AiP Napisano 26 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2015 Czy buty tej marki można kupić gdzieś w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2015 Czy buty tej marki można kupić gdzieś w Polsce? Nie, tylko wysyłkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wieszcz Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Pozdrawiam. Szukałem w istniejących watkach ale nie znalazłem, Być może przeoczyłem. Czy ktoś organoleptycznie przekonał się jakie są różnice między kopytem HIRO i PARK? Chodzi mi głównie o wysokość podbicia oraz szerokość buta. Czy znacząco się różnią? Mam oxfordy (zamsz) na Hiro rozm 9 UK. Na początku były znacząco za niskie/ciasne na podbiciu i boleśnie uciskały piętę. Miałem odsyłać ale zaryzykowałem i po kilkukrotnym zastosowaniu pianki do rozciągania skóry (wewnątrz buta ale w kilku punktach przesiąkła na wierzch), oraz prawideł w rozmiarze 44 no i oczywiście rozchodzeniu w domu, dopasowały się do stopy niemal idealnie. Teraz po całym dniu chodzenia w nich nie ma żadnego dyskomfortu a stopa ma oparcie dosłownie z każdej strony. Zastanawiam się obecnie nad monkami na Park ale nie wiem czy nie warto wziąć pół rozmiaru większych lub mniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Meermin znów zaczyna oferować buty w bardzo ładnym kordovanie: https://www.meermin.es/grupoMTO.php?idGrupo=204 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Mam ochotę szczególnie na brogsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Mam ochotę szczególnie na brogsy Rozumiem doskonale, też żałowałem, że ich nie kupiłem ostatnim razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Ja to czekam aż wrócą koniakowe longwingi, takie jak pokazywał parę razy na forum fan dobrego buta, wyglądają obłędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Ja to czekam aż wrócą koniakowe longwingi, takie jak pokazywał parę razy na forum fan dobrego buta, wyglądają obłędnie. Mówisz i masz… znikają w takim samym tempie jak ostatnio. https://www.meermin.es/grupoMTO.php?idGrupo=205# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 No właśnie te są wiśniowe, a ja chcę koniakowe! O takie: https://www.meermin.es/grupoMTO.php?idGrupo=125 Jedno ze zdjęć fdb: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Prześledziłem cały wątek i niestety nie znalazłem odpowiedzi jaki rozmiar odpowiada faktycznie EU 41? Standardowa jest to 7 UK natomiast Meermin podaje, że 7,5 UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Noszę buty innych marek w rozmiarze 7 UK/41 EU i jeżeli chodzi o chyba najpopularniejsze kopyto Meermina, Hiro to mam buty zarówno w rozmiarze 7, jak i 7,5. Przy czym te w rozmiarze 7 są bardzo mocno dopasowane, a 7,5 trochę luźniejsze (ale nie są za duże, mam mniej luzu niż w trzewikach, czy loafersach Yanko w rozmiarze 7 UK). Więc to, który rozmiar wybierzesz to raczej kwestia osobistych preferencji, ja lubię czuć odrobinkę luzu, więc od pewnego czasu biorę raczej te pół rozmiaru większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 No właśnie te są wiśniowe, a ja chcę koniakowe! O takie: Fakt, koniakowe są piękne. Tak na marginesie, wiśniowe już się sprzedały. To chyba nowy rekord. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 29 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2015 Noszę buty innych marek w rozmiarze 7 UK/41 EU i jeżeli chodzi o chyba najpopularniejsze kopyto Meermina, Hiro to mam buty zarówno w rozmiarze 7, jak i 7,5. Przy czym te w rozmiarze 7 są bardzo mocno dopasowane, a 7,5 trochę luźniejsze (ale nie są za duże, mam mniej luzu niż w trzewikach, czy loafersach Yanko w rozmiarze 7 UK). Więc to, który rozmiar wybierzesz to raczej kwestia osobistych preferencji, ja lubię czuć odrobinkę luzu, więc od pewnego czasu biorę raczej te pół rozmiaru większe. Biorąc pod uwagę fakt, że bardzo ładnie schodzi się Panu przyszwa w butach, chciałbym zapytać jak określiłby Pan rodzaj swojego podbicia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2015 Nie mam pojęcia, nigdy nie mierzyłem i nie sprawdzałem jakie są "standardowe". Zgaduję, że skoro we wszystkich moich butach przyszwa ładnie się schodzi, to nie może być wysokie. A tak na marginesie, na tym forum raczej wszyscy zwracają się do siebie na "Ty", a nie na "Pan" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okakura Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 dzisiaj dotarły za opóźnienie: prawidła i wosk https://meermin.es/grupoMTO.php?idGrupo=115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Jakoś nie pasuje mi podeszwa commando do takich butów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okakura Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Jakoś nie pasuje mi podeszwa commando do takich butów. pasują pasują do dżinsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Faktycznie dziwnie to wygląda Mógłbyś zrobić im zdjęcie z boku, gdy stoją normalnie np. na podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mapsajm Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 pasują pasują do dżinsu Jakoś jednak nie jestem przekonany. Posiadam podobną parę i wydaje mi się, że skórzana podeszwa ma zdecydowanie więcej uroku. Również do dżinsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 W dniu 28.07.2015 o 22:46, Panam napisał: Prześledziłem cały wątek i niestety nie znalazłem odpowiedzi jaki rozmiar odpowiada faktycznie EU 41? Standardowa jest to 7 UK natomiast Meermin podaje, że 7,5 UK. Moja stopa 262 cm i w przypadku Meermina wszystko zależy od kopyta i musisz mocno wyobrazić sobie kształt takiego New Rey czy Park i dokonać wyboru. Moja stopa zasadniczo to rozmiar 40,5 i prawie zawsze 6,5UK - 7UK, ale u Meermina: Park 7,5, a Hiro 7. Pewnie na parku 7UK by lepiej pasowało, ale możliwe, że w okolicach podbicia i palców byłoby ciut płasko i wąsko. Zmierz stopę i dodaj około 1,5cm, w przypadku kopyt Meermina taka strategia powinna być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Problem polega na tym, że moja stopa jest chyba bardzo nietypowa. Przy długości 27, 8 cm noszę buty klasyczne w rozmiarze 41. Nie mam pojęcia skąd taka kolej rzeczy bo stopa raczej do wąskich nie należy - 10,9 cm, obwód w najszerszym miejscu - 25 cm. Sprawa jest o tyle dziwna, że gdy kupuję obuwie sportowe lub mokasyny, generalnie takie w których koniec buta jest szeroki i stopa z założenia powinna wypełnić cały but noszę 43. Natomiast kupując obuwie klasyczne gdzię zazwyczej zostaje komuś 1 lub 2 cm z przodu, ponieważ czubek jest na tyle wąski, że stopa nie dojdzie do samego końca kupuję 41, ponieważ moja stopa właśnie dochodzi do samego końca. Dziwna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okakura Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Faktycznie dziwnie to wygląda Mógłbyś zrobić im zdjęcie z boku, gdy stoją normalnie np. na podłodze? proszę te https://meermin.es/grupoMTO.php?idGrupo=181 byłyby "bardzo dziwne"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Trochę dziwna jest ta podeszwa ("traktor") w tego typu butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 A mnie po zobaczeniu dodatkowych zdjęć podeszwa commando do monków nadal nie przekonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi