Marsik Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 (edytowane) Chciałbym zaktualizować post i streścić użytkownikom, w jaki sposób sytuacja została rozwiązana. Po przemiłej konsultacji ze sklepem i odesłaniu butów otrzymałem z powrotem komplet, który został pozbawiony wad, które jak się okazało, nie były wadami skóry, lecz były to pozostałości wosku. Buty wróciły w pięknym stanie Z czystym sumieniem mogę polecić sklep.klasycznebuty.pl Czołem! Właśnie odebrałem nowe Berwicki zamówione z klasyczneobuwie.pl i mam mocno mieszane uczucia. O ile rozmiar się zgadza, to już liczne skazy troszkę mnie odpychają, stąd moje pytanie - czy w obuwiu za 700zł jest to norma? Poniżej załączam kilka zdjęć. Czytałem dyskusję nt butów marki Królewski Herb i za każdą drobną skazę bardzo się obrywało tej marce. Co powiecie na to? Edytowane 22 Maj 2019 przez mosze 16pt styknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_harry Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 Część "skaz" jest nieistotna bo to "tylko buty" ale generalnie bym zwrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marsik Napisano 14 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 Ja rozumiem, że skóra będzie pracować i się w pewnych miejscach zagnie, jednak najbardziej przeszkadzają mi skazy widoczne przy podeszwach. Wiem, że to "tylko buty", ale jest to również "tylko" 700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 Za dużo tych skaz - do zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 Co z tego że to tylko buty? Głupie gadanie... Wiadomo że wszystko się niszczy i zużywa, ale produkt NOWY w żadnym wypadku takich skaz nie powinien posiadać. Nawet sieciówkowe twory lepiej wyglądają. Nie wiem co powyższe Berwicki musiały przejść aby tak wyglądać ale jest to jakaś masakra. I nie wierzę, że nikt tego nie widział. Chyba szukają jelenia na zepsutą sztukę. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 Odsyłaj bez zastanowienia, o ile drobna skaza na trzecim zdjęciu to tam pikuś, o tyle dwa pierwsze i dwa ostatnie dyskwalifikują w moim odczuciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 W zakupach grupowych AS, podczas których kupujemy seconds nierzadko zdarzają się buty wyglądające lepiej niż te Berwicki sprzedawane jako bez skaz. Wg mnie do zwrotu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 Masakra. Wg standardów firm angielskich (C&J, AS) to nie są nawet seconds (II gatunek), te buty są pozaklasowe. Czy oni w tym Berwicku to mają jakąś kontrolę jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marsik Napisano 14 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 Szczerze mówiąc, jestem mocno zirytowany, a dodatkowo obawiam się, że nie zdążę z butami na wesele, które już za moment... Czy jest szansa na coś lepszego do 700zł? A może warto zamówić w innym sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 Popatrz na Meermin. Klasyczne oxfordy z podstawowej linii kupisz za 160E.Sent from my SM-A750FN using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marsik Napisano 14 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 A jak wygląda rozmiarówka? 6 Berwicków równa 6 Meermin? Zamówienia tylko przez stronę producenta czy mamy polską dystrybucję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 2 minuty temu, m_wujek napisał: Popatrz na Meermin. Klasyczne oxfordy z podstawowej linii kupisz za 160E. Sent from my SM-A750FN using Tapatalk tylko Meermin ma dużo węższe kopyta w stosunku do Berwicka. Jeśli zależy Ci na czasie i chcesz mieć buty dobrej jakości, to lepiej dołożyć kilkaset złotych i kupić lepsze buty typu Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 Nie mam porównania z Berwick ale koledzy z pewnością pomogą.Sent from my SM-A750FN using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 4 godziny temu, Marsik napisał: zamówione z klasyczneobuwie.pl 1 godzinę temu, mosze napisał: Czy oni w tym Berwicku to mają jakąś kontrolę jakości? Berwick Berwickiem, mówimy o sklepie który dwukrotnie sprawdza buty na etapie pobrania z magazynu i przed pakowaniem Pewnie krasnale potegowały. @Marsik Jeśli w tych Berwickach nie pływałeś to bym się poważnie zastanowił przed Meerminami. Mieszczę się w miarę komfortowo (wysokie podbicie) w 915 Yanko, ale Meerminy większe o jeden pełen rozmiar UK musiałem odsprzedać bo 10 minut na nogach było jak tortury. Dorzuć do tańszych Patine z Patine.pl i noś zadowolony. O takie F na przykład albo większa tęgość G. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marsik Napisano 14 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 (edytowane) Chciałbym zaktualizować post i streścić użytkownikom, w jaki sposób sytuacja została rozwiązana. Po przemiłej konsultacji ze sklepem i odesłaniu butów otrzymałem z powrotem komplet, który został pozbawiony wad, które jak się okazało, nie były wadami skóry, lecz były to pozostałości wosku. Buty wróciły w pięknym stanie Z czystym sumieniem mogę polecić sklep.klasycznebuty.pl Edytowane 22 Maj 2019 przez mosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marsik Napisano 22 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2019 Aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2019 Wyglądało na uszkodzenia skóry. Stąd mój komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi