zobaczymy pewnie niedlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 30 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2021 W dniu 29.05.2021 o 19:12, Andells napisał: Spoko cena za dobra kurtke, zobaczymy pewnie niedlugo Za Aero Leathers, czyli top topów, masz ceny 500-800 funtów, czyli 2500-4000 zł za kurtkę, to 2-3x mniej niż 8000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2021 Zapewne jest dużo droższych kurtek na rynku niż top-topów i w jakiś tam sposób cena jest uzasadniona, pewnie Aero Leathers to taka dobra relacja ceny do jakości samego produktu, ale jest pewnie wiele osób które poszukują czegoś więcej (np. stacjonarnego salonu w którym będą komfortowo/luksusowo obsłużeni) i odstrasza ich strona AL żywcem przeniesiona z roku 2000;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 30 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2021 24 minuty temu, Velahrn napisał: Za Aero Leathers, czyli top topów, masz ceny 500-800 funtów, czyli 2500-4000 zł za kurtkę, to 2-3x mniej niż 8000 zł. Top topow.. no tak ;)) w jakim sensie top i jakich topow ? Kto robil ranking ? Panowie z pracowni w Lyonie od Zilli zjadaja ich jakoscia i odszyciem na sniadanie. Takie porownywania cenowe sa bez sensu, jednego stac na kurtke za 1000, innego za 4000 a inny da 16000. Nie wiem czemu temat ceny jest w ogole poruszany bo przeciez nawet nie wiemy ile kurtka bedzie kosztowac. Jeden kupi inny znajdzie sobie cos w outlecie, grunt to wolnosc i wybor 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2021 Dokładnie, równie dobrze kurtka Zaremby może mieć ręcznie obszywane dziurki, platerowane złotem guziki i podszewkę z wikuni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 31 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2021 20 godzin temu, Andells napisał: Top topow.. no tak ;)) w jakim sensie top i jakich topow ? Kto robil ranking ? Panowie z pracowni w Lyonie od Zilli zjadaja ich jakoscia i odszyciem na sniadanie. Bardzo mnie ciekawi, na jakiej podstawie wydajesz taką opinię. Czy możesz podać jakieś przykłady, najlepiej ze zdjęciami, co Zilli robi lepiej od Aero Leathers? Mają lepsze dodatki, skóry (lepsze od skór z Horweena i suwaków RiRi ??) ? No, co konkretnie takiego mają lepszego, że ich zjadają na śniadanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 31 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2021 1 godzinę temu, Velahrn napisał: Bardzo mnie ciekawi, na jakiej podstawie wydajesz taką opinię. Czy możesz podać jakieś przykłady, najlepiej ze zdjęciami, co Zilli robi lepiej od Aero Leathers? Mają lepsze dodatki, skóry (lepsze od skór z Horweena i suwaków RiRi ??) ? No, co konkretnie takiego mają lepszego, że ich zjadają na śniadanie? Nie wiem czy o tę firmę chodzi: Bardzo ładne. Pamiętam z moich młodych lat kurtki skórzane z łatek. Takie swetry też jakby kojarzę. Może wstawki nie były z krokodyla tylko skaju, ale odbiór społeczny zbliżony. W sumie gdybym dobrze sprzedał moje dwie kurtki Aero i trochę dołożył, taki sweterek byłby w moim zasięgu... Edit: jednak nie byłby. Musiałbym sprzedać jeszcze zegarek. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 31 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2021 Sorry za dubel, ale skoro już mam podwójny post, dodam jeszcze, że Aero specjalizuje się w wadze ciężkiej i stylu casual. Przy takiej pracy nie tyle chodzi o to, czy szew jest pod mikroskopem tak samo równy jak gołym okiem, ile o to, czy umiesz szyjąc kurtkę odwrócić na lewą stronę wąski rękaw wykonany z pełnowymiarowej CXLFQHH. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 1 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2021 20 godzin temu, Velahrn napisał: Bardzo mnie ciekawi, na jakiej podstawie wydajesz taką opinię. Czy możesz podać jakieś przykłady, najlepiej ze zdjęciami, co Zilli robi lepiej od Aero Leathers? Mają lepsze dodatki, skóry (lepsze od skór z Horweena i suwaków RiRi ??) ? No, co konkretnie takiego mają lepszego, że ich zjadają na śniadanie? To akurat proste, roznica jest mniej wiecej taka jak miedzy poszetkami/technikami silk printu w Macclesfield a Hermesem. Ocena jest dosyc prosta co robia lepiej, sprzedaja klientom kurtki po 7-8k euro i nie maja z tym duzych problemow, wiec albo Aero nie potrafi w marketing (moze poprostu zatrzymali sie w rozwoju xx lat temu jak ich strona). Albo klienci sa idiotami i przeplacaja, albo Aero nie potrafi/nie chce wejsc w rynek premium+, bo produkt/design/cos sie nie spina. Zilli potrafilo, na rynku jest i sie trzyma. Wiec poprostu przyjmij do swiadomosci ze Zilli operuje na kompletnie innym rynku , duzo bardziej marzowym, przez co dla samej firmy zapewne lepszym. Sklep Zilli mozesz znalezc w Cannes, ew w Paryzu jak kiedys bedziesz maja swoja siedzibe, polecam odwiedzic i zapoznac sie z produktem, jakoscia, popatrzyc troche poza czubek KME, wtedy moze zobaczysz wartosc ktorej obecnie nie jestes w stanie dostrzec, PS. Mi sie bardzo kurtki Aero podobaja, zeby nie bylo, ale nie zapominajmy ze rynek to nie tylko kurtki w klasycznym nie zmiennym kroju, a klienci szukaja roznych rzeczy, maja rozne poczucie estetyki i rozne gusta, temat w tym miejscu z mojej strony ucinam, bo nie jestem tutaj zeby kogokolwiek przekonywac do czegokolwiek a tym bardziej sie o to klocic. MIlego dnia wszystkim, niech kazdy kupuje to na co go stac i do czego jest przekonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi