Skocz do zawartości

AKTUALIZACJA Skazy na butach Berwick - reklamacja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chciałbym zaktualizować post i streścić użytkownikom, w jaki sposób sytuacja została rozwiązana. Po przemiłej konsultacji ze sklepem i odesłaniu butów otrzymałem z powrotem komplet, który został pozbawiony wad, które jak się okazało, nie były wadami skóry, lecz były to pozostałości wosku. Buty wróciły w pięknym stanie :) Z czystym sumieniem mogę polecić sklep.klasycznebuty.pl

Czołem!

Właśnie odebrałem nowe Berwicki zamówione z klasyczneobuwie.pl i mam mocno mieszane uczucia. O ile rozmiar się zgadza, to już liczne skazy troszkę mnie odpychają, stąd moje pytanie - czy w obuwiu za 700zł jest to norma? Poniżej załączam kilka zdjęć. Czytałem dyskusję nt butów marki Królewski Herb i za każdą drobną skazę bardzo się obrywało tej marce.

Co powiecie na to?

20190514_182138.jpg

20190514_182242.jpg

Edytowane przez mosze
16pt styknie
Opublikowano

Ja rozumiem, że skóra będzie pracować i się w pewnych miejscach zagnie, jednak najbardziej przeszkadzają mi skazy widoczne przy podeszwach. Wiem, że to "tylko buty", ale jest to również "tylko" 700zł.

Opublikowano

Co z tego że to tylko buty? Głupie gadanie... Wiadomo że wszystko się niszczy i zużywa, ale produkt NOWY w żadnym wypadku takich skaz nie powinien posiadać.
Nawet sieciówkowe twory lepiej wyglądają. Nie wiem co powyższe Berwicki musiały przejść aby tak wyglądać ale jest to jakaś masakra.

I nie wierzę, że nikt tego nie widział. Chyba szukają jelenia na zepsutą sztukę.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Odsyłaj bez zastanowienia, o ile drobna skaza na trzecim zdjęciu to tam pikuś, o tyle dwa pierwsze i dwa ostatnie dyskwalifikują w moim odczuciu.

• Like 1
Opublikowano

Szczerze mówiąc, jestem mocno zirytowany, a dodatkowo obawiam się, że nie zdążę z butami na wesele, które już za moment... Czy jest szansa na coś lepszego do 700zł? A może warto zamówić w innym sklepie?

Opublikowano
2 minuty temu, m_wujek napisał:

Popatrz na Meermin. Klasyczne oxfordy z podstawowej linii kupisz za 160E.

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

tylko Meermin ma dużo węższe kopyta w stosunku do Berwicka. Jeśli zależy Ci na czasie i chcesz mieć buty dobrej jakości,  to lepiej dołożyć kilkaset złotych i kupić lepsze buty typu Yanko.

Opublikowano
4 godziny temu, Marsik napisał:

zamówione z klasyczneobuwie.pl

1 godzinę temu, mosze napisał:

Czy oni w tym Berwicku to mają jakąś kontrolę jakości?

Berwick Berwickiem, mówimy o sklepie który dwukrotnie sprawdza buty na etapie pobrania z magazynu i przed pakowaniem :) Pewnie krasnale potegowały.

@Marsik Jeśli w tych Berwickach nie pływałeś to bym się poważnie zastanowił przed Meerminami. Mieszczę się w miarę komfortowo (wysokie podbicie) w 915 Yanko, ale Meerminy większe o jeden pełen rozmiar UK musiałem odsprzedać bo 10 minut na nogach było jak tortury. Dorzuć do tańszych Patine z Patine.pl i noś zadowolony. O takie F na przykład albo większa tęgość G.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Chciałbym zaktualizować post i streścić użytkownikom, w jaki sposób sytuacja została rozwiązana. Po przemiłej konsultacji ze sklepem i odesłaniu butów otrzymałem z powrotem komplet, który został pozbawiony wad, które jak się okazało, nie były wadami skóry, lecz były to pozostałości wosku. Buty wróciły w pięknym stanie :) Z czystym sumieniem mogę polecić sklep.klasycznebuty.pl

Edytowane przez mosze