Skocz do zawartości

Wyprzedaże

Parmigiano

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś znajdzie coś ciekawego:

http://www.shiptonandheneage.co.uk/sale ... -sale.html

Model Stuart (zamszowe lotniki) prezentuje się bardzo ciekawie.

Gdyby ktos chcial polaczyc zakupy w tym sklepie to zapraszam na priv. Ja w tym tygodniu bede robil zamowienie a z tego co sie zorientowalem czy 1 czy 3 pary butow przesylka kosztuje ok 20 funtow.

Może ktoś znajdzie coś ciekawego:

http://www.shiptonandheneage.co.uk/sale ... -sale.html

Model Stuart (zamszowe lotniki) prezentuje się bardzo ciekawie.

Gdyby ktos chcial polaczyc zakupy w tym sklepie to zapraszam na priv. Ja w tym tygodniu bede robil zamowienie a z tego co sie zorientowalem czy 1 czy 3 pary butow przesylka kosztuje ok 20 funtow.

Ciekawe skarpetki o grubym splocie mają w ofercie:

http://www.shiptonandheneage.co.uk/shoe ... socks.html

no i wieszaki cedrowe:

http://www.shiptonandheneage.co.uk/shoe ... anger.html

Buty Saxone of Scotland dostępne są w dobrych cenach (299-369 PLN) w Lilla Store w CH Blue City w Warszawie. Jest dość duży wybór butów, począwszy od gładkich i ażurowanych oxfordów ze skóry licowej, przez oxfordy zamszowe w wielu kolorach (również w tak modnym ostatnio na forum czerwonym ;-) na gumie i skórze, aż do chukka i trzewików zamszowych. Ogólnie jest kilkanaście lub może nawet więcej rodzajów butów. Osobiście zakupiłem piękne derby full brouge w kolorze ciemnej czekolady (coś jak Lindt 99% kakao ;-) i równie czekoladowe, zamszowe chukka z kontrastującą jasną, skórzaną podeszwą. W tym wątku Immune poleca firmę: viewtopic.php?f=1&t=952&start=40

Na kilku butach były pierwotne ceny w okolicach 200 EUR, przecenione na 130 EUR a następnie na 70 EUR więc tyle ile kosztują obecnie.

Problem w tym, że w klasycznej elegancji jakość produktu jest niestety subtematem. Gdyby ktoś spytał o jakiś polar to oczywiście nie miesciłoby się to w tematyce forum. Natomiast sweter w serek jest jak najbardziej klasyczny moim zdaniem. Można narzekać na jakość, ale to nie zmienia faktu, że sama forma jest klasyczna.

Wobec tego jeśli ktoś podważa zasadność pytania o taki sweter to równocześnie jak to określił xkoziol "uzurpuje sobie prawo do podważania i modyfikcji tematyki forum" i zmiany jej z "klasycznej męskiej elegancji" na "klasyczną ekskluzywną elegancję".

W kontekście często pojawiających się w różnych wątkach narzekań na wygląd polskiej ulicy, należałoby się tylko cieszyć jeśli także ludzie nie mogący sobie pozwolić na kaszmir, czy nawet czystą wełnę chcą ubrać się elegancko. Jeśli taka osoba pyta o sweter za 100zł a ktoś wie, że w tej kwocie można znaleźć coś lepszego, warto takiej osobie poradzić moim zdaniem. Tym bardziej, że jest to wątek dotyczący wyprzedaży, więc moim zdaniem przeznaczony do dyskusji o tym gdzie można kupić coś poniżej regularnej ceny i oceny poszczególnych ofert pod kątem opłacalności.

Krótko mówiąc - trochę wyrozumiałości, nie każdego stać na produkty najwyższej jakości, co nie oznacz, że powinien chodzić w dresie.

Dawno nie pisałam, ale tym razem musiałam się jednak wtrącić, żeby powiedzieć, że zgadzam się z każdym słowem!

A ja niestety nie mogę się już zgodzić z pierwszym zdaniem. Piszę to choć powinienem zignorować kolejne nawiązanie do pozawątkowej dyskusji. Widzę jednak, że nie możecie sobie darować komentowania tej kwestii. :)

Wciąż czekam na ciekawe linki do wyprzedaży. ;)

Fashion House Sosnowiec:

Vistula: wełniane płaszcze Lantier w kolorze kamelowym z zeszłorocznej linii - cena 499zł (jest również tegoroczna kolekcja płaszczy, ale tylko ciemnych); wełniana marynarka z podpinką z zeszłorocznej kolekcji - 499zł

Pierre Cardin: kaszmirowe płaszcze w ciemnym kamelu - cena 299zł; trochę koszul Hauptmann po 119zł.

Vero Moda (chyba multibrand): wełniane swetry z szalowymi kołnierzami - cena 89zł; są również ciekawe lekkie płaszcze w kolorze khaki/beżowym - cena ok. 100zł

Nord: różne modele, sporo brązu, mało oksfordów - ceny od 89zł (białe mokasyny na skórze).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.