equestrian Napisano 1 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2019 Witajcie! Ostatnio obkupiłem się w sklepie 4Gentleman. Długo szukałem kamizelek dla mnie i dla mojego brata na jego ślub. Dla siebie skusiłem się na 2 modele (Palazzo i Allegrini), natomiast dla brata najpierw kupiłem Leeds Classic, ale stwierdził, że bardziej mu się podoba model Rosso i zwróciliśmy. Po kontakcie z Panem Albertem uszyto model Rosso w r. 56, bo nie był dostępny. Jestem bardzo zadowolony z kontaktu ze sklepem i szybkością realizacji zamówień, a jeszcze bardziej cieszę się z faktu posiadania fajnych kamizelek, bo na polskim rynku takich się nie dostanie poza szyciem na zamówienie (oferta jest bardzo bogata i ma ciekawe wzory tkanin), a cena jak najbardziej na + Zamówiłem też krawat z grenadyny w kolorze butelkowej zieleni. Czekam, aż przyjdzie i ocenię jego jakość i łatwość wiązania w następnym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 1 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2019 Ostatnio są nawet koszule, spodnie oraz garnitur. Niestety mało wiadomo o pochodzeniu materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
equestrian Napisano 4 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2019 W dniu 1.05.2019 o 23:32, Cineos napisał: Ostatnio są nawet koszule, spodnie oraz garnitur. Niestety mało wiadomo o pochodzeniu materiału. To prawda, o materiałach nic nie wiadomo oprócz składów, ale ja nie jestem aż tak zaawansowanym i wymagającym użytkownikiem. Marynarki wydają się mieć ciekawe wzory, ale mnie zniechęcają kieszenie z patką, które w moim odczuciu są domeną tradycyjnych garniturów i jakoś tylko przy nich mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
equestrian Napisano 6 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2019 Dzisiaj odebrałem krawat z grenadyny garza grossa w kolorze butelkowej zieleni. Jest na prawdę dobrze wykonany i dobrze się wiąże. Wychodzi zgrabna łezka bez żadnego wysiłku - po prostu sama z siebie. Krawat jest równo odszyty, nie wystają żadne nitki. Nie znam się jakoś na budowach krawatów, ale jako laik mogę powiedzieć, że nie odstaje od produktów Poszetka.com z tych samych materiałów. Wręcz trzyma ich poziom, a cena trochę niższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 7 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2019 Czy będą jakieś zdjęcia pokazujące nowe nabytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
equestrian Napisano 7 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2019 2 minuty temu, Wodzu napisał: Czy będą jakieś zdjęcia pokazujące nowe nabytki? W najbliższym czasie się nie zapowiada, bo nie mam czasu. Wyglądają tak samo jak na zdjęciach w sklepie internetowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymoneS Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Również jestem posiadaczem kamizelki ze sklepu 4Gentelman, dokładniej dwurzędowego modelu Leeds. Wzór, szerokie klapy i sam materiał sprawiają bardzo dobre wrażenie. Przy moim wzroście (190 cm) kamizelka zakrywa gurt spodni, co jest rzadkością w standardowej rozmiarówce innych producentów. Jedyne do czego mogę się przyczepić to w moim odczuciu trochę za duże guziki i sporo odstających nitek przy obszyciach dziurek, ale krótki zabieg z nożyczkami niweluje ten problem. Podsumowując, polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domixon Napisano 24 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2019 Zastanawiam się nad takim modelem https://sklep.4gentleman.pl/pl/p/Ocieplana-kamizelka-Enzo-granatowa/110 Ciekawe czy ktoś z forumowiczów miał okazję już przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 28 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2019 Od jakichś dwóch tygodni jestem posiadaczem kamizelki dwurzędowej Chianti (https://sklep.4gentleman.pl/pl/p/Kamizelka-Chianti-/118). Tak jak napisał kolega @SzymoneS, musiałem odciąć jakieś sporadycznie wystające nitki, ale nie zaburza to mojego pozytywnego wrażenia (ostatnie miało odstające nitki w koszuli z SS). Materiał wierzchni to len, podszewki to wiskoza. Przyjemne w dotyku, dobrze się sprawuje nawet i przy wyższych temperaturach. Sam krój kamizelki mi się podoba, klapy są szerokie, a wzór materiału ciekawy. Z racji mojego niewielkiego wzrostu (170 cm), będzie pewnie konieczność wykonania pewnych drobnych poprawek, aby ją lepiej dopasować, ale ciężko za to winić kamizelkę Jeśli będzie potrzeba, mogę dodać jakieś zdjęcie później. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 28 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2019 1 godzinę temu, chylonczyk napisał: Jeśli będzie potrzeba, mogę dodać jakieś zdjęcie później. Poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 29 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2019 @Wodzu przepraszam za niską jakoś zdjęć, ale nie mam dobrego aparatu w telefonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 13 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2019 Panowie, a czy ktoś miał styczność z koszulami z 4Gentleman? Aktualnie są w cenie 150 zł, a akurat się rozglądałem za jakąś białą w niebieski/błękitny prążek i zastanawiam się czy nie zaryzykować. Z góry dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommaso Napisano 19 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2020 https://sklep.4gentleman.pl/pl/p/Marynarka-Milano-welnalen/252 Droga społeczności - a co sądzicie na temat marynarek 4Gentleman? Ktoś posiada, może coś powiedzieć? Ponadto jak oceniacie model wskazany w załączniku? Punkt środkowy do przyjęcia czy w waszej ocenie już za wysoko? Dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 19 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2020 Marynarki są dość krótkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 19 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2020 Wydaje się dosyć kwadratowa, styl bardziej Vistula niż SS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2020 Jakość adekwatna do ceny. Obszycie dziurek tragiczne, spasowanie kraty kiepskie, guziki niezbyt ładne a marynarka zapewne na klejonce. Jeżeli leży dobrze i nie przejmujesz się szczegółami, to może być OK ale na pewno nie jest to okazja życia i produkt wysokiej jakości. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toddsweeneyż Napisano 5 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2021 Nie podobał mi się też ten wygląd. Kamizelka wygląda na nieco przestarzałą i obawiam się, że będą też problemy z praniem. Chociaż krawaty w nich są naprawdę dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jugend Napisano 28 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2022 Przeglądam produkty u nich na stronie i chyba zmienili trochę styl: marynarki half canvas, krata spasowana, nawet nie wydają się krótkie, np. tu: https://sklep.4gentleman.pl/pl/p/Marynarka-Welniana-Kaszmir-Brazowa-Krata-/403 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuzarinka Napisano 6 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2022 W dniu 19.04.2020 o 12:36, chylonczyk napisał: berich Marynarki są dość krótkie Tam mam dwie i obie są bardzo krótkie a szkoda ba mąż gustownie w nich wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi