pawelsz Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Panowie, czy ktoś z Was skracał w wyżej wymienianych zakładach rękawy górą? Mam marynarkę z SuSu, która może wymagać takiego zabiegu. Cytuj
Myrkur Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Dzień dobry, poszukuję eksperta od skracania rękawów w marynarce. Ostatnio zaniosłem garnitur do skrócenia rękawów i z rękawów rozpinanych mam zaszyte na stałe. Do tego potrzebna prosta przeróbka w postaci zwężenia i skrócenia nogawek Cytuj
dragonek Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Może Pan Józef Mazur? Mimo, że na emeryturze to dalej przyjmuje w domu (w te wakacje z nim ostatnio rozmawiałem). Cytuj
Myrkur Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Dzięki, spróbuję zatem u pana Mazura Cytuj
babicz999 Opublikowano 11 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2024 Panowie, czy ktoś z Was skracał w wyżej wymienianych zakładach rękawy górą? Mam marynarkę z SuSu, która może wymagać takiego zabiegu.Drogi gips takie coś i rezultat niepewny.Kolega z 1,5roku wstecz szykował się na tak przeróbkę to cenowo dobrej jakości krawiec chciał 400+.Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj
Mario_sochy Opublikowano 8 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2024 W dniu 3.12.2023 o 15:07, Myrkur napisał: Dzięki, spróbuję zatem u pana Mazura Można prosić Panów o jakiś kontakt. Cytuj
JakubAnderwald Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2024 W dniu 14.08.2023 o 09:13, JakubAnderwald napisał: Ja od lat korzystam z pań które kiedyś były na Smolnej a teraz są niewiele dalej na Jerozolimskich. Tanio, sprawnie, mają krótkie terminy. Robię u nich koszule, spodnie, swetry itp. Żona też korzysta z przeróbek całego asortymentu ubrań damskich. Kiedyś nawet dałem im do zwężania i skracania garnitur i płaszcz wełniany. https://maps.app.goo.gl/RKG94C5QtrUxHXnh6 al. Jerozolimskie 11/19 Oficjalnie pracownia przeniosła się na Polną, ale tak naprawdę, to te same panie działają pod tym samym adresem co poprzednio, tylko zmienił się szyld i właściciel. No i doszła płatność kartą. Nadal polecam, właśnie im zostawiłem marynarkę na wydłużenie rękawów https://maps.app.goo.gl/Wiex8PpnPSsjLMPaA 1 Cytuj
kniew96 Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 Ile płacicie za skrócenie rękawów marynarki? Nic specjalnego, nie od góry. Ostatnio jak krawcowa mi zaśpiewała 300 zł to mnie zamurowało. Polecicie jakiś zakład w centrum/na Woli/na Powiślu gdzie będę mógł pozanosić marynarki do skrócenia i nie zapłacę za to milionów monet? Cytuj
Forto Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 Godzinę temu, kniew96 napisał: Ile płacicie za skrócenie rękawów marynarki? Nic specjalnego, nie od góry. Ostatnio jak krawcowa mi zaśpiewała 300 zł to mnie zamurowało. Polecicie jakiś zakład w centrum/na Woli/na Powiślu gdzie będę mógł pozanosić marynarki do skrócenia i nie zapłacę za to milionów monet? Skracałem w dwóch marynarkach za ok 50 zł każda. Bez zarzutu. Kilka lat temu Daria - pracownia krawiecka. Jerozolimskie 121/123 Cytuj
WojKow Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2024 22 godziny temu, Forto napisał: Skracałem w dwóch marynarkach za ok 50 zł każda. Bez zarzutu. Kilka lat temu Daria - pracownia krawiecka. Jerozolimskie 121/123 Też korzystam z tej pracowni - łaty na łokciach swetrów, skrwcanie i latanie spodni, skracanie rękawów nawet i górą się zdarzyło. Do tej pory nie miałem nigdy powodów do narzekania. Od niedawna zakład czynny do 17:30, jak ostatnim patrzyłem to Google pokazywał jeszcze do 18 Cytuj
JakubAnderwald Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2024 Od wielu lat robię tutaj, wszystko super i niedrogo. Nawet dałem płaszcz do zwężenia, trzeba było rozpruć po całości. https://g.co/kgs/mNYHN6K Cytuj
dragonek Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2024 U Pana Józefa Mazura skrócenie rękawów kosztowało 80zł. Cytuj
JD! Opublikowano 2 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2025 Panowie, szybkie pytanie, czy oprócz p. Mazura, ktoś ma aktualne doświadczenie z większymi poprawkami przy RTW (Natalino akurat)?? Korzystałem z usług p. Łomży, generalnie raczej z zadowoleniem, ale odkąd pożegnał się z Mokotowem to ciężka sprawa, a i chyba sytuacja zdrowotna już nie pomaga. Cytuj
Gocławianin Opublikowano 2 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2025 6 godzin temu, JD! napisał: Panowie, szybkie pytanie, czy oprócz p. Mazura, ktoś ma aktualne doświadczenie z większymi poprawkami przy RTW (Natalino akurat)?? Korzystałem z usług p. Łomży, generalnie raczej z zadowoleniem, ale odkąd pożegnał się z Mokotowem to ciężka sprawa, a i chyba sytuacja zdrowotna już nie pomaga. Tadeusz Kierepka na Śniadeckich. Wprawdzie to Krawiec, czyli przede wszystkim szyje ubrania, ale bardziej skomplikowanych poprawek też się podejmuje. Robiłem u niego skrócenie rękawów gorą w marynarkach i garniturze (ostatni raz ok 1-1.5 roku temu). Z efektów jestem bardzo zadowolony, chociaż w porównaniu do Pani Basi z osiedla lub nawet punktu krawieckiego w centrum handlowym jest dużo drożej. Cytuj
Velahrn Opublikowano 23 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2025 taka ciekawostka: "Żabka została krawcową. Jest nowa usługa" Sieć Żabka wprowadza... usługi krawieckie. Firma zapewnia, że umożliwi to na przykład "wymianę suwaka w kurtce czy skrócenie spodni". Usługa ma być realizowana w czasie do 10 dni. https://businessinsider.com.pl/gospodarka/zabka-zostala-krawcowa-jest-nowa-usluga/0lzzv1k Cytuj
lubo69 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2025 28 minut temu, Velahrn napisał: Sieć Żabka wprowadza... usługi krawieckie. Jakie mankiety wariacie? 2 Cytuj
Dyjamentowski Opublikowano 23 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2025 49 minutes ago, Velahrn said: taka ciekawostka: "Żabka została krawcową. Jest nowa usługa" Czyściłem u nich kiedyś buty. Nie takie prawdziwe, ale jakieś trampki, boat shoes, nawet espadryle (wiem, wiem, ale całkiem nowe utytłałem) i całkiem spoko to zrobili, a do tego 3 pary w cenie 2. Woshwoshowi to podzlecają dość jawnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi