Żorż Ponimirski Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 4 godziny temu, Fey napisał: Jak Waszym zdaniem powinien wyglądać strój do chodzenia po domu? Zawsze krawat i marynarka, czy czasem wskakujecie w coś bardzo luźnego? Jaja se robisz? Do chodzenia po domu nadaje się wg kanonów mody tylko i wyłącznie szlafrok. Ja wybieram taki z Ancient Madder - uwielbiam ten jedwabisty chwyt, do tego dla przełamania konwencji...bambosze. Nasz Majordomus przygotowuje mi codziennie zestaw o 6 rano. Żeby było jasne - ja budzę się o 7... https://www.hangerproject.com/sovereign-grade-ancient-madder-dressing-gown.html 2 2 Cytuj
eye_lip Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 Starajmy się nie obniżać poziomu, minimum przyzwoitości, tak jak napisał przedmówca, to taki zestaw: Cytuj
Velahrn Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 W dniu 23.03.2020 o 07:14, Żorż Ponimirski napisał: Jaja se robisz? Do chodzenia po domu nadaje się wg kanonów mody tylko i wyłącznie szlafrok. Ja wybieram taki z Ancient Madder - uwielbiam ten jedwabisty chwyt, do tego dla przełamania konwencji...bambosze. Nasz Majordomus przygotowuje mi codziennie zestaw o 6 rano. Żeby było jasne - ja budzę się o 7... https://www.hangerproject.com/sovereign-grade-ancient-madder-dressing-gown.html Swoją drogą, piękny szlafrok. Ja mam taki kaszmirow/wełna z H&M, niestety kiepski fason sprawia, że ciągle się zsuwa, nawet zawiązany w pasie... Cytuj
damiance Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2020 przy okazji - czy ktoś może podzielić się doświadczeniami z użytkowania bawełnianych szlafroków polskiej marki Andropol? Cytuj
eye_lip Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2020 Coż można powiedzieć Damian - wygoda, szyk i prestiż w jednym. Ja i mój Andropol jesteśmy nieodłączną parą każdego wieczora 2 Cytuj
giacco Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2020 5 godzin temu, damiance napisał: przy okazji - czy ktoś może podzielić się doświadczeniami z użytkowania bawełnianych szlafroków polskiej marki Andropol? Miałem takowy. Całkiem przyjemny w użytkowaniu, ciepły i puszysty. Jako szlafrok "hotelowy" się sprawdzał, natomiast jako substytut dziennego domowego odzienia - był dla mnie mało praktyczny i zbyt "puchaty". Zdecydowanie lepiej sprawdzał mi się zwykły "aksamitny" no-name, noszony w domu z powodzeniem nawet na białej koszuli 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Dopiero zauważyłem, że wydzielony został osobny temat "szlafroki". Jako niechcący założyciel tematu apeluję do moderacji o dokładne przeklejanie wpisów. Prawdopodobnie ratująca życie porada @lubo69 odnośnie wpływu spania w krawacie na bezdech nocny została w poprzednim wątku zupełnie wyjęta z kontekstu... Panowie, pandemia epidemią, ale nie dziesiątkujmy się z własnego lenistwa! PS . Nigdy w życiu nie chodziłem, ani nie miałem na własność szlafroku... Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Taa, spróbuj w szlafroku bawić się z dziećmi jak jedno wchodzi przez plecy na głowę, a drugie chowa się między nogami i się nawzajem szukają, a jak się znajdą to mniejsze dostaje prędkości jak ślimak turbo, wtedy goń go z tymi połami z jedwabiu, polaru albo flauszu czy innego chadziajstwa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi