Jump to content

Shoe Shine

Beny23
 Share

Recommended Posts

59 minut temu, Beny23 napisał:

Wypróbowałem już chyba wszystkie miejscówki na Manhattanie i zastanawiam się czy kultura pastowania butów kiedykolwiek się przyjmie w Polsce. 

Ależ takie stoiska są/były w wielu galeriach handlowych. Zazwyczaj samo stoisko dobrze utrzymane w stylu retro, pucybut też w jakimś służbowym stroju. Z ciekawości kiedyś spróbuję, ale zawsze miałem opory, bo zachowanie niektórych z tych panów było trochę jak naganianie np. krzyczał z kilku metrów "ooo kierowniku, takie piękne skórzane buty musowo wypastować!!!" to trochę jak wciskanie kwiatka w obecności dziewczyny przez lokalnego menela i "200 złotych piękny kawalerze" ;)

No i po drugie, fakt, że najprawdopodobniej spotkam tam pastę kiwi a nie saphir mdor.

Znam tylko jednego pucybuta w W-wie. Miły i zna się na tym co robi. Dawno nie korzystałem, bo nie pracuję już w pobliżu Mordoru, ale dostać się łatwo, na nadmiar pracy niestety nie narzeka. 

Odnoście lokalnych past spełniających najwyższe światowe standardy polecam Helios. Niedawno oglądałem wyniki badań, z których Saphire byłby dumny.  Firma nieznana choć z tradycjami z Żywca.

helios.png.9fc363beba257423d5ebbbc4a3c8633c.png

• Like 2
  • Upvote 1

• 2 weeks later...

Za co w takim razie płacimy kupując pasty po 20pln skoro światową jakość ma pasta za 2,5 PLN?
Żeby było jasne: zdecydowanie popieram poszukiwania alternatyw: zaczynałem od góry, jestem przy średniej półce i różnicy nie widzę.
Podszedł już zakup Heliosa ;-)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk