Zajac Poziomka Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Oprócz MTO są też dostępne balmorale Dark Brown Lama Calf ze stałej oferty. Mam je i uważam że na żywo wyglądają dużo lepiej niż na zdjęciach ze strony. Świetne trzewiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 23 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2015 Bardzo ładne są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 23 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2015 też mnie kusi ta oferta z MTO >> https://meermin.es/grupoMTO.php?idGrupo=156 Przepiękna sprawa, tyle że mój budżet mocno się ugina pod ich ciężarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 23 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2015 Czy pamięta ktoś ile kosztowały bootki meermina z cordovanu? I czy cordovan nadaje się na sezon jesienno/zimowy? Pytanie drugie kieruję do kolegów, którzy kupili Yanko z klubowego zamówienia, ale również do innych którzy użytkują takie buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 23 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2015 Z tego co pamietam około 380 eur. Cordovan nadaje sie na sezon jesienny jesli lubisz czyścić buty. Poczytaj w wątku o utrzymaniu cordovanu. Choć szczerze mówiąc, mam wrazenie, ze skóra z Meermina jest łatwiejsza w utrzymaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 23 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2015 Witam Was wszystkich. Cieszę się, że tu się znalazłem i mogę liczyć na Waszą pomoc. Planuję kupić pierwszy raz lepsze buty niż wojas etc. Wybór padł na czarne oxfordy z meermina https://meermin.es/articulo.php?idArt=2033No i teraz rozmiar W wojasie rozmiar 41 jest dla mnie OK. Lewą stopę mam większą, także podam jej rozmiar: długość 271, szerokość 105-106 Jaki rozmiar wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2015 Coś tu nie gra - masz szeroką stopę i mieścisz się w 41? Czy na pewno dobrze zrobiłeś odrys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 23 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2015 myślę, że tak. Dziś mierzyłem oxfordy ze skóry licowej w wojasie to w 42 pływałem, a w 41 było ok. Potem przymierzyłem derby nubukowe: prawa noga 41 i lewa noga 40. W lewej było ciasno, natomiast w prawej był luzik i nic mnie nie cisło. W domu pierwszy raz zmierzyłem sobie stopy i okazało się że prawą mam mniejszą: długość 268, szerokość 100. Szerokość mierzę w najszerszym punkcie stopy - poniżej palców (dziewczyna mi mówi, że mam "sierpowate" stopy - cokolwiek to znaczy ;D), prawidłowo? /////// EDIT /////// Zrobiłem ponownie obrys stopy i wyszło mi że lewą nogę mam na długość 265, a szerokość od 900 do 100 (w zależności jak mierzyć) /////// EDIT 2 /////// rano dziewczyna obrysowała jeszcze raz stopę, robiąc obrys dokładnie jak stopa przylega przy podłożu (pod kątem - nie prostopadle). Dodatkowo zaznaczyliśmy prostopadłe punkty, w miejscach gdzie odległości są najdłuższe. Oto wyniki: Pod kątem: długość 25,5 cm szerokość 10 cm Prostopadle (biorąc pod uwagę że pięta wychodzi dalej niż styka się z podłogą itp.): długość 26,8 szerokość 11 cm! W wojasie wczoraj rozmiar 41 czarnych oxfordów był ok, w 42 noga mi latała. Co teraz ? /////// EDIT 3 /////// Dostałem odpowiedź od Meermin: Cytat From the information you've provided us, we do recommend you to wear a size 7.5 UK. Zapytali mnie wcześniej jakie rozmiary noszę, odpisałem że aktualne buty mam rozmiaru 41, z długością wkładki około 270. Myślę, że właśnie ten rozmiar 7.5 zamówię, jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jangbanan Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Czy może ktoś ze Szczecina posiada Meerminy w rozmiarze 7,5 lub 8 ? Zamierzam zakupić Monki w skórze licowej i jak zwyle to bywa rozmiar to dylemat. Zazwyczaj nosze rozmiar 42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Wybaczcie za OT: z Meerminami Ci nie pomogę, ale może w tej cenie lepiej wybrać się do Berlina i przymierzyć monki Shoepassion? Polskim busem mamy za 30 zł dojazd w obie strony No i buty w Berlinie są 10 euro tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jangbanan Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 No wlasnie meerminy bardziej mi sie podobaja. Dlatego nie shoepassion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jangbanan Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Koledzy pomocy ! chce zamowic monki z poniższego linka tylko jaki rozmiar i kopyto ? Standardowo nosze rozmiar 42. Dzis dokonalem pomiaru. tegosc mojej stopy to 25.5- 26 cm. dlugosc stopy to 26.5-27. Jaki rozmiar zakupic i na jakim kopycie ? https://www.meermin.es/articulo.php?idArt=4491 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Przydałoby się ostrzeżenie o drastycznych widokach! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Zdecydowalem sie jednak na rozmiar 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 No wlasnie meerminy bardziej mi sie podobaja. Dlatego nie shoepassion. Ok, rozumiem Tak na marginesie, jeśli zdecydujesz się na kupno to napisz mi PM (bo chyba każdy z nas jest ze Szczecina) a z chęcią zobaczyłbym je na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jangbanan Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 Ok, rozumiem Tak na marginesie, jeśli zdecydujesz się na kupno to napisz mi PM (bo chyba każdy z nas jest ze Szczecina) a z chęcią zobaczyłbym je na żywo. ok. dam znać. A propo ktoś pomoże z tym rozmiarem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubb Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 Cześć, znalazłem ten wątek i widzę, że znajdę tu wielu użytkowników butów Meermina . Chciałbym Was prosić o pomoc w doborze rozmiaru moich pierwszych butów od tego producenta. Szukam brązowych oxfordów i wybór padł na: https://www.meermin.es/articulo.php?idArt=4447#. Niestety po przeczytaniu całego wątku mam duży mętlik związany z rozmiarówką tego producenta. Obwód stopy w najszerszym miejscu to 26 cm, długości stóp: lewa niecałe 280 mm, prawa 283 mm, szerokość stopy około 10 cm. Po wysłaniu zapytania do producenta otrzymałem odpowiedź: From the information you've provided us, we do recommend you to wear a size 10.5 UK which it correspond with the measures you have sent us.L 320 mm shoe outsole 10.5UKW 110mm shoe outsole 10.5UKL302 mm last insole 10.5UKW 106 mm last insole 10.5UK Sugerowany rozmiar 10,5 UK wydaje mi się sporo za duży, tym bardziej, że mam czarne oxfordy od Shoepassion w rozmiarze 9,5 i mam wrażenie, że mogłyby być trochę bardziej dopasowane (szczególnie na szerokość). Dlatego pomóżcie czy coś jest nie tak z rozmiarówką, czy też to kopyto nie jest dla mnie stworzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płyton Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 Bardzo ciekawa sytuacja. Również noszę się z zamiarem zakupu oxfordów lecz czarnych. Wczoraj pisałem z nimi i na przesłane wymiary (285x110) polecili mi ten sam rozmiar 10.5!! Po dokładniejszym mierzeniu okazało się że 290 to właściwa długość. Obawiam się że na szerokość może nie być komfortowo. To będzie mój pierwszy zakup skórzanych butów. Meerminy najbardziej mi się podobają i są w granicach cenowych, dlatego padło na nie, lecz nie wiem czy to dobry wybór do mojej szerokości stopy. Jak by ktoś poradził będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 Ja tez sie balem co do szerokosci, tez to beda moje pierwsze "porzadne" buty, lecz zaryzykowalem i buty beda prawdopodobnie w poniedzialek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 Dziwne. Ja mam stopy o podobnych wymiarach do kolegi jakubb i mam czarne oxfordy na hiro w rozmiarze 9. Większe na pewno byłyby za duże. Skąd sugestia tych 10,5? Przed zamówieniem jeszcze bym przeanalizował temat bo to dość dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubb Napisano 27 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2015 Też mi się wydało to bardzo dziwne, gdy zobaczyłem ten rozmiar jako propozycje producenta. Nawet gdyby chodziło o wypchnięcie "leżaków" magazynowych, to chyba producent nie chciałby tego robić proponując buty o rozmiar, czy też półtora za duże. Macie jeszcze jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jangbanan Napisano 27 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2015 Jedno podstawowe i fundamentalne pytanie do użytkowników Meermina. Czy numeracja zgadza się z numeracją butów które zazwyczaj nosicie ? Ja w 99% procentach nosze rozmiar 42. Może w taki sposób odp. użytkowników ułatwi nam wybór poprawnego rozmiaru ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 27 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2015 Jedno podstawowe i fundamentalne pytanie do użytkowników Meermina. Czy numeracja zgadza się z numeracją butów które zazwyczaj nosicie ? Ja w 99% procentach nosze rozmiar 42. Może w taki sposób odp. użytkowników ułatwi nam wybór poprawnego rozmiaru ??? U mnie prawie się zgadza. W Meermin noszę 9, w butach z europejską numeracją 42 (Joop, Timberland) lub 43 (Gordon & Bros) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jangbanan Napisano 27 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2015 U mnie prawie się zgadza. W Meermin noszę 9, w butach z europejską numeracją 42 (Joop, Timberland) lub 43 (Gordon & Bros) 9 us czy uk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 27 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2015 Meermin, więc 9 UK. Inne buty z nieeuropejskim oznaczeniem rozmiarów też mam 9 UK. Dlatego tam mnie zdziwiło to 10,5. Takich nigdy nie miałem i nawet by mi to przez myśl nie przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi