Skocz do zawartości

[WARSZAWA], Przeróbki Krawieckie

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dzień dobry, poszukuję eksperta od skracania rękawów w marynarce. Ostatnio zaniosłem garnitur do skrócenia rękawów i z rękawów rozpinanych mam zaszyte na stałe. 

Do tego potrzebna prosta przeróbka w postaci zwężenia i skrócenia nogawek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie, czy ktoś z Was skracał w wyżej wymienianych zakładach rękawy górą? Mam marynarkę z SuSu, która może wymagać takiego zabiegu.
Drogi gips takie coś i rezultat niepewny.
Kolega z 1,5roku wstecz szykował się na tak przeróbkę to cenowo dobrej jakości krawiec chciał 400+.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 14.08.2023 o 09:13, JakubAnderwald napisał:

Ja od lat korzystam z pań które kiedyś były na Smolnej a teraz są niewiele dalej na Jerozolimskich. Tanio, sprawnie, mają krótkie terminy. Robię u nich koszule, spodnie, swetry itp. Żona też korzysta z przeróbek całego asortymentu ubrań damskich. Kiedyś nawet dałem im do zwężania i skracania garnitur i płaszcz wełniany.

https://maps.app.goo.gl/RKG94C5QtrUxHXnh6
al. Jerozolimskie 11/19

Oficjalnie pracownia przeniosła się na Polną, ale tak naprawdę, to te same panie działają pod tym samym adresem co poprzednio, tylko zmienił się szyld i właściciel. No i doszła płatność kartą. Nadal polecam, właśnie im zostawiłem marynarkę na wydłużenie rękawów :)
https://maps.app.goo.gl/Wiex8PpnPSsjLMPaA

• Oceniam pozytywnie 1
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ile płacicie za skrócenie rękawów marynarki? Nic specjalnego, nie od góry. Ostatnio jak krawcowa mi zaśpiewała 300 zł to mnie zamurowało. Polecicie jakiś zakład w centrum/na Woli/na Powiślu gdzie będę mógł pozanosić marynarki do skrócenia i nie zapłacę za to milionów monet?

Opublikowano
Godzinę temu, kniew96 napisał:

Ile płacicie za skrócenie rękawów marynarki? Nic specjalnego, nie od góry. Ostatnio jak krawcowa mi zaśpiewała 300 zł to mnie zamurowało. Polecicie jakiś zakład w centrum/na Woli/na Powiślu gdzie będę mógł pozanosić marynarki do skrócenia i nie zapłacę za to milionów monet?

Skracałem w dwóch marynarkach za ok 50 zł każda. Bez zarzutu. Kilka lat temu

Daria - pracownia krawiecka. Jerozolimskie 121/123

Opublikowano
22 godziny temu, Forto napisał:

Skracałem w dwóch marynarkach za ok 50 zł każda. Bez zarzutu. Kilka lat temu

Daria - pracownia krawiecka. Jerozolimskie 121/123

Też korzystam z tej pracowni - łaty na łokciach swetrów, skrwcanie i latanie spodni, skracanie rękawów nawet i górą się zdarzyło. Do tej pory nie miałem nigdy powodów do narzekania.

Od niedawna zakład czynny do 17:30, jak ostatnim patrzyłem to Google pokazywał jeszcze do 18

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie, szybkie pytanie, czy oprócz p. Mazura, ktoś ma aktualne doświadczenie z większymi poprawkami przy RTW (Natalino akurat)??
Korzystałem z usług p. Łomży, generalnie raczej z zadowoleniem, ale odkąd pożegnał się z Mokotowem to ciężka sprawa, a i chyba sytuacja zdrowotna już nie pomaga.

Opublikowano
6 godzin temu, JD! napisał:

Panowie, szybkie pytanie, czy oprócz p. Mazura, ktoś ma aktualne doświadczenie z większymi poprawkami przy RTW (Natalino akurat)??
Korzystałem z usług p. Łomży, generalnie raczej z zadowoleniem, ale odkąd pożegnał się z Mokotowem to ciężka sprawa, a i chyba sytuacja zdrowotna już nie pomaga.

Tadeusz Kierepka na Śniadeckich. Wprawdzie to Krawiec, czyli przede wszystkim szyje ubrania, ale bardziej skomplikowanych poprawek też się podejmuje. Robiłem u niego skrócenie rękawów gorą w marynarkach i garniturze (ostatni raz ok 1-1.5 roku temu). Z efektów jestem bardzo zadowolony, chociaż w porównaniu do Pani Basi z osiedla lub nawet punktu krawieckiego w centrum handlowym jest dużo drożej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
49 minutes ago, Velahrn said:

taka ciekawostka:

"Żabka została krawcową. Jest nowa usługa"

Czyściłem u nich kiedyś buty. Nie takie prawdziwe, ale jakieś trampki, boat shoes, nawet espadryle (wiem, wiem, ale całkiem nowe utytłałem) i całkiem spoko to zrobili, a do tego 3 pary w cenie 2. Woshwoshowi to podzlecają dość jawnie.