The-Bigwig Napisano 9 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2021 Wszyscy doskonale znamy zainteresowania takie jak kino, książki, podróże czy kulinaria, brak mi jednak na BwB tematu dotyczącego gier wideo. A ze branża IT się ciagle rozwija, co widać między innymi po liczbie aspirujących produkcji, to i moim zdaniem warto pogadać na temat fajnych gier, których obecnie jest bez liku. Ba, ludzie, którzy z grami komputerowymi mieli wspólnego nie więcej niż nic, mogą nadrobić kilkanaście lat wstecz gracie w coś? Polecacie coś? A może czekacie na coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 9 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2021 Polecę absolutnyym klasykiem - Wiedzmin 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2021 Moje doświadczenie w temacie: Dziękuję za uwagę. 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 9 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2021 Oj grało się w prince of persia, grało. Dobrze, że nie tylko ja kojarzę jeszcze te gry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 9 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2021 15 minut temu, blekit napisał: Polecę absolutnyym klasykiem - Wiedzmin 3 Próbowałem się wkręcić – nie umiem doceniam produkcję, poza tym to jednak rodzimy projekt, który odbił się szerokim echem za granicą. Szkoda, że CP2077 odbił się odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 9 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2021 Mi pół mojego studenckiego nocnego życia (drugie pół, wcześniej nie było pecetów. Była wódka, kobiety i śpiew 😉) zjadły te produkcje (szczególnie ta druga). Potem już nic mnie tak nie urzekło. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 9 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2021 Cywilizacja:) Setki godzin w "jedyneczkę"... Choć nowe wersje są dużo bardziej skomplikowane to nadal gra się w nie bardzo przyjemnie. Podobną ilość czasu zjadł chyba tylko Daggerfall i to nic, że "wywalał się" co godzinę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2021 „wywalał się" co godzinęMówisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 9 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2021 Kto nigdy nie regulował głowicy w magnetofonie Commodore 64 niech pierwszy rzuci cartridgem! Magnetofon Atari to był przy tym luksus (szczególnie po zainstalowaniu Turbo!) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 9 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2021 A Heroes III? Zagrywałem się w to arcydzieło długie miesiące 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 9 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2021 @The-Bigwig jeszcze z dodatkiem Shadow of Death Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frik Napisano 9 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2021 Pierwsze gry u mnie były na C64 na kasety, albo u kolegi z klatki, który miał C64 na dyskietki 5,25 cala. Do dzisiaj gram regularnie, jedna z ulubionych rozrywek. Najczęściej ostatnio odpalam Kerbal Space Program, War Thunder, albo gry rajdowe/wyścigowe (Dirt Rally 2, Project Cars 2 i seria F1). Kupiłem nowego Flight Simulatora (i nawet PCta pod niego złożyłem), ale rzadko w sumie odpalam. Co jakiś czas wracam z przyjemnością do ulubionych klasyków jak Fallouty, Heroesy (u mnie głównie dwójeczka), Cywilizacja 2, czy Railroad Tycoon 2. CP2077 zacząłem, nie porwał specjalnie, ale większość bugów mnie ominęła. Z nowszych tytułów, które mi sprawiły dużo radochy i mogę szczerze polecić to This War of Mine, Subnautica, Elite: Dangerous i Surviving Mars. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 10 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 U mie zaczeło się od C64 , w pamięci utkneły mi Bubble Bobble i Giana Sisters , później udało sie kupić Playa , graliśmy głównie w Fifę 98 , Gran Turismo i Abes Oddysee . Pierwszy komputer kupiliśmy jak byłem w liceum 333 Mhz , całe 3,2 GB pamięci i 14 calowy monitor , wówczas mocno się tym wszystkim interesowałem . Jedna z ulubionych gier z tamtego okresu to Deluxe Ski Jump 😁 Ale to było daaaawno temu 😂 Obecnie prawie nie gram a wolny czas staram się wykorzystać na jakąś aktywność fizyczną , bieganie , rower , ćwiczenia w domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 10 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 A mnie na forum o męskiej elegancji brakuje wątku o gołych babach. Może ktoś założy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 10 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 Cytat Sala klubowa Styl życia, interesy, samochody, hobby... Wszystko co nie dotyczy ubrań omawiamy właśnie tu. chyba ktoś wstał lewą nogą 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 10 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 Wręcz przeciwnie! Wszak pragnienie gołej baby to przecież przejaw sił witalnych, zdrowia i dobrego humoru! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 10 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 Ale po co nowy wątek? Są gry z gołymi babami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 10 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 2 godziny temu, pablocito napisał: A mnie na forum o męskiej elegancji brakuje wątku o gołych babach. Może ktoś założy? Zakładam, że jako człowiek udzielający się na forum o męskiej elegancji i wyznający zasady eleganckiego trybu życia, poznałeś także niepisaną zasadę powstrzymania się od off-topicu? Ja wiem, że eleganckie ego gry wideo mogą nieco mierzić, ale bez przesady. Elegancja to nie pozerstwo, rób co lubisz i co sprawia Ci radość. Jedni strzelają do kaczek, inni chodzą do teatru, a inni grają w gry. Wszyscy są jednak równi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 10 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 A co do tematu. Ostatnie tytuły, które w jakiś sposób zapamiętałem. Division 2, świetna kooperacyjna strzelanka wraz ze znajomymi, za moich czasów ogromna społeczność, raczej ludzie starsi. Niestety przez Outriders społeczność ucichła, dlatego gra obecnie rewelacyjna, ale głównie w single Player. Rozegrałem w nią z 1000 godzin. They Are Billions, fajna strategia czasu rzeczywistego, stosunkowo trudna, czasami wyczerpująca i irytująca, polecam. Doom Eternal, świetna kontynuacja Dooma z 2016 roku, moim zdaniem znacznie lepsza niż pierwowzór. Niektórych odrzuca platformowa charakterystyka niektórych poziomów. Ape Out - odmóżdżacz z naprawdę ciekawym podejściem do rozgrywki i fajną muzyką, która dostosowuje się do obecnej sytuacji na ekranie. Quake Live, zdecydowanie lepsza rozgrywka niż Quake Champions, ale wskutek wieku tej gry, na serwerach multiplayer spotkamy głównie wyjadaczy, którzy grają w serię od 10-15 lat. Civilization VI - arcydzieło na długie godziny. Iron Harvest, fajna gra dla wielbicieli rtsów osadzonych w alternatywnej rzeczywistości. Mam zamiar niedługo ogarnąć Disco Elysium, czekam też na Age Of Empires IV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 10 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 Zakładam, że jako człowiek udzielający się na forum o męskiej elegancji i wyznający zasady eleganckiego trybu życia, poznałeś także niepisaną zasadę powstrzymania się od off-topicu? Ja wiem, że eleganckie ego gry wideo mogą nieco mierzić, ale bez przesady. Elegancja to nie pozerstwo, rób co lubisz i co sprawia Ci radość. Jedni strzelają do kaczek, inni chodzą do teatru, a inni grają w gry. Wszyscy są jednak równi.No a ja lubię gołe baby. Czy są gorsze od gier video? Skoro wszyscy są równi, to nie rozumiem tego oburzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 10 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 8 minut temu, pablocito napisał: No a ja lubię gołe baby. Czy są gorsze od gier video? Skoro wszyscy są równi, to nie rozumiem tego oburzenia. No to droga wolna, po prawej stronie na wybranym podforum masz dobrze widoczny przycisk, być może nie zauważyłeś, – "Dodaj nowy temat". Z resztą sobie dasz radę, a w razie pytań służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 10 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 Gołe baby tak, ale tylko nieużywane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 10 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 Przeprszam, że uraziłem ambicje. Na prawdę nie było to moim zamiarem, tym bardziej proszę nie traktować moich uwag jako żartobliwych. Jestem pełen podziwu dla osób spędzających na łojeniu w Dooma kilkaset godzin i nie uważam tej rozrywki za gorszą od wizyty w muzeum, kinie, czy teatrze. Mój komentarz był luźną uwagą/ skojarzeniem/propozycją, i nie spodziewałem się, a tym bardziej nie oczekiwałem tak żywiołowego odzewu. Dziękuję też za poradę jak założyć nowy wątek. Jeszcze się waham, bo postulat [mention]lubo69 [/mention] bardzo zawęża temat i czyni go wręcz abstrakcyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 10 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 4 godziny temu, lubo69 napisał: Gołe baby tak, ale tylko nieużywane. Nie łatwo będzie 🤷♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 10 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 Gołe baby tak, ale tylko nieużywane.A przymierzane? Na dywanie? Z atencją i poszanowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi