The Kozlow Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Witam, Wracając dziś z Piątkowych zakupów, zdecydowałem się na wizytę u Pana Urbańczyka na ulicy Elektoralnej 12. Początkowo chciałem zapytać się o poprawki marynarek, ale moją uwagę zwróciły zafastrygowane marynarki. Okazuje się, że Pan Urbańczyk szyje Bespoke. Cena okazyjna 1200zł z dodatkami. Zakład sam w sobie malutki, dwupiętrowy (w Arkadach, w bramie - dosłownie). Nie robi piorunującego wrażenia, jak sam Pan Urbańczyk (w kwestii ubioru), ale jak wiemy, szewc bez butów chodzi. Czy któryś z Gentelmanów miał bliższy kontakt z Panem Urbańczykiem a co ważniejsze ma możliwość podzielenia się opinią o jego usłudze i finalnym produkcie? Pzdr, Kozlow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Byłem tam zupełnie przypadkiem, gdy kiedyś znalazłem się w okolicy. Pan Urbańczyk zrobił na mnie tak fatalne wrażenie (w tzw obejściu), że nie nie chciałem mieć z nim nic więcej do czynienia, nie mówiąc o dawaniu okazji do zarobku. Mam nadzieję, że Twoje doświadczenia będą zupełnie inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Moja babcia robi u niego poprawki i uważa, że jest niezwykle uprzejmy. Może woli starsze panie A tak poważnie, to bardzo jestem ciekaw ew. przyszłej opinii o jego pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 13 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Poza wyglądem odniosłem raczej dobre wrażenie, ale też nie jestem do końca pewien usług Pana Urbańczyka. No nic zaczniemy od poprawki jednej marynarki:) Zobaczymy jak się spisze;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 zapytaj przy okazji ile szycie samych spodni, może przetestuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 zapytaj przy okazji ile szycie samych spodni, może przetestuję 300zł - akurat o to pytałem;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mstrab Napisano 10 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2012 Przemiły człowiek, ale niestety w zakresie bespoke radzę sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2012 Przemiły człowiek, ale niestety w zakresie bespoke radzę sobie darować. Może napiszesz cos wiecej, dasz jakies argumenty, wrzucisz zdjecie? W innym przypadku moglbym napisac: Mstrab, mily gość ale na bespoke sie nie zna. Starajmy się, żeby nasze posty byly merytoryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 10 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2012 Ja również mam bardzo złe wspomnieniu z kontaktu z tym Panem. Jak zacząłem zadawać bardziej merytoryczne pytania, to zaczął się irytować. Był bardzo zdziwiony jak zapytałem czy jest możliwe, żeby guziki na rękawach były odpinane, bo "tak się nie robi, a przynajmniej on nie słyszał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mstrab Napisano 9 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Dopiero dziś dostrzegłem pytanie Jana. Poniekąd masz rację: na bespoke znam się dość słabo. 5 lat temu znałem się jeszcze słabiej. Znalazłem jedno swoje zdjęcie - zwracam uwagę na wykończenie kozerki. Moje zgłaszane wówczas krawcowi uwagi zamieszczam poniżej. Pomimo wielu poprawek nie udało się osiągnąć dobrego efektu. - Ramiona miały nierówną (asymetryczną linię) przy czym jedno z nich dodatkowo miało załamanie. - Marynarka nie była wystarczająco dopasowana w plecach i talii. - Miara na spodnie została nieprawidłowo zdjęta - w efekcie były zbyt krótkie oraz miały zbyt niski stan, oraz tworzyły się fałdy materiału w kroku - właściwie ich nie nosiłem. Gdy pozbywałem się stroju jakiś rok temu (będąc o 4 lata i 2 krawców mądrzejszy) dodałbym do tego jeszcze: - 5-6 przymiarek dla uszycia ostatecznej wersji garnituru (nie licząc poprawek), - Pomimo mojej sympatii dla krawca, współpraca dość trudna. Myślę, że wynikało to z jednej strony z braku pytań krawca o parametry zamawianego stroju oraz mój ówczesny brak doświadczenia. Innymi słowy Pan Urbańczyk nie pytał, a ja nie zdawałem sobie sprawy co powinienem określić. - Zbyt niskie wszycie pachy. - Dziurki do guzików wspomniane powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Dopiero dziś dostrzegłem pytanie Jana. Poniekąd masz rację: na bespoke znam się dość słabo. 5 lat temu znałem się jeszcze słabiej. Znalazłem jedno swoje zdjęcie - zwracam uwagę na wykończenie kozerki. Moje zgłaszane wówczas krawcowi uwagi zamieszczam poniżej. Pomimo wielu poprawek nie udało się osiągnąć dobrego efektu. - Ramiona miały nierówną (asymetryczną linię) przy czym jedno z nich dodatkowo miało załamanie. - Marynarka nie była wystarczająco dopasowana w plecach i talii. - Miara na spodnie została nieprawidłowo zdjęta - w efekcie były zbyt krótkie oraz miały zbyt niski stan, oraz tworzyły się fałdy materiału w kroku - właściwie ich nie nosiłem. Gdy pozbywałem się stroju jakiś rok temu (będąc o 4 lata i 2 krawców mądrzejszy) dodałbym do tego jeszcze: - 5-6 przymiarek dla uszycia ostatecznej wersji garnituru (nie licząc poprawek), - Pomimo mojej sympatii dla krawca, współpraca dość trudna. Myślę, że wynikało to z jednej strony z braku pytań krawca o parametry zamawianego stroju oraz mój ówczesny brak doświadczenia. Innymi słowy Pan Urbańczyk nie pytał, a ja nie zdawałem sobie sprawy co powinienem określić. - Zbyt niskie wszycie pachy. - Dziurki do guzików wspomniane powyżej. O takie merytoryczne posty chodzi. Podsumowując, podejrzewam, że ten pan po prostu szyje po swojemu w "dziadkowym" stylu, a nasze prośby i groźby nic nie zmienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 9 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Janie. Dziadkowy styl nie jest równoznaczny z partactwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 9 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Ta marynarka jest tragicznie zła, że przypomina mi moje pierwsze doświadczenia bespoke z 'tanimi' krawcami warszawskimi. Niech to będzie memento dla tych, którzy kierują się głównie ceną przy poszukiwania krawca. Nie mówię, że trzeba od razu wydać równowartość kilku tys. dolarów na garnitur szyty na miarę, ale wszyscy budżetowi krawcy warszawscy, o których słyszałem, okazali się fatalni, z jednym chlubnym wyjątkiem, jakim jest Janusz Kruszewski (który jednak błysnął dopiero wtedy, gdy został dokładnie poinstruowany przez zorientowanego klienta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alz7 Napisano 24 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2012 niestety potwierdzam - krawiec z Elektoralnej jest straszny, nawet spodni skrócic nie potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Czy ktoś korzystał z usług tego pana ostatnio? Czy coś się zmieniło w jakości usług, czy lepiej iść z dopasowaniem koszuli gdzie indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 6 minut temu, JakubAnderwald napisał: Czy ktoś korzystał z usług tego pana ostatnio? Czy coś się zmieniło w jakości usług, czy lepiej iść z dopasowaniem koszuli gdzie indziej? Ze trzy lata temu korzystałem. Akurat miałem blisko z pracy - a wątku na forum nie przeczytałem. Po pierwsze potwornie drogi, po drugie efekt końcowy zdecydowanie niewspółmierny do ceny (chociaż po zareklamowaniu tego co mi się nie podoba, jako tako poprawił niedoróbki). Generalnie nie polecam. Taliowanie koszuli to nie jest fizyka kwantowa, zanieś koszulę do osiedlowej krawcowej - wyjdzie dużo taniej i pewnie porównywalnie jakościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 On tam ma chyba dożywocie na lokalu, bo w warunkach rynkowych powinien dawno pójść z torbami Niezły "magik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 OK, olewam w takim razie Ten pan był mi polecany na którejś grupie na FB, ale dobrze że zerknąłem tu przed wizytą. Akurat mojej osiedlowej krawcowej unikam po jednej wizycie tamże, a szukam krawca który nie tylko zrobi taliowanie koszuli wedle nakazu, ale przyda się na przyszłość przy innych pracach przy których też coś doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi